Toma: „Creștem suprafața verde pe cap de locuitor. Și mai plantăm”
E încă un element din „zestrea” comunei Țintești – cu care va participa la formarea „Buzăului Mare”.
Pe lângă suprafața mare de teren (imensă comparativ cu nr. de locuitori) pe care se vor putea construi în viitor parcuri industriale și locuințe, comuna Țintești se laudă cu deținerea a trei păduri (vezi foto mai jos).
Primar C-tin Toma: „Prin unirea cu Țintești vom crește suprafața verde pe cap de locuitor al orașului Buzău. Comuna Țintești are trei păduri. Și vom mai planta, avem unde. E un obiectiv al meu ca primar să cresc suprafețele verzi din oraș și numărul de parcuri”
Idee
Cele trei păduri din Țintești sunt situate dincolo de viitoarea autostradă – în partea rezidențială a comunei.
În viitor ar putea deveni parcuri ale orașului extins.
Conform primarului Toma suprafața dintre Zona Industrială a Buzăului și autostradă va fi folosită economic pentru fabrici, uzine, depozite, sedii de firmă, etc.
Toma susține că actualul oraș mai are puține terenuri, iar prin unirea cu Țintești s-ar face rost de terenuri pentru dezvoltare.
Referendumul de unire Buzău – Țintești va avea loc duminică 26 septembrie.
Citește și:
In poza 2 e mai mult iarba si pasune decat cvopaci
In pooza 3 este o casa in mijlocul padurii ! Stie cineva cine este „norocosul„ ??
Nu e vorba ca e bine sa planteze doar ca direcția predominanta din care bat vânturile in oraș este NE, așadar ar fi de preferat măcar o perdea de copaci, cu cat mai lata cu atât mai bine, de a lungul râului ca aerul sa primească oxigen înainte de a pătrunde in oraș.
Credeti ca niste acte vor schimba ACTUALA stare fizica din teren ???!!!!
Deci, cum, dupa unirea cu Tintesti vom simti mai mult oxigen in plamani decat inainte de unire pentru ca a crescut spatiul verde pe cap de locuitor ?!
Ca nu inteleg !:))))
In zona Penny Brosteni sunt sute de loturi fara utilitati si Buzăul are, chipurile, nevoie de spatiu pentru construit locuinte. S-a adoptat abia acum PUZ-ul si primarul a promis ca aduce utilitati in zona Penny probabil pentru a ii contracara pe cei care ii vor reprosa ca deja e o gramada de spatiu la o aruncatura de bat de centru și nu e folosit.
A treia pădure e fermă zootehnică păzită cu arme. Aer curat de îți mută nasu’ dincolo de Buzăul Mic. Basme. Așa intenționează să „informeze” până la capăt?
Daca e vorba de zestrea Tintestiului , C Toma ar trebui sa spuna nr de oi, vite , pisici, catei pe care le va aduce la zestrea Bz; e posibil ca in acel tufis numit padure sa fie fie si a caprioara; Asa vom avea un Buzau extrem de mare precum Paris
Primar C-tin Toma: „Prin unirea cu Țintești vom crește suprafața verde pe cap de locuitor al orașului Buzău…..”
Domnule Tereacă, vorbeai de argumente serioase/neserioase în favoarea/contra unirii. Acest argument al domnului Toma ți se pare a fi unul serios? Să înțeleg că dacă unirea se va realiza vom respira un aer mai curat? Sau că putem atunci defrișa o parte din Pădurea Crâng și construi acolo, pentru că oricum ne-a crescut suprafața verde pe cap de locuitor? Ori se poate face vreun schimb de pădure cu vreun nene care deține vreo mică parcelă prin pâclele de pădure arătate de dvs.? Sau că domnul Toma poate bifa cu brio creșterea suprafeței verzi pe cap de locuitor? Nu știu de ce, dar mi se pare ca în bancurile acelea cu proști !!
Odată cu unirea Țintești-ului, una din cele mai sărăce comune ale județului Buzău, vom avea jumătate de oraș ce se va kk in curte. Vom fi zona defavorizată, vom bate Teleorman, Vaslui. Copacii ar trebui plantați prin oraș nu la zeci de km de acesta, altfel noi nu avem nici un beneficiu. Suntem nr 1 în țară la grad celsius câștigate, măcar atât…vai de noi.
… fiind băiet, păduri cutreieram… 😉
… na, dacă ne unim cu Ținteștiul, în fiecare zi cei de la Urbis vor încărca vreo câteva basculante de aer curat și îl vor bascula în centrul Buzăului… 😉
… să vezi coadă la aer curat, vor sta pen(i)sionarii la coadă de seara ca să „apuce”… 😉 iar o să fie sacoșe cu sticle și bidoane lăsate de seara la coadă…
Râdem, glumim, dar unirea în sine e bună, e un pas spre progres. Dacă nu facem nimic în competiția cu alte orașe mari din zonă pentru a atrage investiții, o să rămânem un orășel mic și ar fi păcat, mie mi se pare că Buzăul poate deveni un oraș important pentru regiunea sa. Hai să votăm unirea, să vedem părțile pozitive, chiar dacă, inevitabil, există și aspecte negative.
Auras cel selectiv…..nu verifici tu te rog,daca nu cumva don primar vrea sa ne vanda pielea ursului din …cele 3 paduri….
Mă întreb şi eu, aşa cum s-au întrebat şi alţii înaintea mea: Oxigenul produs de pădurile comunei Ţinteşti va fi destinat doar buzoienilor?
Dacă stau bine să mă gândesc vântul bate de la NE, aşa că beneficiarii sunt de fapt cei din comunele Costeşti şi Gherăseni. Cu ce ne ajută creşterea suprafeţei verzi pe cap de buzoian dacă în mod real nu beneficiem de nimic? Total neancorat în realitate argumentul cu mărirea suprafeţei de păduri pentru Buzău.
Eu o văd doar ca o încercare disperată de a mai căştiga câteva voturi la referendumul pentru unirea celor două localităţi, sau de alipire a comunei Ţinteşti la munciiul Buzău, cum vreţi să îi spuneţi.
Ion are dreptate, va fi vai de noi!
Ce sumă din impozite va aduce comuna Ţinteşti în visteria municipiului Buzău? Mai nimic, dacă facem comparaţie între cele două! Va creşte artificial valoarea unor terenuri din zonă, deţinute de acoliţi, şi … cam atât!
Peste un an-doi, cei din Ţinteşti îşi vor da seama ce greşeală au făcut, că doar sunt în ţară multe comune devenite oraşe şi care vor să se întoarcă la statutul anterior, iar buzoienii vor constata că nu se întâmplă nimic şi avantajele mult-trâmbiţate s-au volatilizat.