Transformare a unui loc părăsit zeci de ani

Continuă modernizarea și înfrumusețarea Buzăului.

Spațiul – lăsat de izbeliște ani la rând – din fața sediului CEC din Buzău (Bd. Unirii) e primenit în aceste zile.

S-au amenajat alei noi din pavele, s-a adus pământ vegetal, se vor planta copaci, se vor monta băncuțe. În acest fel se va obține o mărire a Parcului „Sfinții Martiri Brâncoveni”:






Primarul Toma a înființat în anii trecuți în oraș două părculețe (Iazul Morilor și Sfinții Martiri Brâncoveni), plus un parc mare, cel din prelungirea Parcului Tineretului.

Un părculeț se va amenaja în acest an și în Micro XIV între ultimul aliniament de blocuri și clădirile (capelă, clopotniță, sediu administrativ) viitorului cimitir municipal.

Aici se va amenaja un mic parc prevăzut inclusiv cu lac (apa de ploaie va fi colectată aici și folosită pentru irigații în periadele de secetă).

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Transformare a unui loc părăsit zeci de ani

  • Exact ce ii trebuia orasului astuia!
    Dar na, dixerat populus!

    Răspunde
  • Hai Tomita să le arătăm magraonilor ce putem!

    Răspunde
  • TOT TOMA LA FACUT DIN BANI LUI PERSONALI PARCA L A FACUT NU PE BANI FRAIRILOR DIN BUZAU NUMAI PARCARI NU STIE SA FACA ARHITECTUL

    Răspunde
  • părăsit de catre cine ?
    cine este proprietarul acelui loc ?

    daca e persoana privata – cum de investeste primaria pe un teren care nu ii apartine
    daca este al primariei – cum de a fost parasit ?

    curios.

    Răspunde
  • Iar acest parc a fost ~parasit~ in ultimii 8 ani pentru ca>
    a. s-au opus cetatenii;
    b. asa e proiectul;
    c. vom face cu fonduri?
    Chiar si cei rautaciosi trebuie sa remarce ingeniozitatea si sa aplaude decizia ~primarului parc~ de a transofrma (de a-l lasa prada balariilor) noul parc donat de nu stiu ce firma vis a vis de Dragaica intr-unul special pentru plimbat serpii. Si, desi e sigur, ca e ingradit cu plasa ~de Buzau~ am vazut, de niciun Boa nu poate scapa, nu prea il frecventeaza lumea. Poate ca o statie de autobuz si una de biciclete municipale, psi un garaj velo langa ar rezolva situatia!!? Plus sens unic si interzisa oprirea la bordura in zona. Sau taxare ca-n centrul Brasovului. Buzaul nu are timp sa faca trecerea la democratie si civilizatie cu pasi marunti, trebuie taiat in carne vie!

    Răspunde
    • Gata bă ca ați pierdut alegerile! Nu mai faceți clăbuci ca noi va civilizăm cu forța!

      Răspunde
      • Pentru raspunsul asta offtopic ai facut trei facultati, patru mastere si doua doctorate? Pari destept cat domnul Toma, care e si geniu.

        Răspunde
        • Bengalezul joaca in Las Fierbinti. E acolo pe stanga, permanent.

          Răspunde
          • Să știi ca eu sunt mereu deasupra.Ana!

            Răspunde
      • Pentru oameni ca tine a fost creat proiectul canalului Dunare – Marea Neagra.

        Răspunde
        • Tu știi ce e ăla? Ca ai făcut școala profesionala la fără frecvență! Și aia făcută la Potoceni!

          Răspunde
          • Subtirelule la minte, aia ca mine sunt cei ce îi țin in spate pe cei ca tine.
            Eu iti platesc mersul cu autobuzul, eu iti platesc mancarea, eu iti platesc lumina si gazul, eu iti platesc 90% din tot ceea ce consumi ca sa traiesti, eu iti platesc spectacolele care tie iti sunt prezentate ca fiind gratuite, eu iti platesc lumina pe strada, eu iti platesc apa care uda parcurile in care freci tu menta toata ziua. Cine sunt eu? Eu sunt romanul ala care isi risca banii, sanatatea fizica si psihica, care nu petrece suficient timp cu familia pentru a produce bani din care Statul esuat pe care tu il pupi in dos cu mare aplomb isi ia 55% taxe si impozite ca sa sustina paraziti ca tine! Sunt multi ca mine dar nu suntem la fel de vocali ca voi, asistatii social, pentru ca nu avem timp de pierdut ca voi.
            Iar tu, sarpe, musti mana care te ingrijeste.
            Din aceasta cauza au fost urati comunistii de cand au aparut. Ca sunt serpi.

            Lumea asta are nevoie de vot cenzitar, asistatii sociali nu trebuie sa aiba drept de vot pentru ca ei nu ofera nimic societatii, ei sunt consumatori cronici ai resurselor societatii.

            Răspunde
            • Poate îmi faci și una mică dacă tot zici ca le faci pe toate, barosane!

              Răspunde
  • Pas cu pas, se schimba fata acestui oras, iar buzoienii (majoritatea) apreciaza. Foarte buna si extrem de necesara reabilitarea zonei respective. Pacat ca nu s-a facut mai demult, insa este bine ca s-a facut si arata excelent. Din punctul meu de vedere as vota pentru utilizarea acestui tip de pavele in tot orasul. Si nu… nu este o ironie sau aroganta ca Buzaul ar fi rosu, dar chiar dau foarte bine. Poate nu sunt pe placul tuturor, caz in care nu ar strica o dezbatere publica pe site-ul primariei in acest sens. Domnule Tereaca… va predau initiativa!

    Răspunde
    • De ce nu propui tu pe city report cum sfătuiai pe altcineva?

      Răspunde
  • Lasați-o mai ușor cu religia, cu bisericile , cu denumirile religioase și alte asemenea! Nu vrem să ne întoarcem în Evul Mediu! Puteați numi parcul cu numele unei personalități importante care a lasat ceva în urmă. Nu mai promovați minciuna asta transformată în afacere cu complicitatea statului numita religie! Gata!

    Răspunde
    • Doar prostii nu inteleg religia, rostul religiei si lupta impotriva ei cu manie proletara.
      In acelasi timp toleranta reprezinta un atribut al inteligentei.
      Intelegi de ce nu esti inteligent? Ai 4 pentru azi, stai jos si nu mai vorbi neintrebat.

      Răspunde
  • Fortza Toma!! Ciudat ca „anonimii” de pe aici in afara de boceala clasica au fost destul de timizi in timpul alegerilor.

    Răspunde
  • Dar locuri de munca cand se vor face? Sa ramana tinerii aici. Sau toate imbunatatirile aduse orasului, asa cum sunt ele, vor fi pentru alte popoare . Lumea din oras e din ce in ce mai saraca si mai batrana. Minus cei angajati la stat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.