Cum se va finaliza construcția? Cu alee sau fără ?
Plângere a unor locatari din Micro III după ce aleea de acces în cartier dinspre Bd. Unirii Nord pe lângă Zidul Episcopiei a fost din nou blocată (integral).
Cetățean: „Astăzi am văzut ca au blocat/închis cu gardul lor aleea rămasă libera inițial pe lângă zidul Episcopiei. Care e situația? E a lor? Ce urmează? Să dărâme și Zidul Episcopiei să-și facă terasă în curte?”
Constructor: „A trebuit să turnăm un trotuar de un metru lățime pe lângă imobilul construit. În spate, lângă zid, nu puteam face lucrarea dacă mai treceau și oameni, de asta am întrerupt accesul. Dar, nu înțeleg de ce oamenii nu vor s-o ia prin față, nu-i niciun ocol, e mai civilizat. Probabil, din obișnuință”
Ionuț Apostu, viceprimar: „Aleea de acces este condiție clară în autorizația de construire. La finalul lucrării va trebui lăsată cale de acces”
Într-o lună, maximum, constructorul va finaliza lucrarea, iar inspectorii din Primăria Buzău vor veni să verifice dacă s-a respectat autorizația de construcție. Rămâne de văzut atunci dacă va fi lăsată cale de acces pe lângă zid sau nu. Pare că proprietara n-ar dori și ar intenționa să amenajeze gard – pentru ca în spatele imobilului să rămână spațiu de depozitare.
Spații din clădire vor fi închiriate de proprietară către magazinul Triton, o patiserie și o florărie.
Citește și:
Cum spuneam: UN MONUMENT DE ARHITECTURA CONTEMPORANO-GROTEASCO-ROMANEASCO-SPANIOLO-COCALAREASCA !!!
Rusine, patronachilor cu gusturi rafinate !!! Ca uleiul de floarea-soarelui, evident…
Orasul asta mai are arhitect? Cum sa vopsesti imobile in gri si verde praz? Cum sa avizezi, langa un monument istoric cum e Episcopia, si in contrast cu blocurile de le mananca vaca, asa constructie? Eu am crezut ca va fi ceva al BOR, gen pentru parastase, si stiu ca politicienii nu se iau cu Ortodoxia, ca n-au destul testosteron in ei, dar nu. E o constructie civila, comerciala. Talmes-balmes, sau Kaizen de Buzau!?! Inteleg ca ce e facut, aia e, asa ramane (blocuri inchise fara autorizatii, fel de fel de tamplarii cu geam termopan, garduri la curti in fel si chip, fatade si arhitecturi 10 pe metrul patrat, dar ce ii opreste p-aia din primarie sa-si faca treaba (or sti toti pentru ce-s retribuiti lunar?!?) in zilele noastre?
Subscriu complet la comentariul anterior, desi degeaba.
–––-
Auras, domnul primar ar trebui sa stie ca, pana la parcuri si gradini publice, ne rupem masinile, pingelele, rotile le biciclete pe carosabilul „impecabil” si trotuarele impracticabile. Daca te dai mai pe langa blocuri, iti pica fatada peste cap. La Compania de Apa, mai multi ca niciodata. La Urbis, daca tot e bine si orasul se dezvolta, pierdere?!? Transbus va avea in curand nevoie de o noua flota veche de autobuze, din bani publici, ca din comert n-are cum. RER, in imensa lor intelepciune, au decis ca o galeata de gunoi sa fie de culoare… maro iar in curand lifturile vor deveni, in locul ghenelor, spatii de infestare publica (cum cobor eu cu doua pungi cu reziduri dimpreuna cu vecina videochatista de la 5, ca ma fac de ras si aia moare de miros?!?). Sportul local este mort, cel profesionist insa aprig pompat cu bani la fel de publici, in folosul de imagine al cui, ca sanatate publica, miscare, socializare etc. nu se naste dintr-o echipa profesionista de bambilici (macar de erau DOAR romani sau DOAR buzoieni, sa zici ca da, asa se face reclama judetului si banii se duc in beneficiul unor „localnici”).
