Inspectoratul a desființat școala din sat! Primarul se opune și nu dă microbuzul școlar

Conflict între Inspectoratul Școlar Buzău și Primăria CA Rosetti.

Inspectoratul a decis (probabil pentru limitarea cheltuielilor) desființarea din această toamnă a școlii gimnaziale din satul Lunca și transferul zilnic al celor 49 de elevi (clasele 5-8) cu microbuzul la școala din centru – de la CA Rosetti.

Numai că primarul Ionel Cânjău, susținut de săteni, se opune desființării și încearcă să caroteze decizia inspectoratului – cu scopul de a o modifica.

Astfel că azi, în prima zi de școală, primarul a interzis șoferului de pe microbuzul școlar să meargă la Lunca pentru a-i aduce pe elevi.

„Inspectoratul și ministerul să facă bine să revină asupra acestei prostii, desființarea școlii de la Lunca. Mă cert de o jumătate de an cu ei. Să lase copiii și profesorii la Lunca, unde au învățat și până acum. Desființarea școlii, acum în pandemie e o prostie. De ce să-i îngrămădească pe toți la CA Rosetti ? Apoi, ca să cari 50 de copii cu microbuzul trebuie, respectând distanțarea, patru curse dus și patru întors. Nu-i economic și, apoi, de ce să plimbăm copiii pe drum ?”, a spus Cânjău.

Pandemia a venit în ajutorul demersului primarului

Primarul a anunțat că nu va da microbuzul „nici mâine și nici în altă zi. Să facă bine și să reînființeze școala”.

Dacă nici părinții copiilor din Lunca nu vor ceda și nu-și vor trimite copiii la CA Rosetti, atunci inspectoratul și ministerul vor trebui să accepte reînființarea școlii gimnaziale la Lunca.

loading...

6 comentarii la „Inspectoratul a desființat școala din sat! Primarul se opune și nu dă microbuzul școlar

  • Are dreptate primarul. Scoala trebuie sa fie aproape de copii. Doar ca la noi se merge pe centralizare si un numar cat mai mare de elevi in clasă de parca am avea model URSS ul nu Occidentul. Trebuie clase cu numărul de elevi prevazut de lege si cu domiciliul pe raza școlii nu navetele astea de zeci de km la copii de câțiva ani. Bașca vanzoleala asta la intrarea si iesirea din orașul Buzau cand isi aduc țăranii copiii, desi au școli, unele chiar bune sub nasul lor.

    Răspunde
  • Chiar este o tampenie! Este vorba totusi de 49 de copii. Eu am vazut inainte de 1989 scoli satesti care functionau cu cate 5-7 copii in clasa, iar acestea erau clase cumulate: 3 cl IV-a+ 4 cl V-a.
    Este drept ca pe atunci era invatamantul acela vechi comunist, nu era ca actualul invatamant modern al epocii de aur capitaliste, in care elevii invatza sa scrie ,,doi metrii” sau ,,jmecher”…….[Leo]

    Răspunde
  • ce costuri pentru educatie?! ne-am tampit cu totii,treziti-va oameni buni!!!!

    Răspunde
  • Succes in demers domnului primar! Scoala trebuie sa fie aproape de copii, de comunitate! Acum vedem efectele nefaste ale acelor clase prea aglomerate. Invatamantul online este o pacaleala tot mai mare!

    Răspunde
  • Lăsați copii sa învețe unde am învățat foarte multe generații nui îndepărtați de școală din sat

    Răspunde
  • Anonimule, trebuia sa spui ,,unde am pierdut timpul pe banii statului”, ca de invatat… nu prea ai invatat. ,,Nui” tarziu sa revii in clasa, fie si la C A Rosetti.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.