„La muncă, puturoșilor! Știți doar să vă plângeți!”

În urmă cu câteva zile, buzoienii.ro anunța că Yazaki a ajuns, cu 600 de angajați (!), cel mai mare angajator privat din jud. Buzău.


Au urmat zeci, sute de comentarii negative ale unor buzoieni: „E multă muncă și salariul mic!”.

Unii dintre comentatori au tastat inclusiv cuvântul „sclavie”.

Replică: „La muncă, puturoșilor! Lucrez la Yazaki și nu mă plâng”

Cine a avut curiozitatea de a parcurge comentariile cu siguranță că a remarcat unul.

O doamnă, Simona Mihai, din Rm. Sărat, susține că lucrează la Yazaki și nu se plânge, cu atât mai mult cu cât face zilnic naveta până la Brăila!

Foto: linie de realizare a cablajelor auto. La fabrica Yazaki de la Buzău se lucrează pentru Ford

Și continuarea a fost interesantă, stârnindu-se o polemică între comentatori:

Cine credeți că are dreptate ? Simona și susținătorii ei sau ceilalți ? Sau dreptatea e undeva la mijloc ? Așteptăm părerile dvs. în rubrica de comentarii de mai jos.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„La muncă, puturoșilor! Știți doar să vă plângeți!”

  • Ca să aflați unde e dreptatea trebuie să știți diferența între salariile plătite de aceeași firmă, pentru aceeași muncă prestată, în alte țări.

    Răspunde
  • 1800 de euro în germania la fabrica cablaje auto. Acelasi program, condiții mai bune. Despre ce vorbim? Despre impunerea unui salariu cât mai mic, și cu cerința sa îți aplauzi patronii ca îți dau cel mai mic salariu din Europa. Si apoi ne întrebam de ce avem 9 milioane de români plecați.

    Răspunde
    • Poate de asta sunt salariile atât de mici in România,ne mulțumim cu puțin!
      Trebuie sa fim conștienți ca nu poți avea așteptări sa ai un salariu mare (1000€)fără studii sau experiența.Dar având in vedere inflația si salariul, ar trebuii sa ne gândim la programul de lucru,munca depusă si sa ne dormi un salariu mai bun!

      Răspunde
    • E ca in tenis! Dorinta si putinta! Dorinta ca la 50 de ani si putinta de 70! Popor cu mentalitate de sclav! Va spuneam popor ,dar n-ati dorit sa ma credeti! Toma a dus autobuzele pana in cele mai indepartate comune! Bune pt naveta! Dar bune pt ,,capitalisti”! Prosti de la tara cu pregatire si pretentii minime! Cum poti concura tu locuitor al orasului cu doua clase mai sus ,basca sa mai ceri un salariu mai bun, in asa concurenta? Asa ca ne balacim toti in mediocritate ,datorita bunavointei primarului si maritului Toader!
      Ps Pt blegi,cum sa ceri tu orasean un salariu mai mare cand la colt stau 3 …taranisti ce pot face naveta cu Tranbus?
      Ps 2 Capitalism a la Toma, adica salarii proaste , pt ca gasim prosti la tara ! Desteptii de ce sa ramana aici?? Concurenta cu cine??? La urma urmei e chestie de IQ! Etc ,etc! Va pup pe suflet!

      Răspunde
      • Acești oameni MUNCESC, nu mai stau pe ajutor social, plătesc impozite, sănătate și acumulează ceva și la pensie. E foarte bine așa.

        Răspunde
        • Muncesc pe banii locuitorilor din municipiul Buzău, care le subvenționează transportul. Cam cu 6x Iazul Morilor doar în 2023.

          Răspunde
        • Ași vrea s-o vad ce are de zis peste ceva timp când i se va cere un Target pe care nu îl va putea face.si i se va spune ca dacă nu lucrează sa își dea demisia .atunci s-o vad.

          Răspunde
      • Singurul ignorant din păcate ești tu! Nu am știut că la oraș trăiesc numai deștepți cu IQ peste 10 care merită tot cei mai bun, iar la țară doar țărănoi care se mulțumesc cu salariul minim pe economie ! Să știi și tu și alții ca tine că nu toți trăiesc din ajutoare sociale, suntem mulți care muncim pământul ca să aibă toată lumea ce pune pe masa .

