Cum au intrat toate acele mașini pe aleea din Crâng (heleșteu)

Răspunsul la întrebare e unul simplu. Pe aleea din spatele Conacului Trandafirilor s-a pus un blocator sfrijit care poate fi îndepărtat cu un patent în cinci minute.

Cum se face ? Se scoate blocatorul și se parchează în jurul heleșteului din Crâng

Așa că, atunci când sunt nunți, patronul unuia din localurile din Crâng va trimite un angajat să-l scoată. Asta dacă n-o va face mai înainte vreun nuntaș care are sculele în portbagaj.

Într-un comentariu pe facebook, viceprimarul Oana Matache a precizat că șoferii de aseară ar fi fost amendați de Poliția Locală pentru parcare în loc nepermis.

„Prea puțin”, a comentat altcineva, „normal ar fi fost să vină băieții de la Urbis și să le ridice mașinile. Doar așa s-ar s-ar putea face ordine”.

Ironie a bicicliștilor: „Ce interesant, bicicliștii au interzis în jurul heleșteului. Dar mașinilor li se permite!”

Aseară, n-au fost prea multe reacții negative întrucât a plouat, iar numărul celor veniți la plimbare în Crâng a fost mic. Dar vă dați seama cum va fi sâmbăta viitoare ?

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Cum au intrat toate acele mașini pe aleea din Crâng (heleșteu)

  • Oare chiar au fost amendati TOTI cei ce au parcat astfel? De asemenea, e trist ca s-au inlocuit acele bariere cu opritoarele de le poate scoate oricine. Acum ceva timp pe un grup local a circulat o poza cu o masina parcata chiar langa obelisc… Cei de la politia locala doar se plimba cu duba pe alei, am vazut si eu cum legitimau doi tineri de mergeau in fata mea desi erau pe bicicleta. Ideal ar fi sa nu mai circule masini prin Crang, sunt destule locuri de parcare in zona fiecarei intrari.

    Răspunde
  • Au! Ferească Dumnezeu! Am reținut numele din alt articol. Oana Matache. Una dintre doamnele frumoase și istețe promovate de domnul Primar. Să fie amendați! Haiducia era practicată în alte vremuri de … Să nu fiu măgar. Dar pe Facebook poate fi oricine haiduc. Poate nu le plătim noi amenzile. Poate le plătește doamna dacă acei oameni le contestă și câștigă. Cu demnitate și onoare bineînțeles. Invatati-va limitele legale (intelectuale) și apoi luați decizii haiducești. Cine pierde dacă autoritatea locală da o amendă abuzivă? Bugetul local că doar nu bugetul personal. După zeci de ani schimbi regulile pe o stradă, și a doua zi după decizie pui poliția locală sa dea amenzi. Aceeași polițiști locali puteau sta in intersecție câteva zile să atragă atenția asupra noii reguli. De bun simț sau common sense în limba în care au studiat unii. NU SUNTEȚI VĂTAFI! NU ATI FOST ALEȘI PENTRU ASTA! Reguli clare și mai ales legale! Cum sunt regulile acolo unde ați studiat? Ați uitat! Păcat. Unei DOAMNE nu-i stă bine cu biciul in mână decât pentru cazuri patologice. Au apărut amazoanele la Buzău la fel ca viperele? Nu știu cât am reușit să fiu temperat dar m-am străduit.

    Răspunde
  • Domnul primar își bate joc de bicicliști, asa zisele piste de biciclete sunt la scoatere de ochi iar biciclistul apostrofat și amendat pe unde e prins. Educația buzoienilor e identica cu interesul primarului, 0, la injurii suntem nr 1.

    Răspunde
  • Să dea Dumnezeu să fie puțini, pentru că amenzile le vom plăti noi după contestatie. Nicidecum doamna frumoasă și isteață care a reacționat vehement pe Facebook. Bugetul personal e safe!

