Avantaj Toma. Ajutor de la… Europa

Anunț interesant al primarului, atât către susținători, cât și înspre critici.

Toma: „Mulți ar vrea să dezamăgesc! Dar, la final, ei vor fi cei dezamăgiți”

Toma a comunicat într-un nou clip ultimele noutăți din oraș și a răspuns la toate comentariile! (CLICK AICI)

Avantajul lui Toma

Pentru a nu dezamăgi, Toma are în al doilea mandat un ajutor important venit dinspre… Europa.

E vorba de proiectele pe fonduri europene – care au început deja să intre în execuție.

PROIECTE APROBATE BUZĂU

Modernizare Bd. Unirii, Aleea Industriilor și str. Transilvaniei

Modernizare Piața Dacia și Aleea Trandafirilor

Extindere Parcul Tineretului înspre râul Buzău

13 autobuze electrice plus stații de încărcare (la începutul anului viitor vor fi în Buzău)

Velocity. 475 de biciclete și 48 de stații de închiriere

Extindere sistem monitorizare video

Parcare tip Park&Ride în locul poligonului auto (Calea Eroilor)

Construcție grădiniță nouă (Aleea Parcului) și creșă nouă (str. Col. Buzoianu)

Anvelopare 80-90 de blocuri

Investiții mari va face în mun. Buzău și Compania de Apă care a semnat la rându-i un contract de aproape 300 de milioane de euro – fonduri europene – pentru întreg județul Buzău, din care 80 sunt pt. mun. Buzău.

Citește și:

loading...

19 comentarii la „Avantaj Toma. Ajutor de la… Europa

  • Strada Horticolei și Dorobanți nu sunt ale Buzăului. A-ți trecut cu mașina pe acolo, nu că stați în centru dar impozitele si taxele locale le plătim toți. Pe str.Horticolei doar cu teancul se poate circula .

    Răspunde
    • Horticolei va incepe dupa Paste. Iar pe Dorobanti urmeaza un proiect cu fonduri europene al Companiei de Apa pt conducta magistrala de dedesubt

      Răspunde
  • Nimeni nu vrea să dezamăgiți. Aveți o impresie greșită. Toți buzoienii (votanți sau nevotanți ai domniei voastre), dacă sunt și cerebrali, vor că Buzăul să se schimbe în bine. Că mai faceți greșeli, este omenește. Că gândiți pozitiv pentru oraș, este o normalitate. Faceți ce aveți de gând să faceți și nu vă mai uitați în gura cârcotașilor. Am o vorbă: la nuntă inviți numai rude și prieteni și tot nu mulțumești pe toată lumea. Ca primar, e și mai rău, dar v-ați asumat. Așa că la treabă și la multe nopți nedormite. Asta e viața, fie că ne place sau nu. E greu, dar trebuie să faceți treabă. Aveți un dezavantaj. Veți fi întrebat de nepoți ce ați făcut pentru oraș ca primar. Dacă vă omorâți timpul cu părerile răutăcioase ale altora, pierdeți timp.
    Spor la muncă și să nu vă fie rușine cu ce faceți, dacă sunteți corect. Totul e să nu greșiți cu scop, că atunci se schimbă foaia. O schimbă Doamne- Doamne. Și el vede tot (inclusiv gândurile).

    Răspunde
  • Despre modulele acelea de parcari etajate nu se mai aude nimic ?! Sigur ar ajuta foarte mult pe criza asta a locurilor de parcare !

    Răspunde
  • @Mihai, nu e la Oradea, nu exista. Si mai depinde ce zic si „iexpertzii” si cam atat cu judecata cu mintea din capocul de edil.

    Răspunde
  • Strada părâng ar trebui închisă circulației. E cea mai impracticabil strada din oraș. Cine răspunde de ea.

    Răspunde
  • Dle Toma, sunteti in anul 5 de mandat, iar aceste promisiuni le vad recapitulate an de an !
    Si cam atat.

    Răspunde
    • O încercare de lămurire pe dnul Cătălin și afirmația dânsului: „Dle Toma, sunteti in anul 5 de mandat, iar aceste promisiuni le vad recapitulate an de an!”. Afirmația e adevărată, dar întârzierile se datorează 1) celor de la ADR Brăila care au sute de dosare cu sute/mii de pagini, iar doamnele de acolo au nevoie de timp pt a le parcurge pe toate și 2) contestațiilor intre executanti la CNSC și apoi în justitie.

