Cele 24 de apartamente vor fi și mobilate (foto în articol)

Într-o postare pe facebook, primarul Toma a anunțat că a semnat documentele pentru încă două proiecte pe fonduri europene (atrase de Primăria Buzău):

Fiecare bloc are două apartamente/etaj (parter, etaj 1 și mansardă), ceea ce înseamnă construirea a patru blocuri. Conform proiectului, fiecare apartament va fi mobilat:

Apartamentele vor fi date de Primăria Buzău unor familii de tineri cu posibilități financiare reduse sau unor tineri din sistemul sanitar/educațional.

Cele patru blocuri vor fi construite pe un teren al Primăriei Buzău de la ieșirea spre Vernești (vizavi de depozitul Ursus), acolo unde municipalitatea va amenaja în 2023 o bază sportivă și are în plan să ridice un campus pentru învățământul dual și superior tehnic (profil mecanic și inginerie alimentară de la Univ. Dunărea de Jos Galați).

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Cele 24 de apartamente vor fi și mobilate (foto în articol)

  • Fara piscina ?!
    Case sociale fara piscina !?

    Răspunde
  • Hai cu spitalul Municipal nea Tomiță! ca, cu judeateanu’ lu’ neagu ne ducem la București și pentru o răceala. In plus ca sa atragi doctori și nu felceri o sa trebuiască lucruri serioase sa vina aici. Case unde sa locuiască, eventual după zece ani sa fie ale lor, pachete de bonusuri serioase plus garanția ferma ca vor fi dați afara dacă iau șpagă. Basca sa nu lucreze și la stat și la cabinetul lor. Dacă e la stat sa primească suficient sa nu mai aibă nevoie de nimic. Dacă vrea in privat sa nu aibă voie la stat. Ca nici judecătorul nu face pe avocatul in timpul liber. Nu tb sa dai case unuia doar ca e tânăr ci ca face apoi ceva care aduce beneficii tuturor. Nu e niciun merit ca unu e tânăr așa cum nu e o garanție ca dacă e bătrân e înțelept căci dacă a fost dobitoc la tinerețe tot prost e și bătrân. Fără pomeni pentru membri de partid. Locuințe pentru tineri care muncesc și cu meserii bune sa nu plece din acest oras.

    Răspunde
  • N-are cum, undeva-i o greșeală de aritmetica !

    Daca nu demult eram anuntati că urmează a se reabilita termic niste zeci de blocuri și, conform calculelor, rezultau vreo 80.000€/apartament, in cazul de față rezulta vreo 60.000€/apartament ca sa-l construiască cu totul și să-l și mobileze.

    Imposibil !
    Undeva s-a omis un 0-ou, minim !

    In alta ordine de idei, sa speram că licitația va fi câștigată de vreo firma serioasa, locală, și aș înainta aici drept exemplu Concasul domnului Gagu, un om deosebit, muncitor, serios, cu un caracter mare.

    Răspunde
  • @Bravo! Daca dl Gagu va dori sa participe la licitatie, o va cistiga , no worry:)

    Răspunde
  • Zona respectivă e în plan pentru a deveni rezidențială de ceva vreme, există în discuție publică planul pe site-ul primăriei. Sunt hărți deja desenate cu străzi și imobile, îmi amintesc că am dat peste ele când am citit ca tot primaria va face, la sugestia FRF, o bază sportivă în zonă (menționată și în articol). Știu că mulți privim cu invidie la investitori (la Buzău sunt cel mult combinatori, mulțumiți să le iasă de-o cafea și-o chiloțăreală printre amantele orașului), la cei care au informațiile din timp, însă și lejeritatea e mare. Iată că se dovedește adevărat că dl primar Toma are în plan existenderea orașului în direcția aia, prin introducerea în curți-construcții a unor zone de arabil (extravilan probabil în prezent, lucrarea care costă foarte mult și care în mod normal se face individual și la cerere de către cei interesați) și aducerea de utilități sub auspiciile unor investiții publice (bază sportivă, locuințe sociale). Ideea nu e nici originală nici veche, Boșcodeală plănuind cândva ca aici să fie o zonă cu loturi pentru case, cu utilitățile în sarcina primăriei – s-a luat cu gagicile pe la Rin pe la București și a uitat. Cred că e ok că se face, nu înțeleg secretomania și această tactică a pașilor mărunți, timizi în public.
    Dobrică deține de ani buni de zile terenul livezii lăsată în paragină (fostă a Stațiunii de Cercetare de șa Cândești), de pe partea dreaptă când mergi spre Sătuc. 12 km sunt între acest teren și zona despre care se vorbește aici. Buc-Snagov = 29 km, Buc-Balotești = 14 km, Buc-Pipera = 9 km (din centru), Buc-Paradisul Verde = 10 km, că poate cineva preferă să creadă în coincidențe și nu înțelege exact ce înseamnă să fii norocos, dacă ai răbdare…

