Patru incendii uriașe într-un an și jumătate!

Cu cel de aseară, de la Frasinu, Buzăul a ajuns să numere patru incendii de amploare în doar un an și jumătate. Două sunt din 2021!

Notă comună, toate cele patru incendii au izbucnit în depozitele unor firme de reciclare. Vezi, mai jos, întregul istoric:

13.08.2019. Incendiu de la depozitul MSD din Simileasca. MSD se ocupă cu reciclarea de fier vechi și alte produse, inclusiv cauciucuri uzate
24.06.2020. Incendiu GreenWeee, Frasinu. Cel mai mult au ars frigiderele vechi. Au fost și televizoare, dar frigidere cele mai multe. În foc au fost prinși și diverși acumulatori și baterii
19.01.2021. Incendiu pe Șoseaua Constanței (Pogonele). Au ars sute de carcase de frigidere. Amenzi au primit firmele Romrecycling, deținătoarea spațiului, și Green Weee, proprietara deșeurilor.
28.04.2021. Incendiu hală Rompet, Frasinu. Au ars peturi, cartoane și mase plastice.

Densitatea acestor incidente îi face pe unii buzoieni să creadă că focul se pune intenționat. „România și Buzăul au ajuns groapa de gunoi a Europei. Probabil, prin incendiere, se scapă cel mai ușor de aceste deșeuri”, afirmă buzoienii care susțin această teorie a conspirației.

Totuși, în cele patru cazuri descrise mai sus, deșeurile nu sunt de export, ci de-ale noastre, neaoșe.

E de remarcat însă amploarea pe care această industrie – a reciclării – o are la Buzău.

Pe de o parte s-au creat sute/mii de locuri de muncă, se plătesc taxe și impozite, se curăță pâmântul de de peturi și fierătănii, dar pe de altă parte – din când în când – se contaminează aerul și solul prin incendii și deversări de lichide dubioase (vezi cazul recent cu poluarea de pe Călmățui, sursa fiind tot Platforma Industrială Frasinu).

Citește și:

3 comentarii la „Patru incendii uriașe într-un an și jumătate!

  • Mi-e dor de ceea ce nu a existat vreodata la Buzau si anume mass-media! Care sunt ”beneficiile” aduse de catre aceste firme, mai exact? Ce actionariat au (a se stabili sursa investitiilor dar si destinatarul profitului ulterior), ce locuri de munca (muncitori sau sefime) s-au creat pentru buzoieni – pentru ca una e salariul pentru muncitorii romani si altele sunt beneficiile conducerii (cam asa cum se procedeaza prin tarile subdezvoltate), care sunt cifrele de afaceri in ultimii ani si ce profituri au declarat (ca daca sunt precum Agricoverul…)? Apoi se poate afirma ca un incendiu, din cand in cand, aia e, se mai intampla si ca nu e mare branza. Spor la treaba, Aurase! Fa si tu ceva util cu viata ta de ziarist deontolog, informeaza-ne, ridica-te la altitudinea si relevanta teoretica in randul puterilor in stat a meseriei pe care te prefaci ca o prestezi, te rog! Merci!

    Răspunde
  • Ii doare-n fund pe astia. Te innebunesc sa le duci ambalajele, sa le sortezi, sa le speli, practic fac din cetatean muncitor fortat la firma lor, le iau gratis, apoi nu sunt in stare sa investeasca in 3 cabluri si 2 prize, le lasa sa ia foc si sa produca poluare in cateva ore cat toate masinile din judet la un loc intr-un an. Pe noi ne omoara cu euro 6, euro nu stiu cat, ne indeamna la mers pe bicicleta, iar astia fac adevarate dezastre ecologice. Ar trebui pentru asta amenzi astronomice, incat sa-si verifice instalatiile dimineata, la pranz si seara de frica.

    Răspunde
  • Activitatea de prevenție și control a ISU inexistentă. Cred că merg și își ridică darul său banii pentru instruiri la fel că la Colectiv. Sperăm să nu fie vreo tragedie că acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.