    Răspunde
  • Nu e ca si cum masinile alea s-ar plimba in jurul helesteului, ele doar au parcat acolo intrucat vremea era foarte urata…
    Hai sa nu fim noi mai catolici decat papa ca in orice facem in tara asta… statul trebuie sa se adapteze nevoilor oamenilor .

    Răspunde
  • Revenirea la normalitate! Vai de noi! Educatie lipsa!

    Răspunde
  • Oana Matache, fii atentă la ce semnezi! E libertatea ta în joc!

    Răspunde
  • Inteligentă rău doamna viceprimar, preferata reporterului! Auzi, „parcare în loc nepermis”! Nu cumva ca să ajungi „în loc nepermis” intri cu mașina „pe interzis” și asta presupune reținerea permisului de conducere de către poliția națională? Întreb și eu, ca unul fără studii înalte în străinătate!

    Răspunde
  • Multe parcuri respectabile au permisa circulatia rutiera prin parcuri, pe anumite rute (de traversare, zona comercila). Cautati parcul Niagara (partea din SUA), Central Park ori Romanescu din Craiova – cel mai mare parc din Ro. Dar discutia fiind despre nesimtire, smecherie si delasare a autoritatilor (ca doar pe N Balcescu cei de la Grand nu fac la fel), o sa ma intreb de ce se tot interzice cand e mai simplu sa taxezi, din moment ce e clar pentru orice om normal la cap ca accesul in Crang nu va fi vreodata 100% respectat?
    A, ca argument, uitati-va la blocuri, la balcoane, si veti vedea rufele cum falfaie in vant, desi EXISTA HCL prin care uscarea rufelor se face de la nivelul balustradei in jos (deci nu interzice nimeni opreatiunea asta in preajma sfarsitului de moda a uscatoarelor de rufe) iar politistii locali ar trebui sa avertizeze si apoi sa amendeze. Practic, daca cu niste chiloti nu poti sa rezolvi un diferend, ce asteptari aveti voi pentru prima problema?

    Răspunde
  • @Florian, în ce lege ai citit că se reține permisul de conducere dacă circuli pe un drum sau sector de drum pe care circulația este interzisă?! Luminează-ne și pe noi!
    Unde este montat acel blocator amețit, erau, odinioară, stâlpișori metalici fixi. Tv. Vlase i-a înlocuit pentru a putea intra cu mașina pe aleea din fața bodegii sale.
    Și, apropo, cum naiba a ajuns ăsta să folosească insulița? Cum a construit pe insuliță fără nicio autorizație?

