EXCLUSIV. Polițist local prins în flagrant la Carrefour! Ce ar fi furat

Un polițist local din mun. Buzău e acuzat de comiterea unei fapte rușinoase.

Acesta ar fi fost surprins în flagrant de agentul de pază al magazinului Carrefour purtând după casele de marcat o cutie, în care se afla o sticlă de vin.

Incidentul, confirmat de IPJ Buzău.

„Poliția Buzău a fost sesizată azi de agentul de securitate al unui supermarket din mun. Buzău că o persoană a trecut de casele de marcat cu un produs în valoare de 32.99 lei fără a-l plăti. În cauză s-a deschis dosar penal pentru furt”.

Sursele buzoienii.ro susțin că polițistul local se numește Gabriel Alexandru Neagu și că ar fi de la compartimentul Ordine Publică.

Reacție rapidă a Poliției Locale Buzău

Comunicat: „Fapta agentului, dacă este adevărată, este rușinoasă, de regretat, ne disociem total de un astfel angajat! La acest moment se afla în concediu de odihnă, fapta s-a comis în afara serviciului. Vor avea loc cercetări. Cu siguranță i se va desface contractul de muncă dacă se va dovedi că așa a fost”.

Dacă polițistul local acuzat de furt dorește să-și expună punctul de vedere vizavi de acest incident o poate face contactând redacția buzoienii.ro.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

15 comentarii la „EXCLUSIV. Polițist local prins în flagrant la Carrefour! Ce ar fi furat

  • Ruşii nu au nici DNA, nici ANI, nici DIICOT, nici alte mii de instituţii şi organisme care să lupte cu corupţia, aşa cum are România.

    În schimb ruşii îl au pe Raşid Gumarovici Nurgaliev, general-colonel, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist.

    Recent, din ordinul lui Nurgaliev, toţi cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali au trecut prin Comisia Specială de Reatestare Profesională care i-au verificat şi la măsele şi la portofele. Cu alte cuvinte, le-au fost controlate cunoştinţele profesionale, dar şi averile. Poliţistul care nu a fost în măsură să-şi justifice averea a rămas fără ea, considerându-se că a fost furată, iar el a luat drumul coloniilor de muncă de pe lângă Cercul Polar. Scurt.

    Printre cei respinşi la examenul de reatestare pe posturi s-au aflat şi 21 de generali ruşi de poliţie. În cele din urmă, din 1,4 milioane de poliţişti ruşi, au mai rămas 800.000 ( opt sute de mii). „Puţini, dar buni!” a remarcat mulţumit ministrul Nurgaliev.

    Comisiile de reexaminare au descoperit poliţişti ruşi posesori de cinci sau şase case, posesori de magazine, restaurante sau chiar hoteluri. Unii dintre ei erau chiar patroni de mici bănci.

    Rashid Nurgaliev, un general extrem de respectat şi iubit de ruşi, cunoscut pentru sobrietatea şi viaţa lui austeră, a examinat listele cu respectivii ofiţeri şi a întrebat mirat: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă erau milionari? Cine-i ţinea pe aceşti indivizi în funcţii? Şi ce rezultate aveau aceşti veritabili oligarhi ca simpli sergenţi de poliţie? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii lor!”

    Ministrul Nurgaliev nu a avut ce vedea, pentru că rezultatele cu pricina nu existau. Ca atare au zburat din posturi şi cei care îi toleraseră în funcţii pe primii.

    Răspunde
  • Apreciem iteratia copy-paste, dar Nurgaliev ar trebui sa inceapa la justificatul averilor cu toti cei de DEASUPRA lui, nu cu cei de jos :)))

    Răspunde
  • Un alt admirator al ” luminii de la răsărit” . Pixele ( clar roșu, nu albastru) , pe lângă faptul că promovezi un fake news grosolan, și eu sunt de aceeași părere: nu rușii reprezintă un model de luptă anti-corupție ( vezi oligarhi & Co). Deci, subscriu: mergi la rușii matale ( și ia-l și pe tov Leo Tz, marele șobolan roșu, postac anonim, cu tine) !
    Cât despre locali….nu sunt altceva decât o adunătură de inculți, ciobani cu pretenții reprezentanți ai legii, un efort bugetar inutil din partea administrației locale.

