Importanța energiei regenerabile și impactul acesteia asupra mediului
Importanța energiei regenerabile și impactul acesteia asupra mediului
După cum probabil știți deja, există două tipuri de energie: finită și regenerabilă. Energia finită, după cum îi spune și numele, o să se finalizeze într-un punct din viitor (lucru care este influențat de circumstanțele de la nivel global). Energia regenerabilă are la bază transferul energetic care se realizează în relație cu elementele naturale. Supranumită „energie verde”, este o alternativă ecologică în raport cu mediul înconjurător.
Iată care sunt principalele surse de energie regenerabilă
1. Energia eoliană

Numită și „energia vântului” este o sursă energetică intermitentă. Datorită fluctuației vântului (a cărui putere și durată variază în funcție de anotimp și de momentul zilei) nu este o sursă permanentă. Turbinele eoliene sunt plasate într-un număr cât mai mare în țările cu o climă mai rece, unde vântul reprezintă, întrucâtva, o constantă. La finalul anului 2015, țara care furniza cea mai mare cantitate de energie eoliană era China, urmată de SUA și Germania. Datorită întinderii acestor țări și a organizării propice, acestea au fost capabile să ajungă la această performanță (care are un impact semnificativ asupra naturii). De asemenea, studiile au demonstrat faptul că acest tip de energie verde are un potențial extrem de mare în ceea ce privește viitorul energiei electrice. Cercetătorii au afirmat faptul că, la o capacitate foarte mare, turbinele eoliene ar putea să genereze de cinci ori mai multă energie electrică decât este utilizată în prezent pe glob.
2. Energia hidraulică (sau energia apei)

Acest tip de energie reutilizabilă folosește circulația apei (pusă în mișcare de către soare și de către gravitație), ciclul apei, mareele și curenții marini, valorificând întreg acest potențial natural și generând curent electric. Acesta este produsul energiei cinetice de mișcare a apei. Pentru a se putea obține acest tip de energie, există mai multe modalități de exploatare a energiei hidraulice. Se pot utiliza roți hidraulice, hidrocentrale, microcentrale și picocentrale hidraulice, centrale mareomotrice și chiar și instalații care recuperează energia valurilor.
3. Energia solară
Energia solară este energia emisă de soare. Instalațiile pentru acest tip de energie verde se împart în două categorii: termice (o instalație care captează energie solară și o transformă în energie termică) și fotovoltaice (care transformă energia razelor solare în energie electrică). Energia electrică este ușor de acumulat chiar și din confortul propriei locuințe, dacă există o persoană autorizată care să vă instaleze aceste panouri. În cazul în care apelați la panouri fotovoltaice pentru a obține curent electric, trebuie să luați în considerare faptul că este foarte important să alegeți cu atenție bateriile panourilor solare fiind elemente importante în instalarea și funcționarea corectă și sigură a procesului energetic. Astfel că, pentru mai multă siguranță (și asigurarea unei reușite), trebuie să acordați o atenție specială acestori detalii, căutând furnizori de baterii a căror portofoliu să fie variat și credibile, cu performanțe și rezultate semnificative în câmpul muncii (precum producătorul Sorgeti).
Energia regenerabilă este ecologică și ajută la prezervarea energiei finite. Această resursă este un element important în prezent, datorită faptului că încetinește poluarea și oferă surse de energie calitative, fiind foarte important să ne informăm cu privire la aceste resurse atât de importante pentru domeniul ecologic.
Sursa foto: Unsplash.com
Aceste tehnologii asa zise „verzi” sunt de fapt niste escrocherii. Acele panouri si baterii polueaza enorm si cand sunt fabricate, si cand li se termina durata de viata. Eficienta este extrem de proasta, pe deasupra. Avem nevoie de centrale atomice, nu de tehnologii de-astea nocive si cu randament foarte scazut.
Iar gruparea energiei solare si eoliene cu hidroenergia este o tactica de manipulare de cea mai joasa speta, se compara energia cu adevarat verde (hidroenergia) cu una extrem de poluatoare si toxica (energia cu panouri solare/baterii)
@username , Dacă consideri că aceste tehnologii sunt „nocive” și recomanzi centralele nucleare , de ce crezi oare că o țară precum Germania are un program de reducere treptată pînă la totală a acestor centrale nucleare? Și asta nu de ieri , de azi ci de mulți ani . Ce zici de această știre preluată de Mediafax din presa germană în iunie/2011? : „Germania renunță la energia nucleară. Ultimul dintre cele 17 reactoare nucleare trebuie să fie oprit cel mai târziu la 31 decembrie 2022” .
Se întâmpla după ce , cu câteva luni înainte avusese loc catastrofa de la Fukushima .
Pe de altă parte , pe lângă faptul că utilizează materie primă epuizabilă (uraniul fisionabil) , gradul de nocivitate al deșeurilor radioactive cu timp de înjumătățire de sute/mii de ani conturează adevărata imagine a acestei energii considerate de către unii energie „curată „.
Asa e, Germania este lumina lumii, parca nu au adus Europa la ruina de doua ori in istorie, daca zic ei, asa este, ei nu gresesc niciodata.
Si plus de asta, ia intreaba-i acum, le mai place, in contextul actual? Mai ales populatiei, ca Merkel nu va avea vreodata probleme sa-si plateasca caldura si nici nepotii ei nu sapa dupa metale rare prin Africa, otravindu-se, nici in curtea lor nu vor fi depozitate panourile toxice sau eolienele. Ce s-a intamplat la Fukushima e pistol cu apa pe langa poluarea produsa de panouri si baterii.
Unii nu tin cont de ce urla Merkel si au facut centrale cu depozitare de deseuri la adancime mare, fara risc, si au energie cu adevarar multa si ieftina, nu ca sarada cu panourile.
Lasă că ne îndeasă amerecanii de la NuScale SMR-uri (Small Modular Reactor) pe esofag! România va fi prima țară din lume care va avea asemenea reactoare. Iarăși cobaii planetei! Cioburile de la geamurile alea din fotovoltaice sunt pană la pălărie pe lângă o fisură într-un reactor nuclear! Noroc sau ghinion (vom trăi și vom vedea) cu neamțul de la Cotroceni care deja a semnat contractul pentru primul SMR cu 6 module!
Eu le am , sunt f bune, însă ce produc câștig 19 bani, ce consum plătesc 80 de bani , e bine și așa , însă ar fi corect ( și de bun-simț) ca informațiile să ajungă la oameni !
daca știam, nu-mi pierdeam timpul !
Pai matale întâi ți-ai croit mare sistem fotovoltaic sa moara gibilan de ciuda si-abia apoi te-ai documentat care-i treaba cu kwh, preturi, etc. ?!
Ce vinzi matale, in ka kalitate de mare antrepreneor in domeniul energiei verde îi doar energie electrică, efectiv, iar ce plătești in ka kalitate de consumateor, îi energia aia de-ai injectat-o mai adineauri + taxa transport + taxa distribuție + taxa cogenerare + taxa certificate verzi, să facă unii cucu’ mare + acciza + TVA.
Mulțămit ?!