De ce ar trebui ca liberalul Avrămescu să fie mai respectuos cu Toma
Pentru că Avrămescu a lucrat doar la stat (cu excepția unui singur an), iar Toma a prestat mai bine de 20 de ani în privat, ca om de afaceri.
În timp ce Avrămescu a încasat salariu de la stat, Toma – prin firmele și angajații săi – a plătit multe zeci de milioane de euro taxe la stat. Asta nu-i de colea, iar un liberal adevărat va aprecia/respecta munca sa.
Unii, probabil și Avrămescu, vor replica, poate, că Toma a dat faliment cu firmele sale. Ăsta nu-i un lucru lăudabil (pentru Toma), dar e scuzabil. În economia de piață, cea adevărată, de producție industrială, unde a activat Toma, falimentul e un lucru comun. Vezi cazurile Ductil și Heurtey din ultimii doi ani de la Buzău. În industrie concurența e acerbă, oricând poate veni un chinez ori un german care să facă și să vândă mai ieftin produsul tău, românesc. Un liberal adevărat l-ar înțelege pe industriașul Toma, din politețe ar evita, chiar și în politică, să-l atace public cu asta.
Toți oamenii de afaceri din Buzău, îndeosebi cei din industrie, conviețuiesc – mai ales în vremurile astea tulburi – cu coșmarul falimentului. Tu, lider PNL și funcționar la fisc ca formație profesională, ce faci, abia aștepți s-o comită ca să le aplici apoi, batjocoritor, precum lui Toma, eticheta „Faliment” ? Cine, tu, care n-ai condus în business o gogoșerie ?
Apoi, liberalismul, politica de dreapta, presupun un anumit ștaif. În locul unor propuneri, soluții și argumente, Avrămescu se ocupă, mai nou, de golănii de presă. Așa se numește în breasla jurnaliștilor, golănie de presă, ce-a făcut „demnitarul” Avrămescu zilele trecute, când i-a pus lui Toma în gură niște cuvinte pe care nu le-a spus, c-ar avea (el, Toma) doar patru mii de lei salariu. Toma vorbea acolo despre salariile modeste ale unor primari de comune mici.
De la președintele PNL Buzău pretențiile sunt mai mari. La nivelul ăsta, îl aveam la Buzău pe Adrian Mocanu, nu ne trebuia o clonă.
UPDATE. Deputatul Gabriel Avrămescu a rugat autorul scriiturii de mai sus să specifice că are totuși un an lucrat în privat, între 2003 și 2004 la Banca Populară:

Citește și:
Respectul se merita. In cazul de fata, nici Avramescu nu e capabil sa-l ofere, nestiind cum arata asa ceva din pozitia de reciver, nici dl primar Toma nu are istoricul care sa determine asa ceva. A, ca e mai in varsta, ma rog, sa-l lase sa sheada pe scaun in autobuz si gata!
Avramescu are o traiectorie politica strict si strans legata de incuscreli, adica nimic nou in istorie. Sa te ia cu mana dintr-un birou obscur, functionar public de executie, si sa te puna director tocmai la Galati, intr-o institutie care nici nu stia primele doua luni cum se numeste complet, si sa nu fii femeie, iti trebuie oarecare protectie divina. Apoi sa te puna si prefect in judetul ala, ca din 300k de cetateni nu s-a gasit unul local. Dar era nevoie, cateva luni, pentru a-i face saltul in politica, care iata acum cum s-a desavarsit printr-un post de deputat.
In contrapondere, dl primar Toma, care primul an in Palat s-a dat cu capul de pereti, metaforic, ca nu stia si nu intelegea de ce nu e ca la dansul in companii, pe comanda analog, directa si cu urlete, este exemplul perfect ca nu TREBUIE sa fi facut ceva inainte ca sa te poti pricepe in viitor (o logica veche si gresita).
Asa ca fapt divers, puneti-l pe acest ipocrit de Avramescu doua luni primar. In doua luni este tot blocat in acest oras. Va spun eu ca acționează tot după o obiceiurile acelui partid vopsit in galben si albastru, care de cand este la guvernare a dus aceasta tara in haos. Nu mai continuu cu acel ipocrit care este acum la președinție si servește intereselor Austriei. Acest Avramescu daca ar vrea sa fie la asentimentul buzoienilor, ar trebui sa coopereze cu primarul Toma, sa aducă un plus valoare pentru acest oraș, sa vina cu idei, nu sa faca publicitate electorală prin terfelirea si aducerea de dovezi, ca Toma nu trebuia sa faca aia, ca de ce a făcut aia sau sa il bagam pe Toma la puscarie. Nu așa, ipocritule! Chiar daca cativa buzoieni nu il au la suflet, tot cu Toma vor vota.