    Răspunde
  • Nu iti trebuie nimic ca sa pliezi acea penibilitate de blocator. E doar un mecanism de tip parghie, de care tragi si se pliaza. Nu a fost securizat cu nimic, in mod normal trebuia securizat cu lacat, dar s-a lasat liber special sa poata fi dat jos fara deranj.
    @Nick Sa stii ca s-au dat si se dau si ture cu masinile in jurul lacului pe aleea pietonala, si nu doar noaptea sau cand sunt nunti si evenimente ci si in plina zi.
    Cine se duce des in Crang a vazut destule masini ce dadeau roata in jurul lacului, de multe ori cu cate o domnisoara in dreapta ca sa o impresioneze. Am vazut personal masini facand ture in jurul lacului, de la masini apartinand celor 3 grupuri germane premium pana la masini obisnuite precum Opel, Ford, Skoda, VW… majoritatea fiind modele nu mai vechi de 2011. De masinile Companiei de Apa, Urbis sau Electrica nu mai zic, macar la alea puteai prezuma ca nu intra de placere ci in inteses de serviciu, mai ales ca uneori se puteau observa niste zone marcate in care cred ca faceau lucrari.
    Numai politia locala nu ii vede pe cei ce dau ture, exact cum nu vad ca aleea de la intrare WC pana la Micro14 e plina de aurolaci, drogati, violatori si pedofili destul de inaintati in varsta ce isi expun si freaca organele cand trec persoane ce tranziteaza zona, ba chiar fac si propuneri indecente. Pana si pensionarilor mai tineri si voinici din MApN si MAI evita sa foloseasca aceea alee singuri pentru a ajunge la domiciliu din parc in Micro14, spunand ca nu vor, si acum citez „sa ne prinda unul sa ne rupa rozeta”. Poate o sa renumeasca primarul aleea de la WC la Micro14 in Aleea Violatorilor, Aleea Pedofililor sau ceva asemanator, ca tot ii place sa redenumesca aleile din Buzau.
    In schimb, dupa cum au punctat si altii prin comentarii politia locala se plimba cu masinile cu girofar pe strazile ce pleaca din centrul parcului si ies la KauflandSud respectiv la Unitatea Militara si se iau din cate am observat in principal de tinerii inofensivi pietoni sau biciclisti (unii chiar pareau minori), legitimand in mod ilegal (fara temei legal real) acei tineri pentru a mima ca au activitate, in loc sa actioneze unde intradevar e de actionat si unde intradevar se comit contraventii si infractiuni reale care necesita interventie pana nu degenereaza si o sa auzim de violuri si omoruri pentru ca politiei nu ii pasa sa incerce sa previna astfel de fapte.
    Am vazut in trecut la stiri ca in Crang a fost violata o femeie, femeie care era chiar mama unui procuror care la fel ca politistii in loc sa isi faca treaba sa previna astfel de fapte grave sunt mai preocupati sa sicaneze si sa distruga vietile unora care nu fac nimic in comparatie cu aceste fapte, te uiti la stiri si vezi cum politistii si procurorii ravnesc la facut dosare si bagat oameni in puscarie pe motive puerile, in timp ce fete ce apeleaza 112 sa spuna ca sunt rapite si violate sunt tratate ca niste gunoaie si politistii si procurorii asteapta in fata portii ca rapitorul sa termine sa o omoare si sa o arda… sau cum un cetatean apeleaza 112 si anunta ca este atacat in trafic in BZ si masina ii este distrusa iar ei nici macar nu intervin sa opreasca agresiunea si sa retina agresorii ci lasa agresorii sa isi continue agresiunea si apoi trimit agresorii acasa prieteneste musamaliznd cazul. Timp in care aceeasi politisti si procurori ii vezi la stiri batand cetateni si bagand in puscarie cetateni (caz celebru tot in BZ, amarat condamnat la puscarie ca mergea pe strada) pe motiv ca nu purtau masca sau o aveau sub nas, de parca aia ar fi infractorii periculosi, nu batausii, nu violatorii, nu criminalii… aia sunt neatinsi si lasati liberi ca doar nu sunt pericol.

    Răspunde
  • Pt.Radu: art.101 alin.3 lit.d, din OUG 195 din 2002 actualizată! …Și se spune „ficși” nu „fixi”!! Sper că ești luminat acum!!!

    Răspunde
  • @Florian, sper că nu ai permis de conducere. Dacă ai, este vai de noi…
    Lit. „d”, din articolul și alineatul la care faci tu referire spune: „circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire”.
    Deci, ce legătură are circulația pe un drum sau segment de drum pe care circulația este interzisă cu circulația pe sens opus?! Niciuna! Băi, țărane, ăștia ca tine, fac accidente pentru că nu știu legislație rutieră. Stai în casă! Ești periculos în trafic, indiferent de calitatea pe care o ai.
    Cât privește cuvântul „fixi” așa a fost predefinit de telefon, iar eu nu am verificat. Corect este ficși. Oricum, cred că ai căutat pe Google, că habar nu aveai cum se scrie corect.

    P.S. Auraș, nu mai permite astfel de comentarii care induc cititorii în eroare.

    Răspunde
  • Pt. Radu!! Totuși, este bine să nu jignim! Dar, mă rog, ține de educație! Este de fapt litera „b”, însă din eroare am tastat „d”. Dacă ai fi avut răbdare și nu erai așa aprins, ți-ai fi dat seama la ce mă refer! Conduc de peste 20 de ani și nu am fost implicat în nici măcar o tamponare! Nu îmi doresc să ne întâlnim în trafic, pentru că, după cum te exprimi, cred că ai bâta între scaune!! O seară plăcută!!

