Oare ce mai zic aceia care critică utilitatea proiectului ?

Sunt imagini din această seară din Micro III.

Mii de buzoieni au venit azi, pe parcursul zilei, profitând de vremea bună, să se plimbe prin noul parc (vezi foto mai jos).

Doamnă de la blocul de vizavi: „Aseară, trecuse de miezul nopții și era plin în parc de familii cu copii mici, adolescenți etc”

Se dovedește astfel utilitatea acestui parc (păcat că nu s-a putut mai mare!) în ciuda criticilor formulate de cârcotașii de serviciu.

Urmează! Plusuri de neprețuit

Dincolo de parc, frumusețea și utilitatea lui, proiectul Iazul Morilor din Micro III va mai aduce în viitor Buzăului avantaje de neprețuit (asta pentru cei care consideră că municipalitatea a cheltuit aici prea mulți bani).

Clădirea va aduce plusuri însemnate vieții culturale și educative o orașului, fiind ideală pentru expoziții (are un perete lung și curbat), lansări de carte, serbări, conferințe, prezentări, teatru pentru copii etc.

Ideal ar fi ca imobilul să fie dat în administrare Centrului Cultural Educativ Al. Marghiloman (sub coordonarea dnelor Matache și Potârniche) – iar copiii, adolescenții și tinerii Buzăului să aibă prioritate în folosirea celor trei spații (două la parter și unul la etaj + terasă).

Activitățile ce se vor desfășura aici în anii viitori vor avea o valoare de neprețuit (cultură + educație), iar milionul de euro, mai mult sau mai puțin, „cheltuit de Toma” aici – va însemna o sumă nesemnificativă comparativ cu avantajele aduse orașului și locuitorilor.

Notă. Avantajul reporterului în scrierea de mai sus e că a avut curiozitatea și posibilitatea de a vizita, în mai multe rânduri, clădirea (parte + etaj + tersasă).

Citește și:

loading...

29 de comentarii la „Oare ce mai zic aceia care critică utilitatea proiectului ?

  • Mii de oameni? Multi precum cei care au votat la referendum?

    Răspunde
  • Ăsta nu e parc, e un trotuar cu o baltă de-a lungul lui. NU E PARC!
    E ca și cum îmi iau eu pisica, îi fac o poză de aproape și îi zic tigru. Da, are păr, e felină, e portocalie, dar nu e tigru!
    Încă puțin și vom declara balta aia canal navigabil…

    Răspunde
  • Tereaca, tu stii sa numeri? Or fi miile care au mers si la vot pentru referendum? Din cate vad (conform pozelor postate de tine) sistemul de irigatii nu este functional, desi este montat, fiind folosit un sprinkler improvizat pentru udarea gazonului, sistemul de iluminat este legat la un grup electrogen plasat in parcare, iar interiorul cladirii nu este terminat, participantii la inaugurare neavand acces la interior. Si atunci, stau sa ma intreb, nu a fost inaugurat Iazul Morilor in scop electoral (ptr referendum)? Incearca sa mi dai un raspuns sincer!
    Si, fata de proiectul initial mult laudat de tine in articole care este diferenta?

    Nu cred ca ai curajul sa mi postezi comentariul.

    Răspunde
  • Dl. Tereacă, dacă oamenii merg să vadă pentru prima dată ceva nu înseamnă că proiectul e bine făcut.

    De asemenea, și dacă vor continua să o facă, poate o vor face forțat, din lipsă de alternative de parcuri sau locuri de ieșit în aer liber.

    Cârcotașii nu spun că nu trebuia făcut, spun că putea fi făcut mai bine.

    Răspunde
  • Au venit de curiosi, prima data. La vara vor fi doar tantarii

    Răspunde
  • Reporterul, dacă este așa entuziasmat, ar fi trebuit să întrebe „miile de oameni” câți sunt de acord cu cheltuirea a peste un milion de euro pe acest „mare proiect”, câți au fost și votat „măreața idee” cu referendumul și să ne mai prezinte astfel de imagini peste o lună de zile să spunem, tot într-o zi însorită ca aceasta! Faptul că mergi prima oară la un spectacol sau muzeu nu înseamnă că pleci de acolo superentuziasmat de ceea ce vezi, mai ales când și plătești un bilet de peste un milion de euro!

