„Dă-ne, bă, și nouă drumul!” Nervi în Bariera Ploiești

Nervi, în intersecția din Bariera Ploiești.

Câțiva șoferi nerăbdători i-au apostrofat/înjurat pe polițiștii locali chemați să dirijeze circulația în timp ce angajații de la Urbis trasează trecerile de pietoni.

„Dă-ne, bă, și nouă drumul. Ai ceva cu noi?”, au strigat către unul din polițiștii locali câțiva șoferi care așteptau în coloana dinspre biserica de lemn. La un moment dat, probabil pe bună dreptate, i-a sărit țandăra și polițistului local.

„Lumea e stresată, nu mai are nimeni răbdare, orice nimic poate duce la harță”, e concluzia trasă de unii dintre spectatorii de ocazie.

„Cel mai bine ar fi ca băieții de la Urbis să vină după lăsarea întunericului, când traficul e redus și nervii mai puțini”, au zis alții.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Dă-ne, bă, și nouă drumul!” Nervi în Bariera Ploiești

  • Nu am nimic cu cei de la locala pe partea de ordine publica, dar cu cei de la rutiera am. Acestia nu au nici o pregatire pe partea de politie rutiera si un cetatean ce stie regulile de circulatie. De multe ori am vazut politisti „rutieri” de la locala ce incurcau traficul in loc sa il elibereze. Problema sta in faptul ca ei nu au atributia asta, ei se ocupa cu amendatul masinilor parcate neregulamentar.

    Răspunde
  • Ăla „mic” și nervos, cu ochelari de vedere și îmbrăcat cu tricou de culoare roșie („folbalist”, nu glumă), este comisarul șef de poliție Mazâlu Cosmin-Ioan, șeful Serviciului Logistic din IPJ Buzău.

    Gardienii locali ar trebui pur și simplu desființați. Habar nu au să vorbească, habar nu au ce trebuie să facă, fiind slab pregătiți, iar cei de la inDisciplina Rutieră sunt buni doar să stea la pândă pentru a da amenzi pe străzile cu sens unic. Deși rolul lor principal este acela de a combate opririle și staționările interzise, nu prea se ocupă cu așa ceva, iar asta se vede în traficul rutier.
    Domnule Tereacă, verificați b-dul Unirii de la un capăt la celălalt și invers și numărați câte mașini sunt oprite neregulamentar, mai ales în stațiile de autobuz și în apropierea intersecțiilor. Eficiența gardienilor locali este, să nu fiu rău, aproape zero!

    Răspunde
  • În baza cărei prevederi, a cărui Cod Rutier, conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile celor de la poliția locală, privind dirijarea traficului rutier? Din câte cunoaștem, în ultimul cod rutier aflat în vigoare pe teritoriul statului nostru, cu modificările și adăugirile ulterioare, este specificat faptul că toți conducătorii auto respectă semnele și semnalele agentului de Poliție Rutieră, nu? Și în cel act legislativ este specificat faptul că angajații poliției locale au în dotare acele jachete de culoare galbenă și acele caschete de culoare albă, care se aseamănă în mod izbitor de asemănător, mergând până la confundare, cu cele din dotarea Poliției Rutiere? Nu zic, poate așa o fi și nu știm noi?!

    Răspunde
  • Stau si ma inchin si nu inteleg de acesti „politisti locali” au aceste atributii de a dirija circulatia.
    Atributiile lor pentru o scoala de 3 luni si mancat shaorma zilnic este doar de a circula prin oras, a mentine ordinea publica si a da amenzi pentru parcari neregulamentare. De cand Doamne iarta-ma, astia dirijeaza circulatia!?
    Buzaul, orasul tuturor posibilitatilor. :)) Incredibil!

    Răspunde
  • @Incognito, foarte corect ceea ce spui.
    În legea de funcționare și organizare a localilor se menționează că cei de la Disciplina rutieră pot să poarte caschetă cu coafă de culoare albă, dar calota trebuie să fie neagră, la fel că la ceilalți locali. Nu pot să poarte cămăși de culoare albă sau căciulă de iarnă de culoare albă. Pot purta veste reflectorizante, dar diferite de cele ale polițiștilor de la Rutieră.
    În schimb, la noi, localii poartă uniforme aproape identice cu ale polițiștilor adevărați pentru a crea confuzie în rândul cetățenilor și pentru a le oferi, în mintea lor, oarece autoritate. Inclusiv faptul că se numesc și polițiști duce la ceea ce am spus mai înainte.
    Domnule Toma, desființați localii! Toacă banii degeaba.
    Exact se spunea un cititor mai sus, verificați bulevardul Unirii, să vedeți câte opriri neregulamentare.

    Răspunde
  • Gardienii ăștia îmbrăcați în verde habar nu au să dirijeze traficul rutier pentru că nu au nicio pregătire în domeniu. Sunt niște unii, angajații pe vremea lui Boșcodeală, pe principiul cine a dat mai mult… Mulți au liceul făcut la seral, dar au și facultatea făcută de la distanță la Spiru Haret SRL. Profesioniști, nu glumă. Poliția primarului.

    Răspunde
  • @Ciprian, majoritatea lor nici nu au o scoala in acest sens. Singurul loc care are specializarea „politie locala” din tara este Universitatea Spiru Haret, dar stim cu totii cum se obtin diplomele acolo. :))
    De asemenea, multi dintre ei incearca sa para politisti adevarati. Vazusem zilele trecute un paznic la un liceu din oras ce avea o jacheta pe care scria Politia, deoarece el indoise sa nu se vada partea cu locala :)))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.