Probleme pentru 1 șef, 5 angajate și 28 de oameni de afaceri. ACUZAȚII
DNA a dat buzna la ANAF Buzău.
Asta după ce procurorii anti-corupție ar fi primit o informație că în „corabie” se petrec și unele lucruri nu tocmai cușere.

În două comunicate de presă succesive sunt acuzați 1 șef, 5 angajate și 28 de oameni de afaceri locali.
Șeful
„Laurențiu Diță, șef al Serviciului de Inspecție Fiscală Persoane Juridice din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Buzău, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În perioada mai – iulie 2021, inculpatul Diță Laurențiu ar fi acceptat promisiunile făcute de un om de afaceri, cercetat și el în prezenta cauză, constând inițial în remiterea unui scuter (evaluat de inculpat la valoarea de 4.000 lei) și, ulterior, a unei sume de bani (jumătate din suma pentru care omul de afaceri ar fi fost scutit de la plată), pentru a-și exercita influența pe care a fi lăsat să se înțeleagă că o are asupra șefului Serviciului Inspecție Fiscală Persoane Fizice din cadrul A.J.F.P. Buzău și asupra subordonaților săi.
Concret, inculpatul trebuia să-i determine pe aceștia să aprobe cererile formulate de omul de afaceri pentru anularea penalităților în cuantum de aproximativ 8.000 lei, aplicate debitului pe care acesta îl înregistra ca impozit”.
Cele 5 angajate
GHEORGHE NICOLETA-CRISTINA, inspector superior în cadrul Administrației Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Buzău,
IACOB DANIELA, consilier superior în cadrul A.J.F.P. Buzău,
MAVRODIN DANIELA, inspector superior în cadrul A.J.F.P. Buzău,
MÎNZU LUMINIȚA, inspector fiscal în cadrul A.J.F.P. Buzău,
NEACȘU VASILICA, consilier superior în cadrul A.J.F.P. Buzău
„În perioada martie – august 2021, cele cinci inculpate, deși aveau ca sarcină de serviciu controlul operatorilor economici privați, acestea ar fi îndeplinit pentru unii dintre ei însărcinări circumscrise activității contabile. Tariful perceput pentru activitatea desfășurată de inculpate ar fi început de la minim 300 lei/lună, în funcție de volumul de acte care urma să fie procesat”.
27 de oameni de afaceri
„Procurorii DNA au dispus extinderea urmării penale față de 27 oameni de afaceri cu privire la săvârșirea, în forma complicității, a infracțiunii prevăzute de art. 11 din Legea 78/2000.
În perioada martie – august 2021, cei 27 oameni de afaceri ar fi pus la dispoziția inculpatelor de mai sus documentele contabile ale societăților pe care le administrau în vederea întocmirii situațiilor și declarațiilor fiscale, depunerii acestora la organele fiscale etc.
Aceste demersuri ar fi avut loc în condițiile în care oamenii de afaceri cunoșteau faptul că funcționarii respectivi aveau, printre altele, ca sarcină generală de serviciu doar pe aceea de a controla operatorii economici privați cu sediul în raza de competență și nicidecum pe aceea de a efectua activități de contabilitate primară”.
Atenție, formularea acestor acuzații din cadrul celor două comunicate de presă ale DNA, nu înseamnă că șeful, angajatele și cei 28 de oameni de afaceri ar fi automat vinovați.
La Buzău am mai avut în toamna anului 2015 o descindere la primărie a procurorilor DIICOT, cu tot alaiul. După aproape 7 ani (!) n-a fost condamnat nimeni, nici măcar pe fond, iar procesul bate pasul pe loc.
UPDATE
Așa cum procurorii DNA au solicitat, funcționarii vizați de anchetă au fost mutați temporar în alte structuri decât cele în care au activat. O persoană din rândul celor acuzate a solicitat încetarea raporturilor de serviciu.
Sunt și alți angajați ai ANAF care țin evidența contabilă a diferitelor forme din oraș. Trebuie verificați toți.
Maaaamă! I-au prins pe Al Capone, Familia N’dragheta, Cosa Nostra și Camorra la un loc!
Achizițiile directe pe timp de stare de urgență nu le cercetează nici pupăza!
Este 5% din ce ilegalitati se intampla la Anaf Buzau….