    Răspunde
  • De unde atatea mii de oameni???
    I-a numarat cineva?
    D-l reporter aveti strigatul de lebada ca nu s-a facut cvorum la Buzau?

    Răspunde
  • În clădirea aia se pot tine ședințe de asociații de locatari? Intreb si eu pentru un prieten…

    Răspunde
  • Uite ce inseamna lipsa de viziune: daca faceau in baraca aia o sectie de votare, poate mai crestea prezenta la referendum…
    🙂

    Răspunde
  • Palma i-a dat astazi Buzaul lui Toma de fapt!

    Răspunde
  • @ Eugen
    Spuneti ca papagalii / boii au stat acasa.
    Prezenta la vot a fost de aproximativ 10 000 de buzoieni, deci cam 10% din votantii inscrisi pe lista. Asta inseamna ca 90% din buzoieni au stat acasa.
    Nene, e asa greu sa ganditi? Deci 90% din buzoieni sunt papagali / boi… atunci dvs, care inteleg ca faceti parte din ceilalti 10%, ce sunteti? Cumva utilizator al grajdurilor promise de dl Toma?

    Răspunde
  • Mii și mii de buzoieni au venit să vadă un trotuar. Și o baltă ce va deveni groapă de gunoi. Și niște copăcei care se vor usca la iarnă. O investiție demnă de suma cheltuita. Într-adevăr, Auras, e o mare palmă dată buzoienilor. De fapt, un genunchi în boașe. Orașul e un mare șantier și nimic nu se face așa cum pompos se anunță.

    Răspunde
  • Subscriu cu Anonimul. Palma a fost data de buzoieni lui Toma! Poate inavata ceva din asta ( desi ma indoisec) !

    Răspunde
  • Unde este susținerea pentru domnul primar și pentru proiectele sale pe care o clamați domnule reporter ? Cred că buzoienii sunt mai deștepți decât cred politicienii și o anumită parte a presei !

    Răspunde
  • Oameni mici ,fara pretentii!
    Ps Scuze pt cei care au venit din curiozitate!

    Răspunde
  • @Anonim ! Corect ! Sper că palma asta a și simțit-o dl primar !

    Răspunde
  • Auraș, la cât de bine te cunosc ( și te cunosc chiar foarte bine ca fiind un băiat deștept) îmi este imposibil să cred că gândurile tale au fost așternute în acest articol !! Dar, până la urmă te înțeleg, fiecare avem copii și facem și noi ce putem să le asigurăm un trai mai bun !!! Te aștept în fiecare duminică la clipe de relaxare pe iazul morilor !!

    Răspunde
    • Răspuns. Cu excepția titlului (în care e posibil să fi exagerat), conținutul articolului nu este o apreciere personală, ci prezintă niște realități. Dovedite cu imagini. Iar copiii nu au nicio treabă aici, doar dorința și bucuria de a locui într-un oraș mai civilizat, mai frumos. În locul unor garaje a apărut un parc!

      Răspunde
  • De milionul ăla cumpăra câteva instalații de parcare modulară pe verticală și mai rezolva vreo 50 de locuri, pe 100 mp, pe lângă scuarul ăla de-i ziceți voi spați verde. Nu, stai! Parc!!!
    Aia e civilizație și modernism pentru tine, Auraș?!? Te compătimesc grav! Îți plac chiloții atârnați la uscat la balcoanele blocurilor din tot orașul, pe modernism așa…?!? Primarului îi plac, d-aia zic, pe el nu-l deranjează, că cică ține privirea-n caldarăm – logic până la urmă, dacă nu vrei să-ți rupi gâtul, și cică nu se văd de la nivelul solului…
    Ia vezi, pe Șampzelize, că i-am înfrânt, tot cu budigăi?!?

    Răspunde
  • Parcul e asa de grandios incit cei 40-50 ( nu mii) de vizitatori sint foarte apropiati ( ingramaditi ) _ nici pomeneala de distantare ; au fost si procurori printre vizitatori ?