    Răspunde
  • Cand compari cu apartamentele din centru unde s-au cheltuit pentru renovare mai mult, astea sunt mai ieftine avand in vedere ca se vor construi de la zero.
    Oricum numai locuinte pentru tineri nu vor fi, s-a vazut la cele date in trecut, s-au dat la toti bugetarii si evazionistii care isi tineau averile (case si masini) pe numele parintilor ca sa para saraci si sa primeasca apartamente gratis.
    Vedeti unde s-au facut celebrele ANL-uri, beneficiarii (majoritatea bugetari bine platiti) au fiecare cate o masina pe cap de persoana majora din familie. Iar acele ANL-uri vechi au fost construite pe spatii verzi in zone aglomerate, care o data cu venirea astora cu masini automat s-a produs un blocaj al locurilor de parcare si o supraaglomerare a traficului.
    Macar astea noi se vor construi la periferie, cum au fost construite pe vremuri in celelalte orase, Buzaul fiind singurul oras care a cosntruit ANL-uri in mijlocul orasului pe spatii verzi, inghesuite pe langa blocurile vechi.

    Va fi interesat de aflat si cu ce pret vor fi vandute apartamentele dupa ce vor pune mana pe ele cu statut initial de chirias. Ca la ANL-uri se vand cu preturi mai mici decat pretul de constructie, un pret atat de mic incat a doua zi il poti vinde cu de 3 ori pretul cu care l-ai primit de la stat, asta dupa ce 15 ani ai stat in ele pe chirie aproape gratis avand in vedere ca se platea 50-100 lei pentru apartamente cu suprafata de 40mp.

    Răspunde
  • Cunosc o familie din Nișcov, proprietara a 12 copchii (și probabil trebuie să mai vina, daca n-o fi intrat iepuroaica la menopauza), jumate din apartamente ar fi deja amanetate, in caz de ceva… 😉 🙂

    PS: faceți cumva și dublati, triplați bugetul alocat altfel proiectul nu va prezenta interes pentru domnul Gagu și e pacat sa intre lucrarea pe mâinile altcuiva.

    Răspunde
  • Gazeta de realizari si proiecte ale primarului.
    Provocare pentru redactor: ceva ce nu face bine primarul? Nu ce n-a facut, desi si aici ar fi o lista lunga, unele mai relevante, altele secundare.
    Deci, ce nu a facut bine primarul in administrarea orasului?
    Poate spuneti ca este rolul opozitiei (care?) sa spuna asta, sa probeze, sa convinga.
    Sau poate ca presa nu are nici un rol.
    O administratie are mereu lucruri mai bine de facut, de perfectat. Plus, de imbunatatit. Dincolo de posibilitati, de priceperea in a aduce si genera plus-valoare.
    Multi spun ca pentru un primar bun vorbesc faptele. Adevarat, dar partial. Conteaza si mediatizarea lor, conteaza ca lucrurile bune sa fie focalizate, iar cele mai putin bune sa fie lasate in umbra. Si, mass-media creeaza ambalajul in care se vinde o imagine (mai mult sau mai putin cosmetizata). De la departare ni se pare un primar din alt oras ca fiind foarte bun; daca ajungi acolo si intrebi autohtoni, care au lupa mai mare si antrenata, vei vedea ca imaginea este mult deformata (uneori falsa).
    Deci, ce nu face bine administratia orasului? Si de ce nu face bine acel lucru? Poate ca este nevoie de argumente bine sustinute ca lucrul care nu este bine facut sa fie indreptat.

    Răspunde
  • De 20 de ani fac dosare peste dosare pentru o amarata de locuința și ca să vezi anul trecut iar am primit să reinoiesc dosarul da cât credeți că mai păcăliți oamenii chinuiți de soartă vă bateți joc de sufletele noastre vam zis că am o fetița care acum are 20 de ani cu probleme grave de sănătate cu ventilator medical la domiciliu aspirator medical cagula o hranesc pe gastrostoma și nu sia primit drepturile ce ise cuvin păcat ne plimbă pe drumuri pentru niste harti care stau in paragină în primarie și ne pune să le reinoim țară hârtiilor mi-e rușine că mam nascut în România. se dau locuințe dar tot color bogați se împart în neamurile primăriei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.