    Răspunde
  • @Pixelu Albastru, ce legătură are ceea ce ai postat cu articolul de față?! Individul ăsta care a furat este gardian public, angajat al primăriei, nu este polițist, ci se numește polițist local, adică nimic. Localii sunt niște impostori care se cred polițiști.
    Localii nu au legătură cu Poliția sau cu Ministerul Afacerilor Interne.
    Cât privește furtul comis de gardianul local, ce pot să spun? Ăsta-i nivelul, foarte redus, ori s-a bazat că dacă va fi prins îi va impresiona pe agenții de securitate cu faptul că este local și astfel aceștia nu vor sesiza Poliția. S-a înșelat!
    Rușine! Nu este singurul local prins la furat… Unul parcă a dezmembrat și furat pe bucăți un autoturism Daewoo Cielo care a aparținut primăriei.

    Răspunde
  • Domnule Toma, când ne scăpați de acești inutili numiți polițiști locali? Tocați banii degeaba cu ăștia.
    Desființați localii s-au măcar țineți cât mai puțini. Cetățenii, în marea lor majoritate, vor susține acest demers.

    Răspunde
  • Nu ar fi rău ca exemplul ruşilor să fie preluat urgent şi de Ministerul Român de Interne, dar şi de alte ministere din România. Există sute de mii de funcţionari români de stat (mai ales la primării şi prefecturi), de poliţişti şi militari români, de directori ai unor companii de stat, de funcţionari prin diferite ministere care dacă ar fi luaţi acum la un control serios nu şi-ar putea justifica nici măcar zece la sută din averile pe care le deţin.

    Există poliţişti, jandarmi, militari şi funcţionari români care posedă la ţară adevărate moşii. Mai mult decât atât, unii au proprietăţi prin străinătate, deţin case şi hoteluri sau pensiuni. Au contractate împrumuturi la bănci de milioane de euro. Mulţi dintre ei au acţiuni la diferite companii Practic sunt multimilionari. Singura spaimă reală cu care se confruntă aceşti poliţişti şi funcţionari este, în mod paradoxal, spaima de a nu fi daţi afară din “serviciul la stat”.

    Deşi România a revenit la capitalismul chiaburesc de acum o sută de ani de care este foarte mândră, noii moşieri şi chiaburi ai României nu se găsesc pe haturile şi ogoarele ţării ci prin birourile MAI sau prin inspectoratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

    O mafie de nivel naţional s-a format şi în sistemul militar de pensii.

    O simplă privire aruncată asupra listelor de pensii militare arată diferenţe scandaloase şi absconse. Militari cu acelaşi grad primesc pensii extreme (unul de o 150 de euro, altul de 4000 de euro) sub pretextul că unul dintre ei a ieşit la pensie cu câţiva ani mai devreme decât celălalt sau că unul a avut “munci de răspundere” în timp ce altul nu a avut aşa ceva. Aşa se face că în România de azi există plutonieri cu pensii de două sau de trei ori mai mari decât ale unui colonel.

    Dar mai presus decât toate acestea stă neputinţa Justiţiei române de a lua măsuri contra celor care s-au îmbogăţit prin furt şi şantaj.

    Presa a făcut mare tam-tam în legătură cu cazul ministrului Dan Ioan Popescu căruia i s-a pus sechestru pe bunurile deţinute a căror provenienţă nu a putut fi justificată (circa un milion de euro).
    Totuşi, respectivul nu a păţit nimic. Iar în România există sute de mii de proprietari care nu pot justifica în nici un fel vilele, terenurile, conturile de milioane de euro pe care le deţin sau lăzile burduşite cu sute de kilograme de aur cu care posesorii nemaiştiind ce să facă îşi poleiesc maşinile cu el.

    De ce nu verifică statul aceste averi?

