„Ce au buzoienii cu noi ? Aduceam un plus orașului Buzău”

Nedumerire și, probabil, ceva supărare pentru locuitorii din Țintești.

Aceștia au votat cu inima deschisă unirea cu Buzăul, dar au fost refuzați.

„Nu înțelegem ce au buzoienii cu noi ? De ce ne-au refuzat ? Doar veneam cu un plus la orașul Buzău, nu cu un minus. Țintești e o comună mare, cu terenuri multe, suntem oameni muncitori, n-am făcut niciodată probleme. Suntem dezamăgiți, Buzăul a venit cu propunerea la noi și, pe urmă, tot Buzăul ne-a refuzat!”

Acesta e mesajul pe care reporterul buzoienii.ro l-a primit azi de la mai mulți cetățeni din Țintești.

„E ceva ciudat aici. Fac o comparație cu Republica Moldova. Problema României e că basarabenii nu vor să se unească. La noi, e invers. Noi am acceptat să ne unim cu Buzăul, să aducem aport teritoriul nostru și ce mai avem pe aici, dar Buzăul ne-a refuzat”, ne-a spus Ionuț R., unul din intelectualii comunei.

Aurel Stoica, primar Țintești: „Da, există e nedumerire a oamenilor din sat, din ce am discutat eu cu ei astăzi. Se întreabă și ei de ce au fost refuzați de Buzău. Nu i-aș zice o supărare. Pentru că unii din ei m-au întrebat dacă se mai poate face ceva. Nu știu exact, nu m-am uitat pe lege, dar referendumul la noi a fost aprobat, nu știu pentru câți ani e valabil. Dacă domnii de la Buzău se gândesc mai bine, poate mai fac o încercare, cu succes, la Buzău. Știu că și la Oradea, prima dată au votat puțini, iar la a doua încercare, referendumul a fost cât p-aci să treacă”

E greu de crezut, spre imposibil, că referendumul va fi repetat vreodată la Buzău după o prezență de doar 10%.

Rămâne doar regretul unora că Buzăul a ratat o șansă istorică (poate singura) de a-și dubla suprafața. Și satisfacția altora, „ce bine, i-am tras-o lui Toma!”.

Comuna Țintești rămâne, Buzăul nu se mai face mare
Toma are o vârstă, azi, mâine, nu va mai fi primar. Dar Buzăul Mare s-ar fi făcut pentru zeci, poate sute de ani, cu avantaje poate nebănuite azi

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Ce au buzoienii cu noi ? Aduceam un plus orașului Buzău”

  • Nu ar trebui sa fie suparati cei din Tintesti fiindca exista tendinta ca unii buzoieni sa isi faca locuinte in comune din jurul orasului ; asa se intimpla acum la Maracineni, Vernesti Mai ramine ca si primarul sa se implice in atragerea de fonduri europene, guvernamentale pentru a face comuna atractiva

    Răspunde
  • Cei din Tintesti, oameni de buna credinta (din cei 43% care au votat, deci mai putin de jumatate!!!), se intreaba de ce nu au votat buzoienii si fac o paralela cu Republica Moldova. In logica asta, i-as intreba: dvs cum si cati ati vota daca s-ar pune problema ca noi, romanii, sa ne unim… cu Bulgaria?
    … mai ales daca am presupune ca pe presedintele in exercitiu l-ar chema Iohanov…

    Răspunde
  • Câtă subtilitate! Domnul Primar de la Țintești nici măcar nu s-a obosit să studieze legea. Oamenii sunt dezamăgiți pentru că au fost amăgiți. Să întrebe pe cine trebuie să întrebe. Poate lor le răspunde că celor din Buzău nu prea le răspunde și nici nu îi întreabă decât dacă nu poate decide singur. S-a întâmplat recent.

    Răspunde
  • Sau poate buzoienii nu vor o altă Simileasca.

