A apărut sacul verde. Vezi AICI cum trebuie folosit
Noutate, din luna aprilie, în orașul Buzău.
Operatorul de salubritate a anunțat apariția sacului verde.
Acesta va fi folosit doar la case, iar în el trebuie colectate doar ambalajele din sticlă.
Cum ar fi sticlele și borcanele, de diverse forme și dimensiuni, dar fără bibelouri, veselă ori geamuri parte.
Atenție, la bloc, nu se introduce sacul verde, sticlele și borcanele urmând a fi duse, ca și până acum, în recipientele verzi (vezi foto mai jos).
Conform RER Sud Buzău sacul verde este reutilizabil și va fi dat înapoi locatarilor de la case după golire.
Sacii verzi vor fi distribuiți de către echipa de comunicare a RER SUD doar buzoienilor care locuiesc la case, care spre deosebire de cei care locuiesc la bloc, nu dispun de niciun recipient pentru depozitarea separată a ambalajelor din sticlă, acestea regăsindu-se, în cele mai multe situații, depozitate în pubela neagră sau în sacul galben.
Sacii verzi se vor colecta o dată pe lună, în ultima zi de ridicare a deșeurilor conform programului de colectare aferent fiecărei străzi în parte.
Colectarea va fi realizată de către o mașină specială, care va transporta deșeurile la Stația de Sortare, iar apoi către reciclare.
În ziua de colectare conținutul sacului va fi descărcat în mașina, iar sacul va fi returnat utilizatorului pentru a-l folosi până la următoarea zi de colectare.
În cazul în care sacul se rupe în momentul colectării și nu mai poate fi folosit, va fi înlocuit de către echipajul de colectare cu altul nou. De asemenea, în cazul în care sacul se rupe înainte de ziua de colectare, utilizatorul are responsabilitatea de a solicita operatorului de salubrizare un sac nou, predându-l pe cel vechi și rupt la schimb. Solicitarea se face la Call Center: 0374.885.690 (luni–vineri, 07:00-19:00).
Liviu Mocanu, director RER Sud Buzău: „Sticla prezintă unele dintre cele mai mari avantaje dar și dezavantaje. Mai precis, sticla se poate recicla la nesfârșit, însă aruncată în natură poate dura pâna la un milion de ani pentru descompunere”.
Liviu Mocanu, director RER Sud Buzău: „Este important ca cetățenii să înțeleagă faptul că locul ambalajelor de sticlă nu este alături de deșeurile menajere sau biodegradabile, a căror destinație este Depozitul ecologic sau Stația de compost. De asemenea, nici sacul galben nu este destinat depozitării ambalajelor din sticlă, întrucât toți sacii galbeni ajung pe banda de sortare, iar prezența cioburilor poate conduce la accidentarea personalului sau chiar la defectarea instalației de sortare. Gestionând corect deșeurile de ambalaje din sticlă se reduce gradul de poluare a mediului înconjurător, crește durata de viață a Depozitului (nu mai sunt necesare investiții noi în celule de depozitare) și se salvează resurse naturale.” – Liviu Mocanu, Director General RER SUD.
Procedura-colectare-ambalaje-din-sticla-Aprilie-2022Citește și:
Sa fie verificate contractele de gunoi pentru ca unele case au contractele reziliate dar gunoiul ii este ridicat , uite asa pierde RER bani din cauza angajaților care habar nau sa facă verificare chiar dacă sunt atenționați
Prezervativele nu se recicleaza ?!
Sa le goleasca, sa le verifice si sa la vulcanizeze pe cele sparte
Cat de hapsan sa fii sa refolosesti niste saci de gunoi ?!
Domnule Mocanu sticla poate dura până la 1 milion de ani până se descompune? Cine te minte de spui balivernele astea. Așa și să spunem că ai dreprate, este cumva sticla nocivă pentru mediu?