„Tot județul vine la Școala nr. 11!”
Sunt fotografiile dimineții la Buzău – postate pe facebook de un cetățean din cartierul Micro III.
„Tot județul vine la Școala nr. 11”, e comentariul care însoțește pozele.
Din fotografii se observă cum elevi din alte localități și cartiere ale orașului sunt aduși de părinți la școala „de fițe” din cartierul Micro III.
De parcă, de acolo de unde vin ei, nu sunt școli, cu învățători, profesori, elevi, bănci, catedre etc!
Acest „trafic” cu elevi are multe consecințe nefaste.
Din pricina elevilor „furați” cu egoism (și ilegal, cu vize de flotant false) de Școala 11 – alte școli își restrâng activitatea sau chiar se închid (vezi cazul școlii de la Gura Câlnăului, la doar 3 km de oraș!), lăsând în aer cadre didactice și copii din vecinătate.
Din cauza elevilor „furați” de Școala nr. 11, la fel și la 15 și probabil Școala nr. 1, se produc și ambuteiaje pe străzi – la intrarea și ieșirea de la ore – fiind afectați cetățeni care întârzie la serviciu și diverse activități economice.
Citește și:
Vin copii la scoli unde au concurenta in clasa, unde nivelul predarii este ridicat. E important sa ai concurenta, alta e motivatia sa inveti.
E doar o parere, dar cred ca e corecta.
Poate că era concurență și la școala de domiciliu dacă elevii nu erau luați de acolo și mutați la 11. Apoi, vreți să spuneți că profesorii de la celelalte școli sunt (mai) slabi ?
Regulile sunt altele decât crezi tu Dane, dar cum ai spus este părerea ta. Cat despre acești părinți pretentiosi cu copii ,,sclipitori”, se recomanda școlile private. Cu tot efortul părinților, așchia nu va sari departe de trunchi, contează gena familiei nu doar banii.
Dacă vrei sa înveți, inveți și în vârf de munte, nu îți trebuie concurenta. Inspectoratul este vinovat de aceasta situație.
Nu am spus nimic de profesori. Profesorii predau la un nivel mediu al clasei.
Dar chestia ca inveti si in varf de munte daca vrei nu e chiar asa. Daca nu ai colegi cu care sa concurezi te plafonezi, oricat ai spune ca inveti. E important sa ai si cu cine sa te compari.
Eu am înțeles că la școlile mult lăudate din țările nordice nu se pune mai deloc preț pe concurență la școală. Ci, dimpotrivă, pe colaborare. Iar acele țări o duc mai bine, cu societăți mult mai așezate, cu cetățeni mai fericiți și bine pregătiți. Mai important pentru societate e să-i ridice mai sus pe cei aflați jos, decât să aibă câteva vârfuri. Care, la noi, în România, mai și pleacă repejor din țară la terminarea liceului.
Observ in Romania o fuga de concurenta, sa nu se mai stie numele si notele obtinute la examene si concursuri, sa nu mai conteze ierarhiile. Dar fie ca vrem sau nu, la terminarea studiilor pentru a te angaja intr-un post se dau concursuri (vorbesc de firme serioase, de privat). Acei copii care fig de concurenta vor avea un soc. Dupa terminarea studiilor concurenta este pe primul loc.
E adevarat, pentru a te angaja in sistemul bugetar altele sunt criteriile, dar nu se vor angaja toti la stat.
Si inca ceva, dle Tereaca… Varfurile ii ridica pe cei aflati jos. Daca nu vor avea un model, vor crede ca asa trebuie sa fie. Daca vad pe altii mai buni vor avea spre ce sa tinda.
Doar la noi se intampla ca cei buni sa fie neglijati. De ce credeti ca statele din vest atrag pe cei mai buni de la noi?
1) De acord cu dvs. Vârfurile îi ridică pe cei aflați jos. Haideți să lăsăm vârfurile la locul lor, nu să le aducem pe toate la un loc într-o clasă/școală și astfel să nu-i mai poată ridica pe ceilalți.
2) Statele din vest îi atrag pe toți, și buni, și mai puțin buni.
3) Noi, românii care ținem la această țară ar trebui să facem totul să-i ținem pe cei buni aici.
4) Cei buni, top, care pleacă sunt adesea niște egoiști. Se gândesc doar la ei, să le fie lor bine. Rudele și țara care i-au crescut, educat, format, nu mai contează. Tinerii din Croația de pildă nu-și părăsesc țara, deși le-ar fi probabil mai bine altundeva. Asta înseamnă patriotism.
Nu comentez 1.
2) Pe cei buni ii atrag prin diverse oferte, burse, contracte. Pe cei slabi ii primesc cu bratele dechise pt muncile pe care ei le considera „de jos”. Ar fi bine sa sesizati diferenta. Progresul (inovatiile, inventiile care sporesc confortul vietii) e asigurat de cei buni.
3) Ar trebui, dar nu facem nimic.