      Răspunde
  • Domnule reporter si dragi buzoieni bună seara!!!
    Aduc in atenția dumneavoastră domnule reporter si va amintesc, ca in vara anului 2016 parcă, cand candida si iesea primar Toma, urlati cu surle si trâmbițe că va asfalta in maxim 2 ani marile bulevarde si strazi mari nu mici ATENTIE PRINTRE CARE SI HORTICOLEU!
    CE S-A FACUT PANA IN PREZENT? 10% DIN PĂCATE! SUN BUZOIAN GET BEGET, DAR ASEMENEA CONDUCERE SLABĂ, FĂRĂ OPOZITIE, FĂRĂ… FĂRĂ… ETC FĂRĂ PERSPECTIVE…
    NU IMI PLAC ASTFEL DE VORBE SE VA FACE CU FONDURI EUROPENE CAND COMPANIA DE APĂ SAU DUPA CE VA SCHIMBA O ȚEAVĂ…
    APROPO APA ESTE MAI SCUMPĂ, DE CE??? DE CE SE PROMITE CĂ SE VA IEFTINI SI CA NU VOM MAI PLATI APA METEORICA???
    DOMNULE REPORTER, APARATOR AL POPORULUI ROMAN, POATE TOMA SA RASPUNDA? A PROMIS CA REZOLVA AGLOMERATIA DE LA ROND AVION. CE ANUME S-A FACUT ACOLO DECAT MONTAJUL. ACELUI AVION??? NIMICCC! A TREBUIT SA MOARA O PERSOANĂ NEVINOVATĂ CA SA NE DĂM SEAMA CAT DE INCOMPETENTI SUNT CEI DIN CONDUCERE? IN LOCUL ACELUI AVION SE PUTEA FACE O PASARELA REPORTERE??? CA NU COSTA O AVERE. SAU DE CE NU, DACA RAM UL ESTE LA FIER VECHI UN PASAJ MICUT. SA NU MAI ZIC DE O PASARELA CU BANDA RULANTA. SAU IN CEL MAI IEFTIN CAZ, SEMAFOR LA ACEA TRECERE DIN FATA MALL ULUI.
    CU RESPECT NELU VASILACHE!

    Răspunde
  • Fără aeroport,suntem rămași în urmă!!!
    Vă dați seama cât trafic ar avea Buzaul?

    Răspunde
  • Răbdărica cu Compania de apa că nu s- a semnat cu Bruxelles , și nu se știe dacă se semneaza.

    Răspunde
  • Ne lipsesc aeroportul și metroul, în rest, avem de toate. Desigur, dom’ primar ar face și parc industrial dacă am avea aeroport… Cu siguranță…
    Domnule primar, nu mai pozați în victimă, în martir! Nu v-a obligat nimeni să deveniți primar, dvs. ați ales acest lucru, gândindu-vă, în primul rând, la dvs. și la familia dvs. Fiți sincer și recunoașteți că erați falimentar când ați venit la primărie, iar acum sunteți pe plus. Dar, asta-i altă discuție.
    Nu vrea nimeni să greșiți, să eșuați, din contră vrem să avem un oraș modern, cu locuri de muncă bine plătite în privat, nu doar la stat, cu străzi la nivelul anului 2021, cu parcări, cu locuri de distracție și agrement, cu unități moderne de învățământ, cu spitale dotate, cu instituții publice orientate către cetățeni.
    A, și era să uit, nu vrem să mai fim mințiți, nu vrem să mai fim luați de proști.
    Vrem să nu mai promiteți, ci să veniți și să spuneți: „Azi, acum, deschidem șantierul pentru construcția sau refacerea…”, nu că veți face și veți drege cândva, undeva, niciodată, de regulă.
    Nu mai invocați greaua moștenire, deși normal ar fi fost să faceți plângeri penale la parchet pentru toate neregulile constatate în primărie.
    Așa că, spor la treabă și fapte, nu vorbe!