Ce se va intampla? Toma, panicat, va porni mai multe fronturi, pentru a dispersa nemultumirea dar si atentia si interesele. Problema e ca deja are o groaza aflate in derulare si oprite, inoportune si inadecvate. In schimb, proiectele de anvergura, care necesita sprijin politic si uniune (culmea e ca Ciolacu, in vremea lui Dragnea ‘tu-l in noroc!, avea mai multa influenta nationala si locala decat acum) stau moarte> aeroport, piata si depozit en-gros legume, moto-parc, spatii de joaca si sport (macar unul la fiecare 100-200 de apartamente si 50-100 de case), impozit zero pe cladiri/teren pe o perioada de x ani si utilitati garantate pentru toti investitorii, atragerea (aici n-ai cum daca toata viata ai purtat camesha cu maneca scurta la sacou si pantofi „bot de ratza”) de investitori cu „gulere albe”, multinationale/servicii/IT, ca de acolo vin salarii serioase, nu din confectii si reciclare de ex (care-s absolut necesare dar nu in exces).
–––––
Presa, cainele da paza al democratiei, a aplaudat frenetic la> cheltuirea cretina a unor sume relevante cu organizarea unor concerte de muzica clasica in stilul cooperatist, gratis, la coada si in sala de sport cu decor din cearceaf. In doi ani la rand; aruncatul de MILIOANE de euro (iar acum ne plangem de lipsa banilor) pe sport PROFESIONIST de pluton si ligi secunde, fara niciun beneficiu real pentru populatia municipiului decat daca ni le spune domnul primar, punctual, precum cele cu referendumul (intr-o dezbatere politica sau de orice alta natura, de unde nu se poate ridica si sa pelce ori sa bata cu pumnul in masa ca el e primar, Toma e de nivel de clasa pregatitoare, cu tot respectul pentru varsta); S-au pierdut si se pierd bani cu decizii proaste, neprofesioniste ori din ambitie (transportatorii carora li s-au anulat licentele cu 6 luni mai devreme de expirarea lor, fapt care a costat orasul 200.000 lei despagubiri; logo si slogan inepte, pe care s-au platit 20.000 lei – autorul s-a auto-inscris la un concurs obscur de branduri, organizat de o revista din UK, de cativa ani, contra unei taxe de participare de aproape 300 Lire sterline, iar primarul se lauda cu asta, ba chiar doreste sa participe si sa ne reprezinte; de 5 ani tot varam proiecte europene si nu se prinde deloc – angajatii din compartiment sunt bine, sanatosi, salarii la timp?!?).
Parca suntem blestemati, unul nu facea ori era numai din interes, altul face dar cum le aude, cum le vede, cum ii spun „specialistii” (daca-s de tipul Apostu, se explica), cum stie el de la tara ca se face, adica anacronic, prost si contra-nevoilor.
Unii fac scoala doar ca sa invete cum se amenajeaza un parc, cei inteligenti doar pun borduri la potecile create de oameni, in timp.
Se incadreaza perfect in acest ghiveci arhitectural din municipiul Buzau. Fiecare petic de pamand neconstruit este retrocedat, iar proprietarul are dreptul sa isi construiasca pe el orice pofteste. Dupa ce in vremea fostului primar cateva parcari s-au metamorfozat in spatii comerciale si putin nu a lipsit sa vedem doua buticuri cocotate pe schelet metalic in dreptul catedralei Sfantul Sava, iata ca traditia continua si azi in zona Unirii Nord.
@Catalin…..rrrromanake obisnuit cu C.A.P. -ul uraste din inima proprietatea privata !Asa sunt majoritatea romanilor , niste comunisti pomanagii .
Bukkkkkk, tot patronache sunt si eu. Evident, generatii diferite, alte gusturi, alta educatie, alta cultura a esteticului…
@cătălin
S p patronale…
Multumesc la fel !
Numai bine !
PS mergi la scoala, ti-ar prinde bine putina educatie, chiar si acum, la varsta asta, ‘pretenash !
Care alee Domnule Tereaca ? chiar nu te documentezi , nu mai e nicio alee acolo , terenul cu nr. cadastral 68794 a inghtit si aleea dumitale 🙂 gratie unui primar P.S.D
http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html
Va fi aleea, dacă va dori actualul proprietar. Fosta alee face parte din proprietatea acestuia acum, așa că nu vă mai lamentați degeaba.
Dl. Toma avea și are obligația legală de a sesiza organele judiciare competente atunci când constată încălcarea legii în primăria pe care o conduce. A găsit multe nereguli în primărie, dar nu a făcut nicio plângere penală împotriva fostei conduceri a primăriei pentru că… PSD!
Dl. Toma continuă cam pe aceeași linie, dar mai subtil, mai „elegant”. Face și ceva pentru buzoieni, dar își vede liniștit și de interesul personal.