Există și o veste bună! Se fac bani!
Sunt imagini filmate azi după-prânz la podul de la Mărăcineni (aval și amonte) de Meteo Buzău. Cu râul Buzău umflat pentru a doua oară în ultimele două săptămâni.
Cauza viiturii de pe Buzău e combinată: ploaia și topirea zăpezii de la munte.
Și Slănicul s-a umflat și a rupt din nou podurile de tuburi de la Lopătari.
Există și o veste bună: centrala de la Nehoiașu care preia apa din barajul Siriu, dar și cele trei hidrocentrale de la Berca, Cândești și Simileasca funcționează la capacitate maximă și produc energie electrică.
Vezi foto, mai jos, și cu râul Bâsca și cu Slănicul, la Cernătești:
Citește și:
D-le Tereaca care este impactul „vestii bune” din articol asupra buzoienilor. Le scade factura la electricitate? Ma indoiesc… Daca aveti alte informatii, va rog „luminati-ne”.
Conteaza ca centralele electrice produc mai multa energie? Baietii destepti sporesc profiturile in timp ce populatia va beneficia de …scumpiri la energia electrica, de la anul…Miroase a… apa de ploaie!
Pe site-ul ANRE exista un calculator comparativ intre FURNIZORI, ca aia sunt samsarii, intermediarii, baetii destepti, zeci… Cand am introdus datele solicitate, pentru a simula o paralela, furnizorul meu, Tinmar a lui Ioan Neculae era pe la mijlocul listei (350 lei factura). Evident ca am demarat instant diligentele pentru a-i schimba si am ales, desigur, primul furnizor (acelasi consum, 308 lei), o firma obscura de care nici nu ma intereseaza cat timp producatorul si distribuitorul sunt certi si aceiasi.
Ma intreb cat ar fi energia daca cel care factureaza, ca practic asta fac furnizorii si atat, ar fi acelasi operator care produce (hidroelectrica, electrica etc) sau distribuie (electrica sud, nord etc.)?