    Răspunde
  • @Florin, greșit, din nou! Lit. „b” se referă la o restricție TEMPORARĂ, ori în ceea ce privește accesul în Parcul Crâng nu este vorba despre așa ceva.
    Repet, pentru circulația pe un drum sau sector de drum la începutul căruia este instalat indicatorul „Accesul interzis” nu se reține permisul de conducere, ci se sancționează cu amendă contravențională sau cu avertisment.
    Înțelegi, flăcău?
    Degeaba știi să citești, dacă nu înțelegi ceea ce citești.
    Stai calm, nu am nevoie de nicio arma în trafic.
    Dar, tu sigur ești de la țară și deții vreun coteț de mașină cu care faci naveta la oraș.
    Caută un profesor de legislație care să îți explice când se reține permisul de conducere.
    În cazul tău, dacă conduci (?!) de 20 de ani și nu ai fost implicat în evenimente rutiere nu înseamnă că ești un șofer bun, ci doar că ai avut noroc.
    Lasă comentariile pe teme rutiere pentru cei care se pricep.

    Răspunde
  • Nea Floriane, esti greu de cap? Iti tot explica @Radu ca nu se retine permisul daca circuli pe interzis, dar tu nu intelegi. Faci pe prostul sau chiar asa esti?
    Nu mai posta, daca nu te pricepi!

    Răspunde
  • Florică, baiete, ești gardian local sau politician de nu înțelegi ceea ce ți se explică? Ce nu înțelegi din ce ți s-a spus?

    Răspunde
  • Domnule Radu, aici nu discutăm de indicatorul „Accesul interzis”, pe care nici nu l-am văzut să fie montat la intrarea pe aleile din parc! Cine stabilește restricția temporară, cine a montat acele blocatoare și în ce scop? Apoi, dacă înțeleg din ce spui, că este permisă circulația tuturor autovehiculelor prin parc, de ce s-au montat blocatoarele? Referitor la educație…rămâne cum am stabilit!!

    Răspunde
  • Stimați nuntași! Eu întreb de mere, voi îmi povestiți de morcovi! Nu discutăm de „interzis”, cum sugerați, ci de restricție temporară, dacă știți ce este asta și cine o stabilește! Că administratorul drumului care probabil a montat blocatoarele nu a definitivat probabil măsură până la capăt este altă poveste și ține de profesionalism! Iar în cazul nerespectarii unei restricții temporare, se reține permisul de conducere! Dar când ai în cap doar „interzis” nu poți înțelege asta!

    Răspunde
  • Și ca să închei cu un exemplu „de vară „, pe înțelesul tuturor! Nu este același lucru a intra și circula „pe interzis” , cu a intra și circula, vara în weekend, de exemplu, pe bd.Balcescu, în porțiunea dintre Prefectură și Crâng! Consecințele și implicit măsurile sunt total diferite! ” Accesul interzis” este una, „Interdicție temporară ” este alta! În speranța că ați priceput, eu mă retrag!!

    Răspunde
  • Greșit! Greșit! Recunoaște că habar nu ai ceea ce spui. Vezi-ți de animalele din gospodărie.
    Nu este vorba despre nicio restricție temporară în Parcul Crâng!
    Ești făcut grămadă, măi, nene. Din cauza unora că tine avem țara asta de doi lei.
    Sictir!

    Răspunde
  • @Florian, stai în banca ta! Ai spus una, acum spui alta, te încurci în explicații pentru că habar nu ai despre ceea ce este vorba. Ești românașul tipic care își dă cu părerea despre toate, dar nu se pricepe la nimic, apropo de educație.
    Educatule, îți doresc să ai măcar jumătate din educația mea sau a majorității celor care comentează pe acest site.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.