    Răspunde
  • Compania de Apă este altă poveste. Unde este Tescaru acum? Nu este niciun secret, este șef la ANRSC (https://www.anrsc.ro/conducere-2/), adică ăla care dă licențe și autorizări pentru toți operatorii din țară. Ghicește cineva de ce a fost „retrogradat” Tescaru în așa hal? Eu bănuiesc că a fost recompensat pentru modul cum a administrat Compania de Apă Buzău și anume practicarea tarifelor maximale către consumatori. Pot să pariez că într-un viitor nu foarte îndepărtat întregul monopol al distribuției de apă din România va ajunge în portofoliul unei singure firme franceze. Tarifele mari practicate acum au menirea să pregătească terenul pentru firma franceză și să obișnuiască nefericiții dependenți de apă cu tarife nejustificat de mari. La capitolul tarife din contractul de concesiune dintre ADI 2008 și operatorul Compania de Apă Buzău am găsit un articol fascinant, cică tarifele se stabilesc în funcție de gradul de suportabilitate al consumatorilor. Dacă fazanii nu mârâie, tarife cât mai mari posibile! Nu-și permit francezii să se prindă consumatorii români că profiturile din tarife ajung în final la Paris! Asta ar însemna apariția unui val de xenofobie. Nu mai bine îi înjură românii pe români chiar dacă profiturile zboară către țări civilizate!

    Răspunde
  • Extrem de amuzant! Unii vor locuri de muncă bine plătite în privat. Adică un non-sens. Patronul să nu-i mai cumpere pițipoancei Șaien ci Daster, să meargă în vacanțe la pensiuni agroturistice și nu în Seișel iar diferența să o distribuie fondului de salarii!

    Răspunde
  • Pixele esti total pe dinafara : legea nu mai permite ca Institutii de utilitate publica sa fie privatizate , iar povestea asta cu cumparatul e pe tapet de vreo 10 , dar de vorbit vorbesc cei ce nu stiu sau se fac ca nu stiu . Cat despre Tescaru sa-ti spun eu cum sta treaba : Pe Tescaru nu putea Toma sa-l dea jos in veci , dar pentru a nu se mai certa Toma cu el ia fost dat acel post . Cu asta a inchis scandalul din PSD . Ti-am zis asta asa in linii marii pt a fi informat .

    Răspunde
  • @Pixelu Albastru, știi ce este amuzant? Că nu uiți să respiri, altfel te-ai sufoca, la cât de inteligent ești.

    Răspunde
  • Fost angajat Compania de Apă, despre ce lege vorbești? Luminează-mă! Am zis eu ceva de privatizare?
    Uite cum cred eu că stă situația:
    Forul tutelar al operatorului de apă este ADI 2008. Între ADI 2008 și operatorul Compania de Apă Buzău a fost semnat în anul 2008 un contract de concesiune cu durata de 25 ani. După expirarea contractului urmează o licitație pentru desemnarea următorului operator. Acesta poate fi Compania de Apă Buzău dar poate fi și Compania de Apă București, adică firma Veolia alias Compagnie des eaux, ups, ce coincidență de nume! Te propun în comisia de adjudecare a licitației. Pe cine desemnezi câștigător? Pe cel care a practicat printre cele mai mari tarife sau pe cel care a practicat cel mai mic tarif din țară?
    Nici măcar nu este nevoie să treacă cei 25 ani de la semnarea contractului, oricând Compania de Apă Buzău poate intra cu oiștea-n gard și să denunțe unilateral contractul și astfel să lase locul cinstiților străini să opereze monopolul distribuției de apă. Te-ai prins că aici nu este ca la curentul electric, pe aceeași sârmă să-ți trimită curent electric ce operator vrei tu, nicio localitate de pe glob nu-și permite măcar două rețele paralele care să-ți dea posibilitatea să alegi între operatori. Distribuția de apă este practic monopol.
    Îți pun și eu o întrebare la care nu aștept răspuns: este corect ca operatorii de utilități publice (apă, curent, gaze, gunoi, transport public) să facă profit?

    Răspunde
  • Pixele, sa-ti explic ca la gradinita mecanismul economiei „da peatza”:

    Investitiile majore si constante cresc cererea pentru forta de munca si pun presiune pe salarii, ceea ce il face pe dom’ patron sa taie Shaienu’ dupa lista sau sa treaca la unul cu motor mai mic.

    Iar ptr dl. Tereaca, repet: AU TRECUT 5 (CINCI !) ANI….

    Răspunde
  • Buna ziua, interesant! P A, are dreptate,…oare de ce nu au DREPTUL, ca Firmele de utilitati publice , sa aiba PROFIT ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.