    Răspunde
  • Fara suparare da in afara de Toma si cativa din partid care parte a „Buzaului” a mers la ei si le-a cerut sa se uneasca???
    Sau Toma=Buzau? Ca atunci chiar c anu mai inteleg nimic. La valoarea lui de cel mai votat primar doar din aia care au iesit la vot, putini oricum ar fi trebuit sa treaca referendumul zbarnaind.
    La urmatoarele alegeri sa stiti ca daca ies tot atatia la vot si voteaza tot atatia pentru el o sa iasa primar pentru inca un mandat cu 87,12% deci o sa fie mai tare ca acum

    Răspunde
  • Cred ca „sa moara si capra vecinului” ne poate defini ca natie. (http://www.romaniapozitiva.ro/wp-content/uploads/2018/10/25.10.2018_Raport_invidia_GfK_PressOne.pdf).
    Multora dintre buzoieni le-a fost frica ca se „ingrasa” Toma daca acest referendum trecea. Repet, ca se numea Toma, Popescu, Ionescu sau oricum, cineva era proprietarul terenurilor din Tintesti care se transformau in terenuri din Buzau. Dar nu, de ce sa se imbogateasca Toma, Ionescu, Popescu sau oricum se numeau ei, si sa nu ma imbogatesc eu (altcineva in afara de Toma, Popescu, Ionescu, etc). Cred ca un referendum de unire cu orice alta localitate din proximitatea Buzaului trecea sau obtinea un scor mai bun din cauza ca Toma nu era suspectat ca ar fi proprietar de teren in zona. A fost o sansa, poate va mai fi alta, dar ceea ce putea fi obtinut acum pentru tanara generatie se mai amana!

    Răspunde
  • Nu are nimeni ceva cu cei din Tintesti. Doar ca lumea nu mai crede in promisiuni. Atât timp cat nu vezi un polițist comunitar pe străzi, cât stațiile de autobuz sunt pline de oameni din mediul rural certați cu bunul simt, cât noua primărie e in stadiu de vesnic santier, cât nu e o toaleta publica modernă si curata pe nici o strada, cât la fiecare 10 m sunt doar cazinouri, case de pariuri si bodegi, cât timp orasul se blochează la ora iesirii de la scoala pt ca vin părinții din comunele limitrofe orasului sa isi ia copiii mutați la scoli in Buzău cu mutații false, cât timp pe bulevardul unirii nu exista spatiu verde ci doar pământ batatorit, de ce ar crede lumea ca unirea asta ar aduce ceva bun?

    Răspunde
  • Care era plusul adus? Poate ca aduceau doua minusuri si minus cu minus da plus ca la inmultire… Lasati povestile pentru adormit copiii si faceti jurnalism adevarat criticand ce e gresit nu laudand toate ideile nereliste si complet inutile ale edilului…

    Răspunde
  • Pai cine a promovat unirea cu Tintestiul pe principiul ca ”au terenuri multe”? Cu alte cuvinte, nu tintestenii au fost doriti ci pamanturile lor.

    Răspunde
  • Daaa, tintestenii erau fierti sa devina satul lor – oras, apoi sa se alinieze la impozitele noastre 🙂

    Răspunde
  • Dl.Reporter dacă nivelul de trai este forte ridicat în ȚINTEȘTI și fug ciini cu covrigii in coada,de ce nu vă mutați cu domiciliu in această bogată și prosperă localitate.

    Răspunde
  • Ai dreptate Radu, chiar mai rău decât o altă Simileasca, barem cei din Simileasca sunt „puțin” mai orășeniți dacă pot spune așa…

    Răspunde
  • Lipsa de incredere in cei de pe scena politica indiferent de partid ,lipsa de educatie , informatia este prelucrata de fiecare dar raportata la nivelul intelectual al fiecaruia,tineretul din ce in ce mai scazut,lipsa locurilor de munca ,locuri de munca prost platite,rautatea ca ”se ajunge ala si el nu”,invidia, prezenta la vot scazuta in general indiferent de ce se voteaza,la toate acestea se aduga un climat nesigur ,obscur, de care ne lovim cu toti,de aici grijile cotidiene care ne macina in permanenta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.