Proiect major de reducere a prețului apei la Buzău
E un proiect important gândit de Compania de Apă Buzău și autoritățile locale.
Folosirea apei din Barajul Siriu inclusiv pentru alimentarea orașului Buzău (și a multor altor localități din județ)!
Apa ar ajunge în casele oamenilor prin cădere (tocmai de la Siriu, după tratare!), iar costurile ar scădea simțitor.
„Dacă acest proiect ar fi pus în practică, prețul apei la Buzău ar fi de doar 3 lei metrul cub”, a anunțat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău.
Momentan, apă din baraj folosesc doar locuitorii din comuna Siriu și orașul Nehoiu.
În viitor, ar urma să fie trasă țeavă în aval până în orașul Buzău! Anul viitor se va actualiza un proiect mai vechi cu această temă.
„În 2023, Compania de Apă S.A. Buzău va aloca fondurile necesare actualizării proiectului realizat în 2008, întrucât cel mai important lucru este că apa potabilă din barajul Siriu reprezintă unica alternativă pentru județul Buzău în cazul în care se va adeveri ceea ce anunță OMS – ”noua pandemie a lumii va fi criza apei potabile” – Simona Săvulescu, director Comp. de Apă Buzău
Zilele trecute, la Siriu, a avut loc o ședință pe acest subiect. Mai multe detalii puteți afla din comunicatul de presă de mai jos (vezi pdf, click pe săgeată pt. pagina următoare).
comunicat-post-eveniment-Siriu-24-AUGUST-2022-bun-1Citește și:
Mai ieftina,nu cred.Mai slaba calitativ,cu siguranta DA!Nu se compara calitatea apei subterane (existenta),cu cea din rau,de suprafata.Profitul va fi in conturile Companiei de apa!…
Săvulescu ar trebui să lucreze la OMS. Sunt de același calibru. Nici măcar nu este nevoie de vreo conductă, ce se deversează din barajul Siriu curge natural prin albia râului Buzău și ajunge, surpriză, chiar și la Buzău! Ca apa din baraj să devină potabilă trebuie tratată. Că o tratezi la Siriu, că o tratezi la Buzău tot aia e.
….’…în cazul în care se va adeveri ceea ce anunță OMS – ”noua pandemie a lumii va fi criza apei potabile” – Simona Săvulescu, director Comp. de Apă Buzău’….
….cum știu ei dinainte ce e planificat de omeseu!….
deci investitia in teava, sapatura si alte chestii adiacente vor scadea pretul apei in buzau … asta e o gluma.
peste cati ani ?
Bună seara!
In Biblie scrie că va veni o vreme când apa va lipsi cu desăvârșire, comorile vor ieși la suprafață, aurul va străluci, oamenii vor crede că sunt ochiuri de apă ce lucesc și se omorâ între ei.
Unde apa lipsește, se poate trata în aval. Acum pe bune, ei nu sunt în stare să alimenteze pe bune Pătârlagele, Cislau, Viperesti(unde se da cu program) si aduc la Buzău unde este apă încă f bună din subteran???
Prețul apei ar scădea lejer dacă:
1. s-ar face restructurări de personal la CAB;
2. nivelul de salarizare ar trebui redus pe toate palierele cu funcții de conducere;
3. reducerea numărului de autovehicule folosite de angajații CAB;
4. montarea de sisteme GPS de localizare pe toate mașinile companiei;
5. închirierea unei părți din spațiul companiei de pe str. Spiru Haret;
6. reducerea cheltuielilor legate de funcționarea clădirilor CAB;
7. folosirea apei potabile a CAB și nu a apei plate cumpărate din comerț în cadrul companiei, dar și a tuturor structurilor subordonate primăriei!
8. renunțarea la contractul cu firma privată de pază și asigurarea pazei cu gardieni publice, care, apropo, sunt prea mulți (Toma, când ne scapii de ei?).
Deci, se încumetă Toma sau Ciolacu la așa ceva?
Din ciclul „Dorele, fă-te că lucrezi!!”
Vasile, n-ai prins ideea de bază! România este deja o tară în faliment. Ca să funcționeze trebuie să se împrumute. Asta n-ar fi o problemă dacă ar și produce ca să achite împrumuturile (ceea ce a făcut Ceaușescu). Problema e că nu produce iar împrumuturile se acumulează până în momentul în care dobânzile nu mai pot fi rostogolite cu alte împrumuturi. Și pățim ce a pățit Grecia. Vindem tot ce mai e de vânzare, Sarea, Hidroelectrica, Poșta, distribuțiile de apă, inclusiv teritoriu. Grecia a vândut câteva insule.
Ca să revin la subiect. Nu există viață fără apă. De internet te poți lipsi dar de apă nu. Distribuția de apă va fi mereu profitabilă. Asta o știu și creditorii României. La un moment dat distribuția de apă va fi preluată de creditorii coloniei pentru că e o vacă de muls perpetuă și interesul este să fie preluată la tarife cât mai mari posibile (așa cum este specificat și în actualul contract de concesiune dintre ADI2008 și Compania de Apă Buzău: tarifele se stabilesc în funcție de gradul de suportabilitate al consumatorilor). Și românii suportă, nu glumă!
Un exemplu de țară normală la cap este Slovenia. În Slovenia comercializarea apei de către firme private este interzisă. Apa este distribuită exclusiv de către stat în folosul cetățenilor. Amendamentul adus Constituției Sloveniei a fost inițial o inițiativă cetățenească. N-a fost deloc ușor de implementat. Presiunile de blocare a proiectului de lege au fost enorme, dar slovenii n-au renunțat până nu au legiferat acest aspect.
Dacă ar face și românii același lucru oricum n-ar conta. Tocmai ce Predoiu a legiferat că Bruxelul are întâietate în fața Constituției României.
Cam asta este diferența dintre o colonie și un stat suveran!
Va rog,corectati greseala:”În viitor, ar urma să fie trasă țeavă în amonte până în orașul Buzău”…..poate in aval….:))
In ciuda unei ” transparențe ” declarative , cred că ce-am luat pe mere am dat pe pere ! Mă refer la ” schimbul ” Tescaru-Săvulescu … Felicit acei cititori care și-au exprimat opinii corecte, de bun-simț și cu acoperire în realitate – care nu intră în jocurile politice ce se pun la cale pentru 2024 ! Să nu uităm că APA POTABILA este vitală pentru om și sursă permanentă a conflictelor din Orientul Apropiat …
@Daniel Titus Burcus 😉