„Să nu-mi ieșiți în cale dacă nu găsesc parcare când duc copilul la școală!”

Sunt extrase din postarea unei buzoience, Adela Adriana, de pe pagina primarului Toma.

„Să vă ferească Sântul să-mi ieșiți în cale dacă nu găsesc parcare în timp ce-mi duc la școală copilul”

„Tare mult as vrea sa va vad pe unde „scoateti camasa” cand va incepe scoala si nu vom avea unde parca masinile”. 

Foto, dimineața, când copiii intră la școală pe Spiru Haret

Reporterului buzoienii.ro i-au atras atenția spusele de mai sus ale doamnei și i-au provocat următoarea întrebare/comentariu:

„Oare de ce trebuie musai mașină pentru a-ți duce copilul la școală ? Școlile sunt arondate geografic cartierelor, iar drumul de acasă până la școală nu-i mai lung de 5-10 minute de mers pe jos. Tatăl meu, în anii 50, zona Bisoca, mergea zilnic pe jos 5 km dus și 5 km întors către școală și înapoi (inclusiv prin pădure, ploaie, zăpadă, porțiuni de pădure). Părinții lui și ai celorlalți copii din școală nu s-au gândit vreodată să-l amenințe pe primar că dacă nu găsesc loc de parcare…”

Așteptăm și opiniile dvs. (pro și contra) în rubrica de comentarii de mai jos.

Citește și:

loading...

28 de comentarii la „„Să nu-mi ieșiți în cale dacă nu găsesc parcare când duc copilul la școală!”

  • Am castigat un loc lde parcare la licitatie cu suma de 660 ron,iar dupa 3 luni mi-a fost luat pentru a face platforma de gunoi.Unirii Sud, Aleea Stejarului.O sa parcam in fata primariei dupa ce dispar si locurile de pe Unirii.

    Răspunde
  • Mai bine ar incerca doamna sa duca copilul si pe jos,de asta ajung obezi la 12-13 ani…

    Răspunde
  • Dvs spuneti ca „Tatăl meu, în anii 50, mergea zilnic pe jos 5 km dus și 5 km întors către școală și înapoi (inclusiv prin pădure, ploaie, zăpadă, porțiuni de pădure). Părinții lui și ai celorlalți copii din școală nu s-au gândit vreodată să-l amenințe pe primar că nu găsesc loc de parcare”
    Din aceeasi categorie:
    Un arab mergea prin desert, la 50m in urma sotiei. Se intalneste cu un imam, care il intreaba: cum de nu respecti cuvantul Profetului, care a hotarat ca femeia e inferioara barbatului si trebuie sa mearga la 10m in urma lui? Arabul raspunde: pai, da, dar pe vremea Profetului nu erau plantate mine prin desert…
    Dle reporter, cautati minele anilor 2020+ din postarea dvs si nu mai ganditi ca in anii ’50!…

    Răspunde
  • Scoala 11 si Pedagogicul au devenit lada de gunoi unde sunt rasturnati copiii tuturor parvenitilor din comunele invecinate Buzaului. Sa se mai duca si pe la scolile la care sunt arondati daca nu gasesc parcare.

    Răspunde
  • Cel mai bine ar fi ca doamna si alti cetateni, sa-si duca copii la scolile arondate adresei de domiciliu.
    Pun pariu ca ca este una din acele persoane cu viza de flotant in zona scolii 15, sau 11 ……. altfel nu i-ar trebui masina sa-si duca copilul la scoala

    Răspunde
  • Copiii și părinții să-și miște cururile și să meargă și pe jos

    Răspunde
  • ….sunt locuri libere kk-lau în toată zona dar trebuie să și cunoști cartierul!….5 min mers pe jos nu strică la creier odrasla !…

    Răspunde
  • Copii in ziua de azi sunt făcuți in mașină de’asta au părinții atâtea pretenții!Pe mine mama tare m’a dus cu mașina la școală și nu am atâtea figuri cum au copii in ziua de azi…Nu mai fiți atât de comozi și învățați copii sa se descurce în viața și fără mașină!Daca ați putea i’ati lasa in fata clasei cu mașina….poate merge 10-15m daca opriti unde aveți posibilitatea!

    Răspunde
  • Umfla’l la Mcdonald si apoi cara-l cu mașina, Să meargă pe jos că n-o fi vreun prinț.

