„De când au voie să oprească mașini în parcări private ?”

Plângere a unui buzoian pe un grup de facebook dedicat traficului din Buzău.

„Poliție in parcare la Kaufland Frăsinet. Opresc tot ce iese din parcare !!! De când au voie să oprească mașini în parcări private??? Sunt trei mașini de Poliție și o dubă de la Poliția Locală”.

Un alt buzoian, într-un comentariu, consideră că e un abuz.

„Nu au voie să oprească….abuzeaza de putere că ei sunt Poliția Română. Dar dacă suni la politie ca ți-a lovit cineva mașina nu se deplasează că este parcare privată”.

Care e adevărul

E bine de știut de către toți buzoienii (și nu numai). Parcare privată e doar aceea cu barieră (și când aceasta e coborâtă).

Cum supermarketurile din Buzău (de exemplu Kaufland) nu au barieră și nu eliberează bon/chitanță atunci parcarea lor se asimilează ca fiind domeniu public și se aplică regulile de pe orice drum public.

În concluzie, Poliția Română are dreptul de a opri mașinile care circulă pe aleile din parcarea Kaufland și are obligația de a stabili vinovăția în cazul unui accident din incintă (dacă nu se face amiabilă).

Răspuns Poliția Buzău către buzoienii.ro

Pentru că parcările supermarketurilor din Buzău sunt domeniu public, poliția i-a putut zburătăci și amenda pe „șmecherii” care începuseră să blocheze roțile clienților (și să ceară „milionul” pentru deblocare).

Pe domeniul public, doar o entitate a statului român are dreptul de a indisponibiliza un vehicul.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„De când au voie să oprească mașini în parcări private ?”

  • În cazul evenimentelor soldate doar cu pagube materiale cei implicați pot declara evenimentul la poliție în termen de 24 de ore sau pot face constatarea amiabilă.
    În ceea ce îi privești pe cetățenii „abuzați” ar trebui să ne spună ce căuta în parcarea unui supermarket după ora închiderii. Cei care locuiesc pe strada Frasinet, vis-a-vis de parcările supermarketurilor, nu se pot odihni noaptea din cauza unor astfel de cetățeni, mulți dintre ei cu domiciul în mediul rural.
    Avem nevoie de liniște!

    Răspunde
  • Erau si ei la abuzat, sa isi faca planul de amenzi, ca de cand cu corona s-au marit planurile de amenzi, e o metoda a guvernului de a fura niste bani de la cetateni, deaceea s-au dat si legile astea neconstitutionale si abuzive.
    Guvernul inca n-a dat banii inapoi oamenilor abuzati in runda din primavara de catre sistemul de opresiune format din politisti, locali, armata, etc care abuzau persoane vulnerabile in primarava cu amenzi de mii de euro neconstitutionale si abuzive. E foame de bani la bugetari.
    Nu s-au gandit ca daca privatului ii este interzis sa munceasca atunci bugetarul nu mai are ce sa capuseze, ca daca privatul nu produce, bugetarul nu are ce fura de la privat.

    Răspunde
  • Bai Politia Romana , cum sa fie drum public daca e pe proprietatea mea ,adica magazinul meu Kaufland ,DE CAND FACE POLITIA REGULILE PE TEREN PRIVAT.
    Daca e asa cum spuneti in raspuns de ce nu veniti la evenimente rutiere din incinta magazinelor ???????????

    Răspunde
  • @gofu, citește legea!!! Sper că nu ai permis de conducere.

    Răspunde
  • Radule ,ai dreptate , eu vorbesc de fapte , fa un accident cu masina in parcare la Kaufland si mai vorbim

    Răspunde
  • @gofu, gofu… Citește ce am scris în prima postare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.