Ce glumă bună, Toma a lucrat la privat! A fost „uns” patron de către tovarășul Iliescu, și-așa de „bun” a fost, de s-a ales praful de tot. Se stie că cei care au terminat Metalurgia, sunt printre cei mai „buni” antreprenori.
Mda,e ca și cum un profesor ar trebui sa ii arate respect necondiționat lui Sorin Ovidiu Vântu. Cat despre Toma,las-o mai ușor cu elogiul te rog.Incearca sa vezi cât de prost făcut și gândit totul pe Unirii,care va deveni o strada banala în loc de principala artera comerciala.
Lasati-o mai moale cu elogii la adresa lui Toma. Nu uitați ca mai toate contractele pe care le-a avut firmele sale au fost cu statul și în primul rand cu REGIILE DE APA și cele de TERMOFICARE. Când afacerile cu statul nu au mai mers, a dat faliment. Asa ca, mai ușor cu laudele.
Cat despre angajamentele dansului uitați-vă cum arata circulația acum în centrul orașului și ganditi-va cum va fi peste un an doi.
Iar promisiunea când era Tescaru director, ca ,,cât va fi dansul primar, Compania de apa nu se va muta la hotel Crang” este pentru prostime și nu pentru buzoieni.
O precizare pt. Teo. Toma a făcut această declarație în 2016. N-avea habar că dacă vine primar, la Comp. de Apă va dicta tot Tescaru. Între 2016 și 2019, în ciuda lui Toma, directorul Tescaru a alocat bani pentru transformarea hotelului în sediu al Comp. de Apă. Când s-a reușit îndepărtarea lui Tescaru, în 2019, transformarea era făcută. Toma nu mai putea face nimic, dacă ar fi continuat să se împotrivească cu siguranță ar fi primit invitație la parchet.
Mai grav, numai in funcții în care a fost numit fără examen a lucrat acest produs Avramescu, creația lui Bîgiu. Si in continoare l-a ajutat Bîgiu sa prindă loc eligibil la PNL in concluzie el este omul din teren a lui Bîgiu.trebuie sa traiasca si el in continoare pe piciorr mare. Mai ales că viata este scumpa
Precizare pentru redactie ( mai căutați prin arhiva):
Când era Tescaru director, Compania de apa a cumpărat hotelul Crang. Însă, Compania de apa s-a mutat în noua locație, în mandatul directoarei Săvulescu și nu în cel al lui Tescaru.
Primarul Toma a promis: ” cât voi fi eu primar, Compania de apa nu se va muta în locația hotel Crang”. De fapt a vrut sa spuna:
” cât timp va fi Tescaru director și nu va fi omul meu director, Compania de apa nu se va muta la hotel Crang”.
Tot este acuzat Toma că nu este un bun manager pentru că a falimentat ROMET-ul. Ce probabil nu știu acuzatorii este condiția impusă României pentru acceptarea în UE și anume cedarea economiei. Corifeii UE nu au nevoie de concurență din partea firmelor cu capital românesc ci doar de piață de desfacere. Este condiția esențială pentru funcționarea capitalismului. La intervale de 8-10 ani apar crizele de supraproducție. Evident că intervalul s-ar micșora dacă și românii ar produce orice. Nu mai visați la cai verzi pe pereți, de acum încolo cât va mai fi România în granițele actuale va avea statut de colonie a Vestului Europei. Crizele de supraproducție se rezolvă într-un singur fel. Statele se împrumută și aruncă banii în piață pentru a se debloca criza. Schema asta nu funcționează la nesfârșit, la un moment dat finanțatorii nu vor mai dori să-ți refinanțeze datoria și țara intră în incapacitate de plată. Cum a pățit Grecia. Grecia a vândut insule, noi vom începe cu Insula Mare a Brăilei.
– In anul 2005 Hotelul Crang este renovat.
– In anul 2014 hotelul functiona ca atare, potrivit recenziilor de pe site-urile de specialitate (amfostacolo ex.)