        Răspunde
      • Adevarat ! Aveti dreptate stimate domn.

        Răspunde
  • raul, dar cu ce esti mai destept ca ala de la tara daca nu esti capabil sa faci decat aceeasi munca cu el? Ai vrea interdictie pentru angajari din afara orasului? Daca esti mai destept ca taranii, angajeaza-te undeva unde e nevoie de tine. Daca esti insa dispensabil, esti la fel de dispensabil ca si ceilalti, deci cu nimic mai presus, asa ca ciocu jos.

    Răspunde
  • Când veți face salariul că în Europa atunci puteți să ziceți că e bine la voi! Până atunci e doar sclavie

    Răspunde
  • Săraca femeie, se mândrește că patronul îi plătește orele suplimentare!!!
    Adică ea se bucură că patronul își respectă OBLIGAȚIILE!
    Vă dați seama la ce nivel sunt unii angajați și patroni?!?

    Răspunde
    • Asa zic si aia din Vest, ca e sclavie. Cat costa utilitatile in Romania si cat in Germania? Asta v-ati intrebat? Cat e dispus cineva sa plateasca ceva pe care scrie „made in Romania” si cat le ceva „made in Germany”? Cat costa apoi transportul din Romania si cat din Germania spre locul unde trebuie sa ajunga produsul? Voi va credeti in comunism, sa fie egalitate, ca doar asa functioneaza economia.

      Si in plus de asta, ati vrea salarii mari pentru niste oameni fara nicio pregatire deosebita, care au frecat menta in scoala sau care pur si simplu doar atat au capacitatea.

      Răspunde
      • Ne scuzi ca ne credem in UE, din 2007!
        Apoi, Ford are fabrica la Craiova, nu cred sa coste mai mult transportul de la Buzau in Oltenia decat din Germania, si cu siguranta nici chiriile ori investitiile pentru hale, salariile ori materiile prime si energia necesare produsului finit (folosesc aceeasi logica).
        Si da, ai dreptate, cola nemteasca e mai ¬profunda¬ decat aia romaneasca, diluata. Ori pasta de dinti, ori multe altele.
        Stie cineva de ce s-au românizat englezii, italienii, spaniolii, austriecii (ati inteles ideea), de nu mai presteaza munci agricole ori de sters dosurile propriilor seniori si lasa asta-n grija noastra, unii chiar cu studii peste necesarul muncii? O fi din cauza banilor putini si muncii grele? I-auzi, deci si aia sunt oameni, ca sa vezi!
        Pariul meu e ca nu in mult timp si de aici vor migra spre Bulgaria ori RP Moldova, la muncitori multumiti cu putin, pentru ca au de invatat ceva despre cabluri.

        Răspunde
  • Pai daca acea doamna face naveta de la Ramnic la Braila (1.5 ore dus, 1.5 ore intors) pe salariul minim, in conditiile in care Ramnicul e plin de croitorii si Yazaki e si la Buzau (30 min dus, 30 min intoars) spune totul despre doamna. E dornica de munca, dar limitata… ca sa ma exprim cat se poate de elegant.
    Bine macar ca e harnica.

    Răspunde
  • Salarii de sclavi. PUNCT.
    In timp ce ei raporteaza profituri imense.
    Munca, da, dar trebuie respectata. Macar un 3.000 net sa le dea, chiar daca sunt majoritatea slabi de duh, pe acolo.

    Răspunde
  • Ar trebui filmat cu camera ascunsa ca sa vada lumea ce este acolo !!! Sefii tipa ca turbatii la angajati, linia data tare, sa fie cat mai multe cablaje (nu conteaza calitatea, ci cantitatea). Toti incultii se dau mari sefi. Pe spatele angajatilor care vin sa castige un ban cinstit, sefii urla la ei si nu au nici un pic de empatie fata de acestia. (angajatii nu au voie sa aiba vreo problema personala, li se face rau pe linie si abia daca sunt dusi la cabinetul medical, iar la bani trebuie sa fii atent altfel esti pontat aiurea si iei mai putini decat ar trebui, iar daca ai curaj sa intrebi de ce o sa iti iei injuraturi si eventual o sa ti se spuna ca au gresit)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.