Extindere de apartament la ultimul etaj. „Și-a mutat ușa mai în față”

Proprietarul apartamentului din imagine și-a extins suprafața locuibilă cu câțiva metri pătrați.

Profitând de faptul că locuiește la ultimul etaj, locatarul a mutat ușa apartamentului mai în față, zidind un nou perete și planșeul.

Unul dintre vecini l-a reclamat la primar.

„Domnule Primar, vă rog respectuos să trimiteți o echipă în control pentru a verifica dacă construcția din poze este legală. Nu este posibil ca într-un bloc de locatari, fără să-i întrebi nimic și mai mult ca sigur fără să deții autorizație de constructie să-ți zidești spațiul din fața apartamentului pentru a-ți depozita încălțămintea și hainele. Se întâmplă în Micro XIV, pe strada Mădălin Stoica”.

Primarul a răspuns la sesizare, anunțând că va trimite Poliția Locală să verifice.

Rămâne de văzut dacă Poliția Locală are competență în această speță, în condițiile în care blocul e proprietate privată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

10 comentarii la „Extindere de apartament la ultimul etaj. „Și-a mutat ușa mai în față”

  • Situatia e simpla. Va veni primaria, îi va cere sa revina la situatia anterioara, îsi va scoate usa si gata. Daca vrea sa puna usa la loc, face cerere la As.Propr. prin care cere sa-i fie donata suprafata aceea si i se va dona, PT CA ESTE DOAR PT APARTAMENTUL SAU ca si cale de acces. Cu actul NOTARIAL de donatie merge si-si inscrie suprafata in CF la OCPI Buzau. Este o problema daca n-are CF, trebuie facuta, apoi merge la Primarie la camera 32 si se AUTOIMPUNE cu noua suprafata pt a plati impozit. Ar fi o problema daca in plafonul suprafetei ar fi fereastra de acces pe acoperis, in acest caz nu poate bloca acel acces decat daca mai exista inca unul, dar si aceasta situatie se rezolva la As.Pr.

    Răspunde
  • Controlați mai bine câți pereți sunt sparți prin apartamente după bunul plac al proprietarilor, unii pereți fiind de rezistență, la un cutremur mai serios doar Dumnezeu ne mai poate ajuta.

    Răspunde
  • Așa și?? Să moară și capra vecinului…. Atâta rautate și invidie ii roade pe unii ca nu pot dormi nici noaptea. Auzi a castigat metrii pătrați…..Aberații. Bravo lui ăla că a avut un pic de spațiu, de castigat. Restul e bla bla bla.

    Răspunde
  • Aș fi curios dacă și în alte țări ( mai ales europene și civilizate pe unde românii umblă ca la ei acasă ! ) se pot executa asemenea operațiuni într-un bloc de locuințe … Si cum se procedează p-acolo ?! Acolo se respectă Legea sau TUPEUL ?…

    Răspunde
  • Numai la noi unde e lege, e tocmeala si nerespectarea ei!

    Răspunde
  • Politia locala are.om specializat pe siguranta in constructii, sigur vor lua masuri

    Răspunde
  • Are specialist Politia locala, il cunosc, a facut profesionala in M14. Are si atributiuni, doar ca nu poate intra in bloc. Il sfatuesc pă-l de reclama sa se ia la cearta cu ”acuzatul” si sa sune la 112 ca e scandal si atunci vine Politia Locala, poate chiar ”specialistul in constructii” , dar se va alege si cu amenda. Dreptatea cere sacrificii.

    Răspunde
  • Pacat ca nu stau la bloc, la ultimul etaj! As sparge tavanul si mi-as facea sus o sala de fitness si piscina. O sa studiez si variantele: clocitorie, iepurarie sau crescatorie de capre…….[Leo]

    Răspunde
  • Acolo unde s-a intervenit e spatiu comun….Fara acordul proprietarilor si un aviz din partea constructorului nu cred ca e posibil sa intervii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.