Vezi AICI dacă al tău copil e la clasele cu model finlandez
În jur de două mii de copii din Buzău vor beneficia din noul an școlar de predare după modelul finlandez.
E vorba atât de copii de grădiniță, cât și de micuții înscriși la clasa pregătitoare.
Reporterul buzoienii.ro a întrebat azi la școlile din Buzău care vor fi cele 16 clase pe model finlandez (mulțumiri doamnelor director pentru amabilitate).
Școala 15 (G.E. Palade)
Vor fi trei clase, acolo unde sunt învățătorii: Popa Marinela Florinela, Ichim Alina și Baroian Constantin
Școala 11 – Micro III
„În proiectul ”Clase de inspirație finlandeză” care se derulează în municipiul Buzău, la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 11 sunt cuprinse toate formațiunile de studiu (7 clase), din învățământul traditional, care în anul școlar 2021-2022 încep clasa pregătitoare” – Ticuța Iftime, director Șc. 11
Școala 16 – Ion Creangă – Micro V
Olaru Manuela – nivel preșcolar si Drăgunoiu Carmen – clasa pregătitoare.
Școala Mihail Kogălniceanu (Simileasca)
„La Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu vom avea o singură clasă pregătitoare înscrisă in acest program, învățătorul este d-na Marin Cristina” – director Silvia Stroe
Liceul Pedagogic
Gradinita: Chirac Virginia, Radu Gabriela
Clasa preg: Coman Floarea, Vanatoru Camelia
Școala nr. 7 din Dorobanți
Vor fi două clase, ale doamnelor învățătoare Manole Joita si Capmare Alice
Mâine vom reveni cu informații și despre grupele grădinițelor din Buzău unde se va aplica modelul finlandez. Deocamdată publicăm lista grădinițelor care au intrat în program.
De implementarea claselor pe model finlandez la Buzău (școală + grădiniță) se ocupă viceprimarul Oana Matache.
Într-o postare pe facebook Oana Matache a explicat „De ce pedagogie finlandeză”
- La testele PISA, elevii finlandezi au demonstrat cel mai înalt nivel de cunoștințe din lume. De asemenea, au devenit cei mai buni cititori copii de pe planetă, clasându-se totodată pe locul 2 la științe și pe locul 5 la matematică.
- Principiul de bază al pedagogiei finlandeze este ,,Nici un copil nu rămâne în urmă”. Cadrele didactice pun copilul în centrul învățării (și nu rigida parcurgere a curriculei/programei), ținându-se cont permanent de starea de bine (cognitivă și emoțională) a copilului. Intenția e de a forma elevi cu inițiativă, inovatori, fericiți în procesul învățării și nu simpli receptori ai informației, obosiți ca după o zi de muncă, încărcați de teme.
- Prima etapă a programului se desfășoară în perioada 23 august 2021 -1 iunie 2022 și presupune instruirea educatorilor, învățătorilor și directorilor, din cele 15 unități școlare înscrise, precum și monitorizarea permanentă a implementării la clasă și măsurarea rezultatelor în mod științific, la finalul primului an școlar de pilotare a proiectului.
Citește și:
6% din PIB la educatie cand? Vreti invatamant finlandez pe 2 lei jumate, sa va fie rusine!
Stiti ca la unele scoli din oras parintii sunt pusi sa cumpere banci si scaune pentru copii? Toma, se aude? Invatamant finlandez cu japca romaneasca. Banii se duc gramada la cumparat epavele militare ale strainilor, in timp ce toate tarile din jur investesc in educatie. Un invatator sau profesor are venituri mai mici decat un paznic semi-analfabet de la politia locala.
Iar Finlanda a fost prima in testele PISA candva, acum alte tari sunt in frunte si au sisteme mult diferite de cel finlandez.
Totul pleaca de la cativa politruci care s-au dus in vizita in Finlanda si au venit de acolo cu aere si fite, s-au luminat, chipurile. Vai de soarta noastra…nu ne mai facem bine. Toti se vad urmasii lui Spiru Haret, dar de fapt sunt niste incurca-lume.
Sa intelegem din postarea doamnei ca toti ceilalti, care nu beneficiaza de acest program sunt „simpli receptori ai informației, obosiți ca după o zi de muncă, încărcați de teme.”?
Deci pentru ” obositii” astia nu faceti nimic?
Am vazut anuntul publicitar : „Clase de inspiratie finlandeza” … ” si expiratie romaneasca ” !
Cat despre Oana Matache ; ma duce cu gandul la desteapta lu’ tata ! (fata lu’ Dobrica , Zgonea stie tot).
De ce tot pune poza cu Matache asta ???