    Răspunde
  • Nimeni nu este gunoiul nimănui. Îmi pare rău, dar nu poți acuza pe cineva că dorește pentru copilul lui o școală mai bună. Părinții din comunele învecinate care își aduc copiii la școlile din oraș fac niște eforturi destul de mari. Iar pentru copiii este destul de obositor. Nu pleacă nimeni de plăcere de acasă dar asta e situația învățământului în mediul rural. Oricum din mediul rural vin copii foarte buni. Cei mai mulți premianți și olimpici sunt de pe acolo. Eu am trăit și am învățat în mediul rural. Nu e drept când nu ai șanse egale cu ceilalți copii din oraș.

    Răspunde
  • Cine ii mai vede ei masina?cum sa mearga ea pe jos?daca o dor piciorusele?haide-ti ma oameni buni aveti mila?

    Răspunde
  • Doamna să ducă copilul in cartierul unde locuieste. La Colegiul Pedagogic in clasa copilului meu sunt copii de la Posta Calnau, Maracineni si toate cartierele orasului. Puțin sunt din zonă. Să nu se plângă de loc de parcare.

    Răspunde
  • Ofer viza flotant pe Spiru. Ultimele 3 locuri disponibile. Condiții- sunt acceptate doar MILF-uri din astea nervoase și puse pe treaba. Ps- stați dreaq la voi la sat,ca nu am loc sa respir în față la Peda !

    Răspunde
  • Accept MILF în gazdă pe Spiru ! Chiria se plătește de 2 ori pe săptămână! Acordam vize de refugiat !

    Răspunde
  • sa-l pupe-n undeva pe domn primar cand s-o intalni cu el, da ? si sa mearga pe jos si sa nu-si mai ia fiecare mebru de familie cate o masina de caciula, da ? familie cu 2 copii, unul mai mare, are 3 masini. mama, tata si copilul mare. asta in buzau. celelalte familii au „doar” cate 2 masini. sotul si sotia. vorbim de buzau, oras mic cu spatiul de parcari din 900 toamna. ce cacat sa fac si primarul asta ? sa dilate spatiul ? nu poate. face mai mult decat a visati orice proasta care-l ameninta ca daca da ochii cu el… in rest, sanatate si rabdare ca va fi bine.

    Răspunde
  • E mai comod cu mașina ptr părinții puturoși care se întorc repede acasă și mai trag un pui de somn,că de sau sculat sa ducă copilul la școală.

    Răspunde
  • Da doamna f sensibilă care ,,vai să nu găsească,ea loc de parcare ,, ar trebui să facă un pic de mișcare, ca oricum bănuiesc,ca e destul de tinerica ,având copil deșcoala ,și i- ar da un bun exemplu și copilului,da ea se afișează în spațiul public prin amenințări asupra primarului ,da ce să facă și primaru să I facă,ei în mod special cu nume,și prenume în loc de parcare !!! Vai ce soartă crede ea că va avea primaru dacă nu găsește ea locul respectiv, deea nu poate primaru să doarmă că l roade acest gând,cred ca rîde cu poftă el și…mulți alții, băi cucoana suferi rău de …mofturi,afișează te altfel că nu tine cu kkturi deastea….

    Răspunde
  • Nu înțeleg de ce trebuie ca Doamna sa găsească loc de parcare chiar în fata întrării în curtea scolii, Poate lasă mașina acolo unde găsește loc și sa conducă copilul pe jos pana la poartă scolii.
    Atunci cand ne hotaram sa achizitionam un autoturism printre toate calculele este logic sa introducem in ecuatie si ” unde o parchez”, nu este obligat nimeni sa asigure loc de parcare pentru fiecare mașina. Sper ca în cel mai scurt timp sa se plătească un preț pe masura acestui mof de a parca la „ușa” unde ai treabă într-un oraș asa de mic. Până atunci, hai curaj… nu a murit nimeni de la 5 – 10 min de mers pe jos

    Răspunde
  • Văd multe comentarii, probabil ale simpatizanților d lui Toma! Dar ce frumos ar fi fost, că acești postaci, să nu mai jicnească copiii! Aceștia sunt de multe ori duși cu mașina, pt că nu există infrastructură adresată acestora, pt a merge singuri la școală, pt că părinții înșiși, merg la serviciu imediat și nu au timp de dus și întors pe jos….s.a.m.d. Că să nu mai vorbim ca, încălțămintea se innoroieste imediat pe timp ploios! Că te stropesc mașinile de nu te vezi…..! Sunt multe , din toate câte puțin, și văd de ce trebuie sa judece oricine situația cuiva! Deși tocmai acesta este scopul articolului ! Hai că v ați atins scopul!

