Șansă uriașă pentru zona de deal a jud. Buzău
„Da! E cel mai important proiect al județului Buzău. Nu din acest an, nu din acest mandat. Dintotdeauna!”, a anunțat azi Emanoil Neagu.
Azi a început inspecția în județul Buzău a celor doi experți UNESCO.
Optsprezece comune din zona de deal și munte a județului Buzău s-au asociat, cu sprijinul CJ Buzău, în „Ținutul Buzăului” – pe care vor să-l promoveze ca Geoparc UNESCO.
„Beneficiile pentru județul Buzău vor fi însemnate. Statutul de Geoparc UNESCO va atrage turiști din toată lumea. Vom putea atrage fonduri europene, vor crește investițiile private în agroturism și nu numai. Eu zic că e ultima șansă importantă care ni se oferă. Trenul pleacă din gară, dar putem și noi să ne suim în ultimul vagon, pe ultima scară”, a adăugat azi Neagu
Cei doi evaluatori vor sta la Buzău până duminică – interval în care vor vizita județul și vor verifica dacă sunt îndeplinite criteriile din dosarul depus la UNESCO. Trebuie îndeplinite 99 din 101 criterii.
Vom reveni.
Citește și:
Nu știu sigur dacă și Bisoca e pe listă dar abia aștept să meargă pe drumul Vintila Voda – Sarulesti – Bisoca. Și să-l ia și pe Neagu cu ei. Și să meargă cu mașina lui personala pe acest drum. Cu geamurile deschise. Îi doresc succes! Eventual să-și facă programarea la service din timp.
Cred că vor fi uimiți cei doi evaluatori, și nu numai de splendoarea peisajelor, ci și din alte motive care nu ar trebui să mai existe în 2021, și anume:
– drumuri județene și comunale neasfaltate, unele nici măcar pietruite;
– lipsa rețelelor de apă potabilă și a canalizării;
– unități de învățământ și unități medicale lipsă ori nemodernizate, fără personal suficient, dar cu wc-uri în curte;
– primari, wc-primari și consilieri locali bogați și foarte bogați, deși, unii dintre ei, au lucrat doar la stat.
Și mai sunt și altele…
Domnule Neagu, nu vă este rușine de felul în care arată județul pe care îl conduceți? Ca odinioară…
Zona aceea este pretabilă scopului propus acum tocmai pentru că a fost greu accesibilă și nepromovata „turiștilor”. Din momentul promovării și al accesului ușor cu „bolidu’ ” se transformă în zonă turistica tipic Românească. Ce vrem?
Ne zici și noua care sunt comunele ?
Deci, oamenii din comunele respective au fost ținuți în evul mediu pentru ceva ce o să fie în viitor sau nu.
Proastă gândire…
Oamenii au nevoie să le fie bine azi, mâine, nu peste zeci de ani.