Foame mare de se preteaza la asemenea gainarii , atat patronasii cat si angajatii A.J.F.P. Buzău . Patronasii numai sa bage banutul in buzunar fara sa plateasca darile catre stat iar iar cei de la fisc in loc sa-si faca treaba cu profesionalism , pentru ca de aia sunt platiti din buzunarul contribuabililor,umbla cu tot felul de magarii financiare . Sa nu uitam ca Buzaul a mai trecut printro asemenea experienta cu cei de la directia economica din cadrul primariei . Boala grea si fara leac pentru unii ……
Probabil respectivii n-au mai cotizat la partid si astfel si-au taiat craca de sub picioare. Din material reiese ca ar fi vorba de o „spăguță” de 8.000 de lei! La pușcarie cu ei, iar cei care au vandut tara pe miliarde, sa le arunce chiftele cu prastia peste gardul inchisorii! Si uite asa in cateva sute de ani se va termina cu coruptia in tara noastra scumpa!
Sa ne spuneți și noua numele firmelor,nu le mai protejați atât. Dacă era vreun amarat ii dădeați toate datele de stare civila. Sa vedem și noi cine sunt patronasii ăștia la care poate nu le ajungi la nas nici cu obeliscul din Crâng..dar se pretează la asemenea găinarii.
Am scapat de hotii si excrocii de la „Garda Financiara” si am dat peste hotii si excrocii de la ANAF ! Altfel spus,am scapat de dracu si am dat peste tacsu! Sau este cumva vorba de „alta Marie,cu aceeasi palarie”?
Auzi, bre, furt de 4.000 lei ??????!!!!
Bhaaaaa, voi ne luati de prosti….. !!!!
Aia de la ANAF, cu case si domenii de 1.000 mp minim, masini peste masini, bani negri…., cercetati adevaratele gasti de shpagari de acolo, nu dosare cu trotinete….
Dha…dhaaaaa…..
Cine are dovezi si informatii este liber sa depuna sesizari, chiar si online. Doar din gura, ca stiti voi… nu merge. Nimeni nu se intreaba de ce este perioada vizata atat de mica si de ce coincide cu perioada pandemiei, nici de ce i-a facut pachet pe spete diferite, seful si subalternele. Cat despre spaga, trebuie sa existe cineva care o da si cineva care o ia. Cati patroni stiti care sa nu apeleze la reteaua de cunostinte-relatii-pile atunci cand e vorba de rezolvat o obligatie, chiar daca le e la indemana sa o faca personal, doar pentru a se lauda, pentru statut?
Bine, eu am o vorba> pe cat de mare e nevoie sa fie pila, pe atat de mare e prostul.
Praf in ochi, la un control de fond la 5 ani spaga ce se cere este de la 10.000 euro in sus. S-a dat spaga si teren la Maracineni sau garsoniera la Mamaia, nu trotinete….. mai cautati …
Nu m-as grabi sa blamez firmele. Cine a avut contact cu sistemul stie ca in realitate se practica un santaj asupra firmelor, adica ti se spune in clar ca daca nu faci cu ei si nu cotizezi lunar o sa aiba grija sa iti puna bete in roate pana iti inchid firma. La fel cum si la controale cu asta incep, iti zic de prima data ca ar fi bine sa cotizezi ca oricum vei fi sanctionat chiar daca esti in regula cu tot.
Tot sistemul e construit precum o mafie, de asa natura sa abuzeze de statutul institutiei pentru a capata beneficii personale… precum face si MAI, sau mai recent DSP. Cu cat dai unei institutii putere cu atat o va folosi in scop de a abuza pentru a isi genera foloase personale.
Daca se vrea a se elimina abuzul si coruptia se poate face prin eliminarea articolelor de lege care le dau dreptul sa aplice sanctiuni uriase din pix ce nu trebuie motivate sau demonstrate cu nimic.
Cu cat vor fi amenzile mai mici cu atat se va elimina abuzul si coruptia, ca nu vor mai putea sa santajeze oamenii cu replica „mai bine dai 300 de lei lunar la noi decat sa iti scriem noi din birou lunar cate o amenda de 30.000 lei care iti vor da mari batai de cap”.
,, ghinion, vom proceda și noi ca în țările cilivizate, ordine, disciplină, lege
Reglari de conturi interne in interiorul clanurilor infractionale organizate.
S-a dat la o parte vechea gasca ca sa se instaleze noua gasca.
Despre asta e vorba intotdeauna cand auziti de dosare „DNA”.
Astia care aveti firme si va plangeti ca va ard nemernicii de la anaf si va spun din start ca oricum veti fi sanctionati, chiar daca sunteti in ordine, de ce nu faceti voi flagrant cand vi se cere?
Sunt ferm convins ca baietii de la politie v-ar ajuta cu drag, ar fi un bonus pentru carierele lor. Iar astia „murdari” de la anaf ar intelege ca nu merge cu voi.
Bine, da’ stiti ca pentru asta tre’ sa fiti 100% in regula, da? Si cred ca tocmai aici e buba…