Unii se străduie să facă frumos, alții își bagă picioarele
Imaginile sunt din asociație de la Ion Barbu, fostul consilier local, unde bordurile au fost vopsite recent.
A fost aplicate și mesaje prin care cetățenii erau rugați să nu pășească pe bordurile proaspăt vopsite. Urmarea:
Concluzia, unii se străduie să facă frumos, alții își bagă picioarele.
Citește și:
Nu comentez talpile puse pe vopsea – evident ca reprezinta semne de proasta crestere si nesimtire, de bataie de joc fata de munca altuia.
Ma intriga insa cum arata acum spatiile acelea „verzi”. Deci distrugem gardurile vii, pentru ca nu ar da bine la ochiul cuiva, dar punem in loc cauciucuri vopsite. Concret, inlocuim natura (cat de cat) verde cu plastice „ecologice”.
Am mai vazut prin noile amenajari peisagistice de pe langa blocuri (agreeate, se pare, de dl Toma), inclusiv sticle, bidoane, tot felul de PET-uri care „zgarie” ochii…
Chiar nu vede nimeni discrepanta asta de concept urban?
Nici eu nu comentez proasta creștere, e clar că nu ducem lipsă de așa ceva.
Oare au avut autorizație cei de la respectiva asociația de proprietari când au vopsit acele borduri. Bănuiesc că bordurile respective fac parte din domeniul public și ma întreb cum ar fi dacă fiecare cetățean și-ar vopsi bordurile din fața imobilului după pofta inimii.
Avertisment și aducerea spațiului la starea inițială pe cheltuiala asociației.
De ce au vopsit bordurile? Sunt puse de ei? Ce ar fi sa vopsim toti bordurile din fata blocului, fircare dupa cum il taie capul!! Sa cumpere diluant cu niste carpe si sa le stearga.
Domnule Tereaca te rog sa ii informezi pe respectivii ca personal le voi face reclamatie pentru asta daca nu sterg vopseaua de pe borduri. La ei in casa pot face orice.. Dar nu pe domeniul public. Si inca un lucru… Care i faza cu caiciucurile alea vopsite?! Nu e nimic frumos la ele…
Nici nu s-a modernizat bine zona si deja pensionarii comunisti au pus stapanire pe zona si fac ce tiganii le trec prin cap.
Politia Locala de ce nu a intervenit, doar a fost prin zona exact cand se vandaliza zona. Erau ocupati sa legitimeze tinerii ce mergeau linistiti pe trotuar prin zona, in loc sa se lege de cei in varsta ce vandalizau domeniul public.
Daca vedeau un minor cu un spay de vopsea in mana in luau la duba rapid… cand vad un pensionar special si politician cu galeti de vopsea ce o toarna sub ochii lor pe domeniul public nu mai fac nimic. Ba mai mult il vad ca a aruncat deseurile poluante (cauciucurile pe care nu le mai foloseste) pe spatiul verde si nu fac nimic.
Tipic politiei, sunt tari doar cu pensionarele cu patrunjel si tineri care n-au 50 kg cu hainele ude. Cand politistii vad unul cu spate, intorc si fug de frica sa nu deranjeze.
Aici si garda de mediu ar trebui sa se sesizeze.
Trebuie sanctionata cu amenda maxima persoana care a pus cauciucurile alea pe spatiul verde, nici prin sate nu se mai pun deseurile inde iti vine, darmite la oras…
Sa inteleg ca gardul verde nu e bun, plasticul si cauciucul care ataca ochiul si mediul e bun.
Întrebarea este: cine se straduieste să facă frumos și cine își bagă picioarele ?!
Pe biletul acela nu-i precizat și cât timp, până la ce ora, din ce data sa nu se pășeasca și nici unde anume sa nu se paseasca precum și cine și în ce calitate solicita sa nu se paseasca pe-acolo.
Mâine dimineața merg să-mi cumpăr vopsea, ce culoare vor bicepșii și tricepșii mei, și m-apuc gospodărește sa vopsesc chestii publice dimprejurul blocului.
Ce, probleme, cumva ?!
Relax, o sa pun și bilete sa nu paseasca nimeni pe-acolo fiindcă așa vreau eu.
Ideea/decizia de a lasa locatarii sa-si ”grijeasca” terenul care nu le apartine din fata geamului este o greseala, pentru ca nu exista o metodologie de lucru comuna. Macar Urbisul, stramb, in damburi, cu gauri, face la fel peste tot (inclusiv stadionul mult ”laudat” in gsp).
O intrebare absolut directa pentru Toma: de ce nu aplica metodele deja incercate si triate de societatea romaneasca, in timp, constatate si aplicate ulterior la noile cartiere de catre dezvoltatorii imobiliari privati? Are acolo exemple clare de eficienta si eficacitate a mobilierului urban, blocuri (cu balcoane, culmea, neinchise), fatade de cladiri, zone de aglomerare urbana etc.