    Răspunde
  • Da da …fix asa nici mie sa nu mi iesi im cale Tom Degetel ! Ca am ajuns sa ne linsam intre noi pe parcare pe Unirii Nord…. pe toate stradutele din spate! Huuuuuo ! Sa faci, bă c**e, parcari ca daca era prevazuta parcare cand erau 100 de masini, acum cand sunt 10000 faci tu bulevardu P**ii fara parcare ! Pi o sa vin si o sa ti parchez masina mea in fata portii tale sa vad cum facem !!!?? Huuuo Tom.a!

    Răspunde
  • Nesimțire se cheamă să oprești în mijlocul străzii, să blochezi circulația, ca să conduci copilul până la intrarea în școală.
    Nesimțirea cruntă te oprește să te duci între blocuri, la o parcare de reședință care la ora aia e gratis, să îți rezolvi problema.

    Răspunde
  • Mare iti e gradina Doamne, cu porțile deschise și ei sar gardul.
    Ce sensibili mai sunt unii, ca nu pot merge copiii pe jos ca isi murdaresc/rod incaltamintea de firma, ca ii ploua, ca ii bate soarele in cap etc. Atat de sensibili ca nu stiu sa mearga cu un autobuz, ca vai, miroase a transpiratie, ca din statie au mult de mers pana la scoala etc. Dar cand bat bulevardul chiulind de la scoala sau mint ca sunt in cutare loc si ei sunt in alt loc, atunci nu mai sunt sensibili?
    Si eu sunt parinte si am facut naveta 9 ani si nu am murit. Aveam 5 min de acasa la statie, apoi 15 min pana in oras si iar 5 min pana la scoala si nu am murit si nu a fost acum 100 de ani in urma. Daca dadacesti copilul si ii aduci la nas orice, nu va sti sa pretuiasca si sa respecte nimic, nu va sti sa se descurce ca nu e mama/tata sa ii deschida usa mereu si sa il duca dintr-un punct in altul.
    Fiecare face ce vrea dar daca copilul ar merge 50 m pana la școală, nu cred ca ii cade vreo racheta in cap.

    Răspunde
  • Din pacate,prea multi parinti nu vad ceea ce este evident:SCOALA A DEVENIT O AFACERE ! De ce?Pai cu rezultatele de la examenele de capacitate,bacalaureat,examenele la facultatile de stat, se vede foarte bine ca scolile ,indiferent ca sunt de la tara,de la oras sau „de fite”, produc an de an ,mai mult niste „chinezarii” de elevi,numai buni sa manance banii parintilor pe meditatii inutile si in „facultati” de tipul „Dragonul Rosu” ( facultati particulare) ce produc doar tot felul de idioti si agramati ,ce nu sunt buni de nimic.Cu atata grija pentru odraslele si „podoabele” din familie,ma mir ca parintii inca nu s-au gandit sa organizeze in scoli si un „serviciu de sters la fund” al odraslelor,prin rotatie.Si,ne mai miram ca la o varsta cand fetele ar trebui sa se joace cu papusile sau sa citeasca o carte,trebuie sa faca avorturi,sa „socializeze ” in baruri tragand vartos pe nas niste prafuri si vre-otarie.Se „specializeaza” fetitele pentru viitor,ca prostitutia este si ea o ….”meserie de viitor” atat in tara ,cat si pe strazile occidentului.Ca doar nu or sa fie toate „vedete” ca Bianca Dragusanu pe la T…WC-uri sau in „poolitica”, precum „blonda” marinarului betivan,Basescu.Si,ce sa mai zicem de „baietii cu muci la nas,viitori interlopi,criminali,violatori,traficanti de droguri,……..Nu cred ca pot fi numiti PARINTI RESPONSABILI,cei care dintr-un exces de zel si prea multa grija pentru odrasle,in loc sa ii educe,mai mult ii distrug.Unde le vor fi personalitatea,responsabilitatea,demnitatea,……………..cand or ajunge sa dea piept cu viata adevarata? Crescuti in casa ca intr-o cusca,carati la scoala in „cusca pe patru roti”, oferidu-le ceea ce credeti voi ca e mai bun,plimbandu-i in lesa ca pe catei,ii transformati fara sa va dati seama in niste „teleghidati” inutili societatii.Iar viata,nu iarta! Lasati-le copiilor dreptul la copilarie,dreptul de a isi forma propria personalitate si de a deveni oameni adevarati pentru societate si motiv de mandrie pentru voi,parintii.

