EXPLICAȚIE. De ce se aruncă gunoiul pe jos

Imaginile sunt de azi de la o platformă îngropată din Unirii Sud.

Cu gunoiul aruncat pe jos în loc să ajungă în pubelele platformei îngropate.

Două sunt principalele explicații:

A. Lipsa de educație a multor buzoieni

B. O deficiență a platformelor, deși au tehnologie de ultimă generație

Sunt dotate cu camere de supraveghere și panouri fotovoltaice.

Dar, în zilele noroase, platformele rămân fără energie și, implicit, camerele de supraveghere nu mai funcționează.

Iar atunci, când camerele nu mai au energie, cei care aruncă gunoiul nu mai pot fi văzuți, identificați și amendați.

O soluție ar fi conectarea platformelor la o sursă de electricitate care să intre în funcțiune automat când se termină energia solară.

Până atunci însă, noaptea și în zilele noroase, cetățenii certați cu bunul simț pot arunca gunoiul pe jos fără teama de a fi identificați și amendați.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „EXPLICAȚIE. De ce se aruncă gunoiul pe jos

  • C. Lipsa unor persoane cu responsabilitati sa SESIZEZE cand containerele sunt pline si nu mai ai unde sa pui gunoiul!
    Exista acumulatori care se pot incarca in perioadele de soare si asigura cel putin 6-7 zile de functionare neintrerupta! 10 persoane needucate amendate = contravaloarea acumulatorilor!

    Răspunde
  • N-am auzit de nicio amendă până acum. Nu mai este curent electric, avem gardieni publici cu smarfoane. Prin anii 90 un activist de mediu din Elveția povestea cum de a devenit Elveția așa curată.
    Amenzi cât cuprinde, asta este rețeta. După prima amendă babană încasată și mediatizată va da buzoianul cu măturica și va pulveriza spray odorizant pe lângă platformele îngropate!

    Răspunde
  • Situatia este comuna majoritatii platformelor ingropate. La platforma de langa piata Micro 3 asa e privelistea zilnic. Iar partea cu filmatul si amendatul e … gargara.

    Răspunde
  • Andrei, când platforma este full și nu-ți mai primește gunoiul atunci trebuie amendată firma de salubrizare care s-a angajat să golească platforma. Cum, cine, nu-mi dau seama dar așa pare corect. Și nu amendă d-aia modică ci procent din cifra de afaceri. Ia să vezi ce grijă o să aibă după aceea să nu mai ajungă niciodată platformele full!

    Răspunde
  • Si este o noutate ca nu suntem un oras solar 90% din zilele anului? Se putea gandi o solutie de la initierea proiectului. Cum se puteau gandi senzori pt a anunta ca platforma respectiva e plina.

    Răspunde
  • Când containerele sunt full și nu se mai poate pune nimic , ce fac ? Îmi iau gunoiu inapoi acasă ?

    Răspunde
    • Cei de la RER Sud sustin ca nu exista asa ceva (containerele să fie pline!)

      Răspunde
  • Nu e niciuna din acele cauze.
    Singura cauza e ca s-au facut fara cap acele platforme, mult subdimensionate in mod intentionat, astfel incat sa fii fortat sa pui gunoiul langa ca sa poata primaria sa te taxeze extra.
    Cei de la RER vorbesc prostii, la noi in zona sunt deja de ceva vreme acele ghene si deseori am gasit ghena plina, uneori nici nu se putea deschide gura de incarcare (care si aia e subdimensionata), era blocata pur si simplu.
    Si legat de subdimensionare, celebrul sac galben nici macar nu incape in gura de incarcare, ca sa incapa trebuie sa il incarci doar pe jumatate, daca astepti pana il umpli, o sa trebuiasca sa muncesti ceva vreme ca sa il poti baga in subteran.
    Lucruri facute fara cap, ghenele alea erau bune pe post de cosuri stradale, nicidecum ghene care sa deserveasca mii de oameni cu gunoi adunat de-a lungul catorva zile in sacul de gunoi.

    Răspunde
  • Cei care sustin amenzile sunt lipsiti de inteligenta.
    Mai degraba ar sustine ca administratia sa isi faca treaba si sa nu isi bata joc de oameni, sa ceara de la administratie ghene adevarate, gandite sa preia gunoiul generat de mii de oameni arondati acelei ghene. Intai sa creeze conditii civilizate si abia apoi sa se gandeasca la amenzi, nu invers.
    Ghenele actuale au fost gandite de prima data subdimensionate in mod special, la noi in zona sunt cu cel putin 50% mai mici decat cele vechi, care nici acelea nu faceau fata la cele cateva zeci de blocuri arondate ghenei. Iar daca ai ceva gunoi mai voluminos, esti fortat sa il pui langa, ca nu incape in ghena noua, ca exeplu banale amblaje de electronice si electrocasnice, o banala cutie de SmartTV nu incape in ghenele noi decat daca ai un tocator/compactor sa o toci, tocator/compactor pe care nici o persoana nu il detine, ca sunt destinate strict persoanelor juridice precum supermarketurile.

    Răspunde
  • Anonimii nu-i agreez totusi am sa le raspund:
    – sacul galben cu sticle TURTITE plin si legat intra lejer!
    – „acele ghene” puse pe strada este o aberatie si sunt facute „cu cap” pentru oameni civilizati!
    – „senzorii” nu cred ca ar da rezultate asa cum nici camerele de luat vederi nu sunt bune pentru ca raman fara sursa de alimentare!
    P.S. pentru „Pixel” de acord cu amenzile usturatoare si pentru soferii care conduc sub influenta alcoolului, fara permis si nu opresc la semnalul agentilor. In general amenzile sunt prea mici si nu au efect educativ. Din contra, sunt motiv de distractie si bascalie a căpătânilor rase si ceafa groasă la adresa politistilor timorati si neputinciosi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.