– In luna IULIE 2015 presa locala scria despre achizitia cu 1.7 mil euro a Hotelului Crang de catre Compania de Apa, in vederea relocarii sediului pe fondul cresterii numarului de angajat. urmare a extinderii cu noi localitati deservite. https://www.jurnaluldebuzau.ro/este-oficial-compania-de-apa-buzau-va-functiona-in-fostul-hotel-crang/
– In luna IUNIE 2016 dl C-tin TOMA castiga alegerile locale, fiind numit primar al municipiului Buzau.
– La sfarsitul lunii IUNIE 2016 presa locala il cita pe dl primar TOMA, care a afirmat la o televiziune locala> „Niciodată cât voi fi eu primar nu se va muta niciun funcţionar al Companiei de Apă în fostul Hotel Crâng, pentru că mi se pare o sfidare la adresa oricărui buzoian”. https://adevarul.ro/stiri-locale/buzau/constantin-toma-vine-de-miercuri-la-primaria-1717284.html
– In luna APRILIE 2019 este numit noul director general al COMPANIEI, dna Savulescu, din postura de unic candidat. https://www.buzoienii.ro/e-oficial-compania-de-apa-are-un-nou-director-general-buzoienii-ro/
– La sfarsitul lunii OCTOMBRIE 2019, dupa o investitie totala de peste 3 mil euro (achizitie si renovare, potrivit presei), Compania de Apa se muta in noul sediu situat in caldirea fostului Hotel Crang.
–––––-
Pretul de achizitie al Hotelului Crang a fost cu 200k euro mai mare fata de pretul negociat cu proprietarul. https://www.jurnaluldebuzau.ro/este-oficial-compania-de-apa-buzau-va-functiona-in-fostul-hotel-crang/
In contra motivatiei care a stat la baza achizitiei, sediul nici la acest moment nu este utilizat la capacitate, un etaj chiar fiind arondat birourilor URBIS.
In aceasta problema punctuala dl primar Toma nu poate si nu are dreptul moral sa solicite vreo stima sau vreun merit!!! A vorbit neobligat, s-a exprimat, a argumentat si apoi a TACUT si TACE profund, i-a trecut orice nemultumire.
Municipiul Buzau detine 75,86% din actiunile Companiei, fiind majoritar lejer (CJ doar 10,84%, Rm Sarat 8,67%, Nehoiu 1,73%, Patarlagele 1,52% si Pogoanele 1,38%) potrivit Hotararilor AGA din 2022 https://www.jurnaluldebuzau.ro/este-oficial-compania-de-apa-buzau-va-functiona-in-fostul-hotel-crang/
@ OB!, ai detaliat elegant, simplu si concret.
Ce sfat poti da in cazuri DSP, Mediu sau SJUBZ, cand nu sunt articole de presa ( se straduiesc sa nu apara nimic), dar ei isi desfasoara foarte multe activitati „subterane” opiniei publice, dar care afecteaza grav buzoienii? Putem sa mergem si mai departe, pana la unii pesionati speciali care sunt „consilieri” pentru diferite mafii…
Deținerea unui anumit procent de acțiuni la Compania de Apă Buzău nu înseamnă și vot proporțional numărului de acțiuni, înseamnă doar repartizarea proporțională a profitului. UE a impus înființarea de ADI sub pretextul că nu se complică cu finanțări mărunte de UAT-uri ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Asocia%C8%9Bie_de_dezvoltare_intercomunitar%C4%83 ), UAT-urile să facă bine și să se unească în ADI dacă vor finanțări de la UE.
Forul tutelar al CAB este ADI 2008 Buzău. Și acum surpriză! În ADI membrii asociați au un singur vot indiferent de procentul adus în asociație. Primăria Buzău are un singur vot ca și Primăria Cilibia. Și ca lucrurile să poată fi „controlate mai bine” în asociere apare și UAT Consiliul Județean. UAT Consiliul Județean nu avea ce să caute în asociere, putând foarte ușor controla primăriile asociate șantajându-le cu fondurile ce se alocă de la CJ.
Am mai spus și o repet. Totul este gândit ca după finalizarea investițiilor cu fondurile europene, completate cu aportul consumatorilor cocoșați cu tarife arbitrar de mari, administrarea să ajungă la un operator cu acționariat străin care să culeagă roadele. Toate datele îmi indică operatorul francez Veolia, brenduit în România cu titulatura Compania de Ape București. Nici prezența lui Tescaru ca șăf la ANRSC nu este întâmplătoare!