4) Sunt egoisti pentru ca nu sunt apreciati la adevarata valoare. Si nu e un lucru rau sa iti doresti sa iti fie bine, sa ai un nivel de viata ridicat. Daca promovam mediocritatea, daca promovam incultura si daca vedem cum unii slab pregatiti dar cu rude in posturi cheie o duc bine, parca iti trece si de patriotism.
… nu e o idee bună cu „haeroportu’”… acum o să vină la școala 11 și elevii din județele vecine, „care” are tatăl și mama lor „dăcât” banii să-și ducă mini-cocalarii cu havionu’…
… io zic că o investiție serioasă e minim un heliport sus acolo, chiar pe școala 11, și dărâmate blocurile din Micro III pentru a face o parcare „dă benmveuri dăcât” …
… pe bune, ăla o să fie cel mai tare cocalar, de-l aduce ta-su cu elicopteru’… mai ridicăm și noi standardele la bășinile din cap sau o ardem așa, țărănește, tot cu „benveu’”, ca ultimii săraci?
… elevii ăia, în mare parte, dacă o să-i examinați atent, cum zbiară și cum se comportă, sunt doar cocalari în devenire, ai căror „idoli” supremi sunt antropoide gen salam, guță sau chiar ăla de nu-i împodobește mă-sa odată bradul, să nu se mai chinuie omu’ să „cânte”…
Toată tevatura este o consecință a modului greșit de finanțare a învățământului, adică finanțare per capita, pe cap de vită furajată. Probabil acolo unde a fost implementat sistemul a generat automat distrugerea ireparabilă a sistemului educațional, ceea ce observăm că se întâmplă și cu învățământul românesc.
Nu sunt un fan al sistemului nordic, înțelepții ăia au venit cu propunerea să nu se mai învețe să se scrie de mână! Genial!
Sistemul nordic e o vrajeala rasuflata. Rezultatele le-au obtinut dupa secole de invatamant traditional si acum merg din inertie, insa deja au inceput sa se clatine, nu mai sunt primii, tari cu sisteme traditionale le-au luat-o deja inainte.
Voi stiti ce inseamna „cei aflati jos” la finlandezi si ce inseamna la noi? La ei, inseamna un pic mai jos decat ceilalti. La noi, inseamna cazuri esuate complet, cu genetica vai de mama ei si cu mediu familial de cea mai joasa speta. Ei nu au asa ceva, deci e usor sa ii ridice pe aia „aflati jos”, care de fapt nu sunt deloc chiar atat de jos.
Normal ca iau copilul de la sat și îl duc la oraș in condițiile în care se afla 80 la suta din școlile de la tară .
Înainte sa acuzam parintii ca își aduc odraslele în oraș, zic sa se studieze problema real pt a vedea motivele care duc la aceasta decizie de a duce copilul in oras.nu parintii de la tara blochează străzile, străzile le blochează acei parintii care stau relativ aproape de scoala și duc copilul cu mașina pana în buza scolii.acei parinti care efectiv opresc de parca strada e a lor și se dau jos să și deschidă ușa odraslei sa coboare,odrasla care este și supărat/a ca trebuie sa lase telefonul pt a întra în scoala.
Într-adevăr și eu am copilul in oras cu toate ca locuiesc la tara……dar nu la scoala 11 ,,,am ales o scoala mai aerisita
Eu dau dreptate părinților care aduc copiii la școală 11 din localitățile învecinate. Își doresc ce e mai bine pentru copilul lor și asta e firesc. E clar că nivelul de dotare și profesionalismul dascălilor din mediul rural nu este la același nivel cu cel din mediul urban (mă refer în special la profesorii și învățătorii suplinitori care au cea mai mare pondere pe la sate). Totuși știrea o văd ca pe o una ce a apărut din lipsă de subiecte adevărate care ar trebui să ne preocupe cu adevărat. Nu cred că trebuie limitate șansele nimănui la un învățământ adecvat. Unii se manifestă ca și cum școala 11 a fost construită cu banii lor și exclusiv pentru ei. Nu înțeleg de credem uneori că nouă ni se cuvine totul iar altora nu! Asta e lumea în care trăim și e plină de cinism și răutate.
Vă înșelați. Școlile din comunele învecinată Buzăului au fost modernizate, iar unele arată mai bine decât la oraș. Mergeți să vedeti la Mărăcineni, Săpoca, V. Pașii etc. Iar profesorii sunt la fel ca în oraș, sunt de fapt cadre didactice care locuiesc în oraș și merg zilnic cu mașina acolo.
Domnule Tereacă, nu mai comparați caisele cu corcodușele și România cu țările nordice sau occidentale! Sistemul democratic ei îl au de sute de ani, noi de 30 de ani, genele umane sunt total diferite, ca dealtfel și nivelul de gândire și civilizație!! Acolo nu se claxonează, nu se ambalează motoare în toiul nopții, nu se traversează „ca oile” pe trecerea de pietoni, majoritatea furturilor sunt comise de ai noștri compatrioți și nu de ai lor, cerșetorii sunt tot ai noștri, și putem continua așa până mâine!! Puteți compara eventual cu Bulgaria sau Albania, cât se mai poate și aici!! Ați văzut unde erau și unde au ajuns ungurii la fotbal!! De ce oare??