    Răspunde
  • un mod de a manca niste bani .. .nu poti numi parc asa ceva …

    Răspunde
  • Dupa cum se poate observa in vreo 2-3 imagini se pare ca au venit pentru slujba de la biserica , desi ora era nepotrivita

    Răspunde
  • Auraș, acela nu este parc! Parc este Crângul, Tineretului, Marghiloman, sau eventual Sfinții Îngeri ori cel mic de lângă Palatul Comunal. Acolo sunt câteva băncuțe în proximitatea unei străzi extrem de circulate ( cred ca maxim 10-15 metri distanță) lângă două băltoace numite lacuri! Cum te poți relaxa pe o bancă în soare la 10 metri distanță de o arteră extrem de circulata de autovehicule (în ambele sensuri) și în apropierea a numeroase centre comerciale ? Sincer, tu crezi ce spui aici ? Este ca și cum aștepți autobuzul pe Unirii stând pe o bancă și spui că te afli în parc !

    Răspunde
  • Ce a apărut aici e mai degrabă un părculeţ (PARC însemnând Crâng, Tineretului, Marghiloman în cazul Buzăului… ori Cişmigiu sau Herăstrău din Bucureşti… sau, dacă e să vorbim la cele mai înalte standarde, Central Park din New York, Hyde Park din Londra sau Tiergarten din Berlin, cel din urmă dat ca exemplu şi de Toma)…

    Acest nou părculeţ, IAZUL MORILOR, care stă pe buzele tuturor buzoienilor de câteva zile, are, din păcate, MULTE MINUSURI:

    1) alei foarte înguste (lumea practic se înghesuie să circule pe acolo, neputându-se concentra la admirarea părculeţului pt. că tot timpul trebuie să fie atentă să nu se ciocnească cu alţi vizitatori veniţi din sens opus, mai ales dacă sunt veniţi în grup, cu familii, cu copii mici după ei care se zbenguie şi ţâşnesc în toate direcţiile… am experimentat personal asta şi mărturisesc că m-am simţit incomodat).
    2) părculeţul în sine e prea îngust (în afară de acea alee strâmtă, aglomerată şi incomodă, nu există suficient suficient spaţiu să te plimbi în el, nefiind şi alte alei… cu excepţia acelui mic intrând pavat care separă cele două bălţi).
    3) băncuţele sunt puse prost (îndeosebi cele de pe aleea principală pavată… după ce că de-abia are loc lumea să circule pe acolo, cei care se aşază jos, pe băncuţe, se pun chiar în curul trecătorilor, incomodându-se astfel unii pe alţii).
    4) pe cât de frumoasă (în sensul rustic) e roata morii, pe atât de urâtă şi de kitsch e clădirea ,,morii” (dacă se dorea redarea unei ambianţe istorice, cu o moară aşa cum era odinioară, trebuia să se construiască o moară care să semene cât mai mult cu cele de pe timpuri… nu să se ridice acel hambar strâmb şi kitschios… păcat de roata aceea, e cam singurul element care s-a ales calumea).
    5) gardul viu e alcătuit din pomuleţi cu vârful strâmb/ aplecat (majoritatea dintre ei)
    6) iluminatul nocturn împrejmuitor, după ce că e ales din numeroase globuri mari de zici că e permanent Crăciunul acolo, e pus şi ăla tot strâmb (linia împrejmuitoare de iluminat e strâmbă, deformată, se vede ca naiba din orice colţ te-ai uita, inclusiv din stradă… şi sunt convins că şi de sus, de la ferestrele blocurilor).
    7) bezna din interiorul parcului pe timp de noapte
    8) bălţi neiluminate cu leduri colorate, cum ar fi fost indicat în acest caz
    9) bălţi prea mici (în lungime şi lăţime)… de prea mici ce sunt, în curând o să se împută (mai ales dacă se vor arunca şi gunoaie în ele, după cum are obicei românaşul)…
    10) lipsa pistelor de bicicletă
    11) NERESPECTAREA PROIECTULUI PREZENTAT INIŢIAL ÎN MASS-MEDIA LOCALĂ (a ieşit cu totul altceva decât ce se vedea în acele imagini !!… păcat de timpul, munca şi banii investiţi) !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.