TOMA: „CHELTUIM DEGEABA 5 MIL. DE EURO PE AN CU POLIȚIȘTII LOCALI. AM FI FĂCUT MULTE LUCRURI PENTRU ORAȘ CU ACEȘTI BANI”

Peste două zile se intră în luna martie, iar problema celor 300 de polițiști locali n-a fost încă rezolvată.

Agenții n-au fost concediați, dar nici nu s-au întors la vechile locuri de muncă – paza unităților de învățământ din municipiu.

Chestiunea îl macină pe primarul C-tin Toma, mai ales că în aceste zile se întocmește bugetul primăriei pe 2017.

„Suntem încurcați de acest lucru. Plata salariilor pentru acești polițiști locali ne costă 400 de mii de euro pe lună. De la 1 februarie plătim chiar mai mult decât anul trecut întrucât salariile s-au majorat cu 20%. La o socoteală simplă, ies aproape 5 milioane de euro pe care le cheltuim degeaba. Vă dați seama că am fi făcut multe lucruri utile orașului cu acești bani”. 

În luna martie se va judeca la Curtea de Apel Ploiești, recursul formulat de Primăria Buzău împotriva deciziei Tribunalului Buzău de suspendare a concedierii polițiștilor locali și de blocare a noii organigrame a municipiului. 

De partea ceallată, agenții locali susțin ă au dat la rândul lor în judecată primăria și solicită reîntoarcerea la vechile locuri de muncă. 

Auraș Tereacă

 

loading...

5 comentarii la „TOMA: „CHELTUIM DEGEABA 5 MIL. DE EURO PE AN CU POLIȚIȘTII LOCALI. AM FI FĂCUT MULTE LUCRURI PENTRU ORAȘ CU ACEȘTI BANI”

  • Daca tot pui poze pe acest subiect, caută unele cu polițişti locali. Ce naiba? Eşti dictamai purtătorul de cuvânt. Şi jurnalist înainte de asta. Unde nu ştii, ci doar bănuieşti, întreabă! În rest succes!

    Răspunde
  • Domnule Tereaca dacă domnul Toma era un om corect așa cum afirmă pe toate posturile, trebuia să nu ne de-a afară din obiective pînă cînd instanța dădea un verdict definitiv și nu se m-ai făcea o plată dublă și pe noi și firmele de paza.Eu așa consider că era corect, dumneavoastră ce credeți am dreptate?

    Răspunde
  • Domnul Marian, putina gramatica nu a omorat pe nimeni, sa stiti. Cu ce realizare se lauda corpul politistilor locali de cand s-a infiintat, cu protejarea infractorilor marunti??? ca aia mari sunt protejati de Politie si politicieni… la 10 metri de mine si de un politist local un nene vindea tigari netimbrate, si culmea, nimeni nu il deranja din afacerea lui…

    Răspunde
  • 1. Spuneți-i Primarului să publice: a)textul de lege care prevede 1 polițist local la mia de locuitori și b) lista cu numărul de polițiști locali din toate municipiile reședință de județ din țară, ca să înțeleagă tot buzoianul de ce la Focșani sunt 90 și la Buzău 487.
    2. Să se asigure că demersurile pe care le face respectă riguros prevederile și procedurile legale. Da că nu are nici un jurist specializat în problematica specifică a administrației locale, să dea afară vreo zece și să angajeze unul mai de doamne ajută.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.