Poate se întâmplă o „minune” zilele astea
Reporterul buzoienii.ro a criticat într-un articol publicat ieri situația de la intersecția Bd. Unirii cu Bălcescu.
Din cauza stâlpilor rămași pe mijlocul drumului (care acum nu mai au nicio utilitate), șoferii nu pot folosi (și) cele două benzi de pe mijloc.
Pentru că nu se poate circula pe mijloc coloana de mașini trece de McDonalds și uneori ajunge la Biblioteca Județeană.
Veste bună, azi, când reporterul a trecut prin zonă doi angajați ai firmei care va schimba semafoarele pe Unirii (Swarco) studiau problema:
Să sperăm că mâine-poimâine, firma de semafoare va reuși să dea stâlpii jos astfel încât Strabag să asfalteze în jur, iar circulația din intersecție să revină, în sfârșit, la normal.
Notă. Cei de la Strabag se plâng că „firma de semafoare” (Swarco) a venit foarte târziu la Buzău și că sunt întârziați (și) din cauza lor.
Swarco mai are chiar acum în desfășurare o lucrare mare la Focșani (similară celei de la Buzău), iar la Buzău abia a trimis 2-3 muncitori, un buldo și un camion (vezi foto mai jos)!
Citește și:
Asta cu „a întârziat” Swarco e și nu e…
Swarco ăia au un contract cu anumite termene, cât timp sunt în termen, nu are nimeni ce să le facă.
Treaba e dacă nu sunt în termen, atunci Primăria trebuie să le ia penalități de întârziere și chiar daune-interese dacă prin întârzierea lucrării lor produc prejudicii Primăriei.
Dar vorbim vorbe. Auraș, tu poți cere să-ți comunice infornații precum termenul de finalizare a lucrării din contract, ca să evităm să facem supoziții și ca eventuala întârziere a ăstora să fie folosită ca pretext de ăilalți (Strabag).
Deocamdată știm că la momentul semnării contractului s-a spus așa: „Patru luni proiectare și nouă luni executie”.
Don Primarele de unde ii tot găsești pe alde neica nimeni, ăștia, cu 2-3 muncitori și 2-3 utilaje și treabă de mântuială. Ai cui veri, nasu’ ,cumetri mai sunt că acum o să o de-a pe ploi, frig și alte fenomene și noi tot in ceata rămânem. Haide sa mai facem și noi ceva până vine iarna
Faci copil, ii tai si motzul. Asta e cand la licitatie se pune accentul pe pretul cel mai mic (ca e nevoie de bani si pentru altele, desigur, cum ar fi targuri si sarbatori neprivate – zero ratiune capitalista), castiga firmele care ofera termene de genul asta, lucrand doar cu cativa angajati. Din nefericire, chiar daca suntem invatati sa fim rabdatori si am trece peste acest aspect, o firma cu o astfel de meteahna, de cele mai multe ori, da buleala si la calitate, asa cum ne arata istoria locului.