Proprietarii CA sunt cei insirati de mine.
Asociatii din ADI, care sunt 57 la numar, fiecare cu drept de a fi reprezentat si de a avea cate un vot, indiferent de capitalul social depus in CA sau in ADI 2008 (unde UAT Buzau iarasi e cea mai viguroasa, cu 10.000 lei), corect. Dar daca citim art. 20 din statutul actualizat al ADI 2008 vom constata ca nu e chiar fix asa:
alin. (2) – in cazul hotararilor care vizeaza punctual pe unii dintre cei 57 de asociati, numiti asociati impicati, doar acestia pot vota;
alin. (3) – majoritatea hotararile se aproba in doua conditii, respectiv prezenta de 2/3 si votul majoritatii, deci nu UNANIM. Printre situatiile in care se aplica aceasta regula este stabilirea tarifelor, asa cum prevede art. 16, alin. (2), lit. d, de ex.
alin. (6) – chiar subliniaza ca NICIO hotarare care vizeaza serviul catre un asociat ori bunurile acestuia nu poate fi luata fara votul pozitiv al reprezentantului respectiv.
Asadar, nimic nu-l tine pe dl primar TOMA sa actioneze in favoarea alegatorilor si a celorlalti cetateni scarbiti de politica. Sau pe dl presedinte NEAGU. Abia atunci, da, chapeau!
Statutul actualizat al ADI 2008 Buzau, asa cum este el pe site-ul Asociatiei
https://adibuzau.ro/wp-content/uploads/2022/11/A.Statutul-actualizat-A.D.I.-Buzau-2008-1.pdf
De unde era sa cunoasca Dl. Toma pe vremea cand conducea ROMET principiul lui Warren Buffet
„Abia la reflux vedem cine inota dezbracat” (apropo de crizele de supraproductie care vin odata la 8-10 ani).
Sau celalalt principiu „Nu incerc niciodata sa sar peste un obstacol de 2 m, caut prin jur un obstacol de 30 de cm pe care pot pasi sigur!” Ati vazut Iohannis cu principiul „pas cu pas” cum a dus Romania pe cele mai inalte culmi ale civilizatiei” 🙂 (acum glumesc, desigur).
Totusi de ce nu candideaza Dl. primar la presedintie ca Iohannis a fost pt. Romania ce a fost Boscodeala pentru Buzau.
OB!, mulțumesc pentru completări. Totuși rămâne anomalia CJ. Nu avea ce căuta în asocierea primăriilor. Chiar definiția de UAT este o anomalie! Anomalie inventată deliberat.
@Pixelu Albastru, acum, studiind pentru răspuns (aveam undeva în minte certitudinea că așa e) am aflat și eu exact mecanismul din actul lor.
În schimb, legat de CJ, la art. 170 exact despre rolul și componența consiliului județean zice în Codul administrativ. La alin. (1), mai exact, ”Consiliul judeţean este autoritatea administraţiei publice locale, constituită la nivel judeţean pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale, orăşeneşti şi municipale, în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean.”
Pare că e ok, legal, separat de restul discuțiilor. Dl președinte Neagu este și foarte, dacă nu aproape doar norocos, câteodată dacă nu mereu, pentru că curicular nu văd…
Avramescule, taci dracului din gura si explica cetatenilor cum a ajuns adjutantul tău Dobre ca director la RENEL, cand el este asemenea tiganilor care se branseaza ilegal si fura curent electric. Tu stii cine este acest Dobre, fostul om al comisarilor din fosta garfa Financiara, traficant de alcool ? Stii cum a facut asta „facultatea de drept” dand spagi de 200-300 de euro „tovarasilor profesori” pentru promovarea „examenelor” ? Stii de afacerile alea ilegale si ilicite pe care le desfasoara prin „service_ul” din bariera Brailei si legaturile lui mafiote cu borfasul ce administreaza firma de colectare a fierului vechi? Stii de licitatiile trucate si ilegalitatile acestor borfasi in achizitionarea de terenuri si cladiri (inclusiv de la AROMET?…………Sunt multe lucruri de spus si probabil ca cei care „au intocmit documentatia”hotiilor si faradelegilor acestui netrebnic si al „asociatilor ” lui,vor trebui sa dea socoteala.Si,va veni si vremea…….”platii”!