Cum e ? Mai frumos sau mai urât ca înainte ? Așteptăm păreri
Sunt imagini de azi, surprinse pe una din aleile dintre blocurile de pe Spiru Haret.
Aici, cu două luni înainte, erau patru rânduri de gard viu (două lângă blocuri și două pe mijloc).
Scoaterea gardului viu (susținut în unele locuri și cu „plasă de Buzău”) a suscitat la momentul respectiv numeroase opinii pro și contra.
După două luni e posibil că numărul celor care susțin că „e mai curat așa, mai aerisit, mai frumos”, să fie mai mare.
E drept, în această zonă, cei de la „Spații Verzi” au intervenit, aducând pământ vegetal și sădind iarbă.
Cum e și în fața blocurilor (fără gard viu) ?
Ce urmează ?
Recent primarul Toma a anunțat un lucru important referitor la estetica din jurul blocurilor:
„Acolo unde sunt locatari care își îngrijesc grădinița din jurul blocului, inclusiv gardul viu, acesta nu se va mai scoate. Dar, în rest, unde nu se îngrijește, va continua eliminarea lui, urmând ca în timp cei de la spații verzi să completeze cu pâmânt vegetal și să sădească iarbă”.
Așteptăm opiniile dvs. în rubrica de comentarii de mai jos.
Citește și:
Vad cum arata acum spatiile acelea „verzi”. Deci distrugem gardurile vii, pentru ca nu ar da bine la ochiul cuiva, dar punem in loc cauciucuri vopsite. Concret, inlocuim natura (cat de cat) verde cu plastice „ecologice”.
Uitati-va cum arata acum „natura” in poze: bolovani vopsiti, mutunache baltati, pitici, oale si blide!
Am mai vazut prin noile amenajari peisagistice de pe langa blocuri (agreeate, se pare, de dl Toma), inclusiv sticle, bidoane, tot felul de PET-uri care „zgarie” ochii…
Chiar nu vede nimeni discrepanta asta de concept urban?
Sa vedeti ce frumusete va fi ,cand vor parca oamenii masinile pe spatiile verzi,la fel cum se intampla in alte zone ale orasului ,in care s-au scos garduletele…
NU se va parca nicaieri pe spatiul verde, vor avea grija sectoristii de asta
Cata vreme se amendeaza statul/calcatul pe iarba, ca la Bz parcul e sa privesti, nu sa stai tu tolanit, pe o paturica, cu cosuletul cu merinde si copiii la joaca, degeaba. Am auzit la cineva o gandire care mi-a placut> gardurile sunt pentru hoti, nu pentru oameni cinstiti. Acum vin trandafirii din sticlele de la comentariul lui Klaxxy, apoi poate niste moristi, niste lampi solare. La ce folos sa ai pamant, teren, parc, daca el e tarmurit de garduri peste care nu e permisa trecerea? Evident, la privit. Facem miscare prin cornee. Taramul de langa bloc e domeniu public si s-ar impune o abordare unitara, doar cel de sub imobil e pe cote parti. Pai daca Costica lasa iar la cheremul si mana locatarilor aceste spatii, ne intoarcem de unde am plecat, pentru ca cine va stabili obiectiv ce inseamna o ingrijire conforma si care nu?
Eu prefer liber, aerisit, coniferele toaletate (sa nu mai stea cu teama Denisa), flori in jardiniere si mobilier urban, ca se toaca bani anual cu panselute in prostie. Apropo de asta, bulbuminoasele alea plantate cu miile (poate mai mult) prin scuarurile de pe Unirii, nici n-au apucat sa ne bucure prea multi ani… bani tocati pe fantasmagorii (sper ca cineva le-a cules bob cu bob si vor fi replantate, ca nu-s banii lu tac-su!). Legat de aspectul orasului timp de 6 luni cat nu e verde si soare, nimic, zero, nada, liniste si pace in primaria aia. Sper sa nu am gura aurita si sa ne trezim cu blocuri reabilitate in alte culori pastelate, vomitive (daca se tine cont de clima tropicala)! Si mi-ar mai placea sa stau sa iau pranzul, pe bancuta, pe bordura, stand in lotus, in cap, prin parcurile din zona centrala, in pauza, alaturi de alti truditori prin banci, notariate, primarie si alte institutii, lucru imposibil deocamdata. Cam ca la Bruxel, Frankfurt, NY, d-astea… Bine, acolo au si iarba mix artificial cu natural, decat sa stai cu noroi ori pamant gol jumatate de an cand te uiti pe geam.
