Umbrele care să preia apa de ploaie pe Bd. N. Bălcescu

„Atunci când plouă se vor deschide niște umbrele care vor prelua apa de ploaie”.

Proiectul cu aspecte moderne/futuriste, ce vizează modernizarea Bd. N. Bălcescu (de la Prefectură la Poarta Crângului), va fi depus de Primăria Buzău pentru atragerea de fonduri europene.

„Va fi o noutate pentru România. Se mai întâlnește în țările nordice, Suedia și Norvegia. Apa de ploaie va fi colectată și folosită ulterior pentru irigare. Va fi modernizat pe segmentul Prefectură – Poarta Crângului întreg Bd. N. Bălcescu: spații verzi, trotuare, carosabil” – a anunțat Luminița Colțeanu, șefa Dep. Fonduri Europene din Primăria Buzău, azi la Focus TV

O altă „ciudățenie” e că bicicliștii care vor pedala pe pistele de biciclete care se vor amenaja pe Bd. Bălcescu vor produce energie electrică.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Umbrele care să preia apa de ploaie pe Bd. N. Bălcescu

  • Apă de ploaie din strada Prutului cine o va prelua?? Numai prostii aveți în cap, rezolvați problemele oamenilor și apoi puteți cmsa mergeți și pe Marte cu proiectele voastre.

    Răspunde
  • Deja ma doare capul , ASA ESTE CAND AI FACUT TOTUL IN ORAS , NE GANDIM SI LA CHESTII FUTURISTE 🙁 🙁 🙁

    Răspunde
  • Cu asta am lăsat mult în urma orașele acelea de aroganți, Cluj, Timișoara. Noi cei mai buni! Ajutoooooor!

    Răspunde
  • Off….proiecte și proiecte și strada Transilvaniei a rămas necirculabilă pentru că nu au fost în stare să facă un studiu de fezabilitate profesionist!!!

    Răspunde
  • Undeva la ieșirea din oraș se dezvolta un vehicul pentru colonizarea altor galaxii. Proiectul original era pentru un tractor, dar după o analiză mai atentă a prototipului…..

    Răspunde
  • Deci, nu sunteti sanatosi la cap.
    Discutam de Suedia si Norvegia unde ploua in continuu si astfel cantitatea de apa este mare si mai ales, constanta.
    Climatul din RO presupune ploi scurte si rare, cantitatea de apa astfel stransa nu ajunge decat sa dai de baut la caii pe care primarul nostru modern doreste sa-i „cultive” in Marghiloman….

    Un „proiect” din categoria panourilor digitale instalate in oras, la care nu se uita NIMENI. Punct.

    Răspunde
  • Stiti de ce apar astea? Ca doar pe asa ceva da UE bani. Daca faci o strada normala, nici nu se uita. Trebuie sa fie bio-eco-homo, altfel nici nu te baga in seama. Bine, ca fanteziile astea sunt aberante, de cele mai multe ori costul investitiilor depaseste utilitatea. In multe orase vestice deja au inceput sa le zica alora cu masini electrice sa o lase mai usor, ca pica reteaua de curent a orasului, asta dupa ce tot ei i-au fortat pe oameni sa treaca pe electrice. Tehnologiile astea „verzi” aproape mereu polueaza mai mult decat ajuta si au tot felul de daune ascunse, care ies la iveala pentru cine se uita mai in detaliu.

    Răspunde
  • Nu este o invenție românească. Există un producător extern de așa ceva și acel producător beneficiază de lobby-ul Bruxell-ului. Și astfel, fondurile de coeziune alocate României se întorc în occident! Este o regulă nescrisă. Nu se aprobă proiecte cu fonduri europene dacă grosul banilor nu se întorc în centrul Europei.

    Răspunde
  • Cand o sa citesc despre proiectul X ca intra in lucru, avand deja aprobate fonduri? Tot vor depune, si vor depune, si iar vor depune si de facut…

    Răspunde
  • Daca nu se pot face proiecte serioase, nu are rost atragerea de fonduri europene pentru nimicuri; Nu s-a inspirat deloc Dl Toma de la Oradea: acolo se iau fonduri pentru proiecte serioase – pentru citeva pasaje subterane, pentru centura ocolitoare etc; La fel in Tulcea, Galati, Constanta, Bistrita etc La emisiunea de la Digi, E. Neagu si C. Toma n-au putut prezenta macar un proiect realizat (a fost neplacut).

    Răspunde
  • Doamna de la Primarie poate spune cite mii de hectare vor fi irigate cu apa adunata astfel ? Cu siguranta s-a facut un studiu profesionist

    Răspunde
  • Apa se strange in bidoane la 2 litri si se va vinde agricultorilor care cultiva chestia aia, stiti voi, care iti da ariiippiiii….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.