    Răspunde
  • Legi și reguli sunt.
    Și pentru cei/cele care amenință și pentru cei/cele care blochează circulația, etc.
    Dar cine să vegheze?

    Răspunde
  • Pentru Anonim care a scris:
    „Nimeni nu este gunoiul nimănui. Îmi pare rău, dar nu poți acuza pe cineva că dorește pentru copilul lui o școală mai bună. Părinții din comunele învecinate care își aduc copiii la școlile din oraș fac niște eforturi destul de mari. Iar pentru copiii este destul de obositor. Nu pleacă nimeni de plăcere de acasă dar asta e situația învățământului în mediul rural. Oricum din mediul rural vin copii foarte buni. Cei mai mulți premianți și olimpici sunt de pe acolo. Eu am trăit și am învățat în mediul rural. Nu e drept când nu ai șanse egale cu ceilalți copii din oraș.”

    Totul este publicitate, marketing, legat de scolile din oras, in special Sc. 11 si 15. Ai fi surprins sa afli ca invatamantul este de o calitate mai buna in mediul rural decat la vestitele scoli din oras. Profesorii sunt foarte pregatiti iar clasele nu au peste 30 de copii, doar vreo 20 si astfel profesorii reusesc sa lucreze cu toti copiii. Cum va imaginati ca un profesor care are 1-2 ore pe saptamana la clasa, poate lucra cu fiecare copil in parte dintr-o clasa cu peste 30 de copii ? V-ati gandit ? Dar bineinteles … profesorul este de vina ..

    Răspunde
  • Prea multa ironie, anxietate si furie pentru un subiect ce ar trebui analizat si rezolvat cu calm. Exista modele de bune practici in Romania si in lumea larga pe care atat scoala, cat si parintii sau primaria le pot adopta, daca vor sa colaboreze. Poate ca celor lipsiti de flexibilitatea solutiilor si teama de costurile suplimentare le par inacceptabile, dar, odata implementate, vor genera liniste si concentrarea oamenilor pe probleme mai importante. Citeam azi, de exemplu, despre decizia celor de la Makita de a-si fideliza personalul prin oferirea de locuinte gratuite angajatilor, in Ilfov unde isi au sediul. Da, le dau casa gratis pe toata perioada angajarii, in proximitatea fabricii, cu toate facilitatile sociale necesare. Asa cum faceau si ministerele, CFR-ul sau alte companii in perioada interbelica, cand au aparut cvartale intregi cu locuinte de serviciu in marile orase. Revenind: de ce ministerul invatamantului nu ar lua o decizie radicala de asigurare a transportului elevilor, cu microbuze, de la locuinta la scoala si invers si in aglomerarile urbane, nu numai in localitatile izolate? Transportul scolar ar putea avea regim prioritar, precum salvarea si politia, utilizand benzile destinate transportului public de calatori sau micile artere rezervate riveranilor. Ne plangem de poluare, aglomeratie, costuri mari cu combustibilul, lipsa locurilor de parcare, intarzieri la serviciu, etc. dar nu vedem ca avem solutii de dezvoltare urbana avantajoase pentru toti. Banii aceia pe care ii cheltuie parintii arzand benzina pe la stopuri si ambuteiaje se pot intoarce in beneficiul copilului. Eu zic ca se poate. Haideti macar sa incercam.

    Răspunde
  • Daca vreti egalitate veniti la oras si in zona scolii ,platiti traiul de oras taxele de oras etc. ce egalitate vedeti pentru persoana care locuieste langa scoala de ani de zile ,supoarta galagia si traficul imens de la anumite ore dar nu are loc sa dea copilul la scoala ca altcineva ii ia locul , cat despre copii adusi la scoala cu masina nu conteaza distanta, sunt parinti care ii cara si de la 5 min de mers pe jos asa ca ce sa mai vb,ia sa se puna ceva indicatoare care interzic oprirea, stationarea in zona si sa se aplice sanctiuni sa vezi ce liber se face.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.