Un dezastru peisagistic, un kitsch grotesc în unele situații, și toate astea cu permisiunea primariei.
Nu mi se pare normal că primaria încearcă să se spele pe mâini de o obligație legala pasând-o către cetățeni, dar dacă tot o face, s-o facă impunând reguli clare astfel încât să nu facă fiecare ce-l taie capul pe spațiile respective, altfel sunt convins că vom vedea în curând culturi de roșii și castraveți prin fața blocurilor.
Spațiile verzi ar trebui să aibă un aspect unitar, dacă nu în tot orașul, cel puțin la nivel de cartier.
Din păcate dezinteresul primariei ne va face să rămânem veșnic un mic târg de provincie și nu oraș european, după cum greșit cred „cel mai mare primar”…
impresia estetica a Buzaului lasa de dorit, e ceva de genul kitschului, inclusiv logoul, sloganul, locomotiva si avionul, pozele de pe calea eroilor ai altele
Nicio viziune sau proiect estetic, un fel de adunatura vizuala de dragaica
Artezienele din Cring uritesc helesteul, noroc cu ratele.
Vor urma alte proiecte la fel de urite si inutile, probabil ca asa vor cetatenii, nimeni nu se revolta, lumea e multumita Bravos natiune!
Este mult mai aerisit! Și fără câini și pisici vagaboande !
Era bine să mai taie din spațiile inutile, să le asfalteze și să facă parcare!
Au înlocuit o țigănie mai amplă și, deseori, scăpată de sub orice control estetic/peisagistic, cu niste țiganii discrete deocamdată și încă în fașă, însă in dezvoltare, judecând după apariția omniprezentului cauciuc vopsit, pietre vopsite, in general chestii vopsite viu și variat, ca-n târg la Istanbul.
Ar fi trebuit să se apeleze la un arhitect peisagist care să-ncropeasca un design simplu, modern, ușor de întreținut (criteriu primordial prin alte țări), spre a fi implementat prin tot orașul, nu lăsate spatiile la mila pensionarilor cu prea mult timp liber și prea multe cauciucuri.
Apropo, prin alte țări pensionarii produc bani și valoare pentru societate nu cerșesc măriri de la PSD in timp ce se-ndeletnicesc cu bârfa, mahalagisme, vopsit cauciucuri & stuff.
… Mai e puțin și se deschide Drăgaica !…
Pai primarul a facut un lucru bun sa scoata gardul viu. Acum a devenit maleabil sau a secat URBIS.ul de bani. A aruncat in spatele asociatiilor de proprietari sau mai bn zis a locatarilor care sunt la mana sefilor de asociație, sa ingrijeasca gardul viu. Asta inseamna marire la plata intretinerii pt ca trebuie curent, benzina pt motocoasa plus ca vine vara si trebuie sa dai cu solutie pt tantari. Deci o miscare inteligenta a primarului
Arată mai bine fără ,dar pe langa stradă ar trebui lăsat sau plantat ceva asemănător care să oprească praful ridicat de mașinile care trec.
Problema gardurilor vii nu este doar una a aspectului, dar, chiar si asa, pozele sunt inselatoare. Cat va tine aceasta iarba plantata si cine o va ingriji prevum ingrijeau, oamenii (!!!), gradinile? Apoi, important: absolut toate acele spatii aratau mult mai bine avand garduletele verzi. Next: poza cu gradinita cu borduri albe arata o gradina care era exact asa de foarte multi ani (10 ani?), dupa dorinta locatarilor si fiind ingrijita de acestia. Plantele decorative sunt ce a ramas din ce plantase locatarii – gradinitele erau mult mai frumoase, dar asta e tot ce a ramas. In plus, nu se arata locurile cu pamant gri plin de mizerii de caini, pungi, servetele si ambalaje, care in anii trecuti erau gradinite frumoase si verzi. 🙁
DAR… SUNT INTERESANTE CAMPANIILE APARUTE IN MEDIA, IN ULTIMELE ZILE, SI CARE, PARCA PRECUM LA COMANDA, INCEARCA TOT CE POT SI CE NU POT… PENTRU A PREZENTA INTR-O LUMINA CAT MAI BUNA SCOATEREA – PANA SI ILEGALA – A GARDURILOR VII, NU? YAC !