    Nu le verifică pentru că România nu are deocamdată un Nurgaliev.​

    Răspunde
  • Nici ceilalți purtători de uniformă , reprezentanți ai MAI nu duc lipsă de adevărate „specimene” care , aflate în funcții de autoritate publică , se dovedesc a încalca grosolan legile la respectarea cărora aveau datoria să vegheze . Sunt convins că un triaj în rândul tartorilor locali , numiți „șefi de post” , din mediul rural , le-ar subția considerabil rândurile . Reamintesc cazul șefului de post de la Merei , pe numele lui Cazan , dat în vileag , cu câțiva ani în urmă , după ce s-a aflat că condusese ani de zile mașina din dotarea postului de poliție fără a fi fost vreodată posesorul permisului de conducere auto . Și măcar de s-ar fi oprit aici , dar acești indivizi , considerându-se infailibili , cu spatele de regulă acoperit de un superior , dar și veșnici în funcția lor de autoritate publică , se înconjoară de „argați” din mediul pauper rural , cărora le trec cu vederea găinăriile sau chiar actele mai grave precum spargerea de locuințe nelocuite permanent și jefuirea acestora .
    Nu pot uita că am căzut chiar eu victimă unui astfel de jaf comis de „argații” șefului de post Cazan , care nu s-au sfiit să care din casă în toiul nopții inclusiv piese de mobilier care le-au stârnit interesul.
    Așadar , cântăriți , vă rog , fapta acestui „gardian public” , punând-o alături de infracțiunile angajaților MAI si veti vedea amploarea fenomenului .

    Răspunde
  • Stane, sau mai bine zis gardianule public, las-o asa! Aici se vorbeste despre o fapta reala, comisa de unul care cica ar trebui sa ne apere de hoti. Lupul paznic la oi!
    Daca tu ai fost victima unei infractiuni comise de angajatii statului poti sa faci plangere la parchet.
    Sper ca acest gardian local hot, ca nu pot sa ii spun politist local, va primi ceea ce merita. O avansare, poate…

    Răspunde
  • Păi, ce facem, domnule primar Toma?! Asta-i administrație locală modernă?! Cu hoți angajați la primărie?!
    Nu ar strica că tuturor polițiștilor locali să li se verifice averile. Unii cheltuie mai mult decât câștigă legal. Mergeți în parcările din jurul sediului localilor, la intrarea/ieșirea din schimburi a acestora, să vedeți expoziție de mașini.
    Și, apropo, de ce este nevoie de un sediu așa de mare pentru această direcție a primăriei numită Direcția poliție locală? Ca să încapă toți angajații?

    Răspunde
  • @Buzoianu rebel
    Nu zic ca nu ai oarecum dreptate, dar doar intr-un fel: dpdv al marcii acelor masini.
    Dpdv al provenientei lor, sunt doar niste toroape aduse de la Jermania, pe cateva mii de euro imprumutati de la bamci, ca sa lase impresia ce bashtani sunt ei !
    Bine, ca si 2/3 din romanashi, de altfel.
    Dha….dhhhaaaa.

    Răspunde
  • Mai mare râsul. Gardian local prins la furat. O fi furat pentru prima dată sau acum era deja obișnuit să fure?

    Răspunde
  • Practic, ce fac acești așa-ziși polițiști locali?! De ce au fost înființați?! Ca să aibă și primarii poliția lor?!
    Susțin desființarea acestora!

    Răspunde
  • Din când în când, gardienii publici își dau arama pe față. Nimeni nu îi controlează, nimeni nu îi verifică, nimeni nu îi testează. Se plimbă toată ziua degeaba prin tot orașul pe banii noștrii.
    Mai deunăzi am observat în Micro 14, la intervale de circa două ore, trei mașini diferite ale gardienilor care pur și simplu se plimbau, pardon, patrulau. Toți în Micro 14? Celelalte cartiere nu „beneficiază” de gardieni publici? Sau gardienii fac ce vor în timpul serviciului? Așa se pare… Repet, pe banii noștrii, iar primarul se vaită că nu are bani pentru a asfalta străzile.
    Cât despre hoțul gardian public, la pușcărie!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.