„Nu-i suficient ce face Primăria. De luni trebuie să acționăm cu toții”
Problemă de sănătate publică, dar și de disconfort în mun. Buzău din pricina țânțarilor.
2020 e un an dificil din două motive. S-a interzis (de către Institutul Cantacuzino) dezinsecția făcută din avion, iar, apoi, acțiunea din iunie a fost afectată de ploi.
Astfel că municipalitatea a fost nevoită să comande către RER o a doua campanie de dezinsecție la sol (6-14 iulie).
De această dată pentru ca acțiunea să aibă efect, Primăria Buzău face un apel către proprietarii de locuințe, asociațiile de proprietari, firme private și instituții să realizeze propriile acțiuni de „desțânțarizare”.
„Facem un apel public către toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău, de a efectua acțiunile de dezinsecție în spațiile deținute, concomitent cu acțiunea pe care o va desfășura municipalitatea pe domeniul public, în perioada 06-14 iulie 2020.
Vezi mai jos comunicatul integral al Primăriei Buzău:
comunicat-activitate-dezinsectie
… și cu ce mama dracului să facă amărâții ăia de la asociațiile de proprietari așa zisa acțiune de „desțânțarizare” când ei abia adună bani să achite facturile lunare extrem de umflate ale furnizorilor de utilități? Asta, așa ca să îi sară lumea în cap administratorului de bloc, când or da vina autoritățile pe el că nu le-a omorât toți țânțarii de la bloc… Ăsta, săracul, a fost întotdeauna țapul ispășitor, toate s-au spart în capul lui, mereu.
Domnule reporter, vă sugerez să faceți investigații profesionale despre cum se rezolvă favorabil , legal și sanitar această problemă care ne disperă la căderea serii – țânțarii ! Adică, e vorba cum procedează alte orașe din țară astfel ca Primăria Buzău să se inspire și ea de la alții … Poate întrebați colegi jurnaliști din alte județe ! Oricum, mulți dintre noi am cheltuit ceva bani pe sprayuri, aparate electrice, sau dezinsecții în blocuri , dar inamicii revin seara în forță… Mulțumiri!
Oare cum poate Institutul Cantacuzino sa interzica dezinsectia aeriana si oare de ce nu a fost interzisa si la Timisoara? In Timisoara s-au facut deja doua dezinsectii aeriente anul acesta, prima intre 14 – 18 mai si cea de-a doua incepand cu 21 iunie. Ar trebui sa va informati mai bine domnule reporter, Institutul Cantacuzino nu a interzis nimic pentru ca nu are autoritatea, a facut doar un studiu si o recomandare ca si concluzie a studiului, probabil pentru a avantaja vreo firma de „casa” care vinde echipamente de dezinsectie la sol… Cu siguranta, in viitorul apropiat, o sa ne anunte primaria ca trebuie sa cumpere tunuri de dezinsectie de mare putere cu ceata de vreo cateva sute de mii de lei…
… Și în timpul acesta costul parcării creștea…..
Toma aplică exact aceiași rețeta că la Romet, o să ne ducem direct in cap și o întrebare pentru tine Surâs și o sugestie, ia mai bine vezi tu cum a reușit Ion Viorel exact după ce a fost numit viceprimar sa se extindă pe domeniul din Crâng, este total ilegal ce face acolo, eu nu pot sa fac un garaj in curtea mea proprietate privata fara autorizație și ăștia încet încet acaparează câte puțin din domeniul public. Rușine
Pacat ca nu suntem 1,4 miliarde de romani!
Am fi putut apela la o campanie din aceea cum se face frecvent in China: norma de X tzantzari exterminati/cap de roman si problema s-ar fi rezolvat intr-o saptamana.
Ma mir ca Inst Cantacuzino, guvernul Orban, d-l Klaus insusi si primariile nu ne recomanda aceasta metoda supereficienta, verificata deja practic in China, majorand cota de insecte masacrate/locuitor al plaiurilor mioritice …..[Leo]