Toma are nevoie de toți ai lui + 2.500
De 32.200 de buzoieni, din oraș, are nevoie Toma la vot pe 26 septembrie.
Dacă în acea duminică, la închiderea urnelor din mun. Buzău, se vor număra 32.200 de votanți atunci referendumul va atinge pragul de 30% participare.
Iar Buzăul se va uni cu comuna Țintești.
Misiune grea, dar nu imposibilă
În septembrie, anul trecut, la alegerile locale, candidatul C-tin Toma a adunat puțin peste 29.700 de voturi.
Până la pragul necesar referendumului (32.200) ar mai fi nevoie de aproape 2.500 de votanți.
Concluzie: Toma are nevoie la referendum de toți ai lui plus alți 2.500 de buzoieni. Din acest motiv, în această perioadă, Toma caută să fie galant și cu electoratul PNL, USR, etc.
Referendumul începe cu un dezavantaj
Ca să treacă referendumul, iar unirea să se facă, e nevoie de o prezență de 30% din numărul buzoienilor trecuți pe listele electorale (32 de mii din totalul de 107 mii).
Din păcate pentru Toma și susținătorii referendumului – pragul ce trebuie atins e unul ridicat, întrucât probabil 30% dintre cei trecuți pe liste sunt ori în străinătate (cei mai mulți), ori în alte orașe din țară (București, cei mai mulți) ori s-au mutat la țară (prin comunele de lângă Buzău) și nu vor (putea) vota.
Pe listele electorale, Buzăul apare acum cu acest număr (mare și care nu mai e real) de 107 mii de votanți (cu o populație totală, ca înainte de 1989, de peste 130 de mii de locuitori!).
Cifre mult prea mari față de numărul real al buzoienilor și votanților care mai locuiesc cu adevărat în oraș.
O dovedește până și recensământul din 2011 – care a dat 115 mii de locuitori (adulți + minori). Iar din 2011, orașul Buzăului a mai pierdut câteva mii de locuitori.
Citește și:
Stai, bre, liniștit ca nu toți care sunt înscriși în PSD sunt din convingere.. Nu mai intru în detalii.. știu caz care a votat puterea de acum și e în psd înscris… Nu va mai faceți calcule ca referendumul cade și se risipesc f mulți bani aiurea…
Marele handicap este că totul s-a făcut pe repede înainte. Nu a existat nicio consultare înainte a populației, niciun studiu de impact, nici măcar nu știm exact ce suprafețe de teren disponibil au cele două localități. Totul este făcut în grabă și sunt multe necunoscute.
Nu voi participa la acest referendum.
Sa se ceara ajutorul lui Clotilde Armand
Eu sunt psd ist dar nu merg pt aiureala asta… Si asa nu sunt bani pt oras, mai alipim si un sat…
Oare ce datorii are primaria Buzau acum? Imprumuturi ? Nu scrie nimeni si despre asta ?
Sunt unul din buzoienii care crede în Toma şi în acest ambiţios proiect al lui de unire a Buzăului cu Ţinteştiul. Chiar dacă Ţinteştiul e o comună cam jalnică, nu prea ai ce să lauzi la ea (aici au dreptate criticii primarului).
Dacă până mai ieri eram încrezător 99% în reuşita acestui proiect, informaţiile (în cifre) prezentate în acest articol m-au cam pus pe gânduri şi m-au cam întristat… Încep să cred, din ce în ce mai mult, şi că referendumul ar putea să pice (of, of, şi ce s-ar mai bucura atunci duşmanii lui Toma !!) şi mai cred că numai printr-un MARE-MARE NOROC ar putea să treacă !!
În cazul nefericit (că nu va trece), Toma, cu toate că e un primar popular şi iubit de cei mai mulţi buzoieni, va suferi un mare prejudiciu de imagine !!
Nu va fi o problema pentru don primar,care a fost cel mai ales primar din tara …….
Si totuși, domnule Tereacă, mă încăpățânez să repet întrebările
: cât teren deține în proprietate Primăria Țintești la limita geografică cu municipiul Buzău? Unde mai exact, geografic vorbind, sunt situate terenurile Primăriei Țintești? Cine este proprietarul celei mai mari suprafețe de teren aflată pe raza comune Țintești, aflată la limita cu municipiul Buzău?
În funcție de răspunsuri, eu personal si poate și alții, putem fi convisi să participam sau nu la referendum!
Toma C ar putea sa candideze pentru functia de primar in Tintesti la urmatoarele alegeri pentru a-si arata acolo geniul sau : va aduce acolo sumedenie de investitori, va construi spitale, cimitire, aeroport – toate cu bani europeni