Acuze de înțelegeri pt. creșterea artificială a PREȚURILOR. Zece companii vizate

Avicola Buzău și alte nouă companii din sectorul cărnii de pasăre sunt acuzate că au crescut artificial prețurile.

Companiile investigate de Consiliul Concurenței pentru comportament anticoncurențial sunt Avicola Buzău, Transavia, Ave Impex, Vis Agri, Safir, Avi-Top, Avicola Dragoș Vodă, Avicod, Agricola Internațional Bacău, Agrisol International RO și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Consiliul Concurenței susține că are indicii privind posibile înțelegeri și practici concertate pentru limitarea ofertei de produse cu scopul de a crește artificial prețul de vânzare.

Instituția a făcut inspecții inopinate la sediile acestor companii care activează pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre, precum Uniunea Crescătorilor de Păsări, entitate care a facilitat aceste înțelegeri.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Acuze de înțelegeri pt. creșterea artificială a PREȚURILOR. Zece companii vizate

  • Raman la concluzia mea certa . Rrrromanika stat bolsevic si mafiot ! Intr-un stat capitalist si liberal nu exista institutii parazitare de control . Singurul control e falimentul celor care nu se adapteaza pietei libere !

    Răspunde
  • Bukk, gândești greșit. Dacă sunt 5 firme care vând același tip de produs și se înțeleg să îl vândă toate cu 10 lei, unde este piața liber, unde este concurența? Fără control, fără legi, avem haos, nu democrație.

    Răspunde
  • MAI SUNT SI ALTE DOMENIII ASIGURARILEE …….CARBURANTII SI MULTEEE….INTREBAREA ESTE UNA SIMPLA TOVARASUL ALA CU MUSTATA DE LA CONSILIUL CONCURENTEI..CU NUMEROASE SUCURSALE SI ETC…..NU ISI FACE DATORIA…..SI CIND APARE O STIRE LA TV ..TREBUIE SCOS UNULDIN PIATA……..SI IN DOMENIULFARMACEUTIK IDEM….succes consiliulconcurentei….la SOMN

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.