Pentru ce sutele de mașini cu elevi plimbați zilnic de la Mărăcineni către Buzău ?

Trafic aglomerat și poluare inutilă aduc zilnic în orașul Buzău părinții care își aduc copiii la școală la Buzău.


Sute de mașini cu elevi din ciclul primar și gimnazial intră în oraș doar de la Mărăcineni, mii dacă punem la socoteală și V. Pașii, Săpoca etc.

Maria e exemplul perfect care dovedește că la Mărăcineni se poate învăța carte precum la Buzău.

Titel, primarul, a creat condiții materiale identice cu ale școlilor din oraș (poate chiar mai bune), cadrele didactice sunt, toate, din orașul Buzău.

La Mărăcineni se poate învăța chiar mai bine, nu sunt îngrămădiți 30 de elevi într-o clasă precum la Buzău, cadrele didactice au mai mult timp alocat fiecărui elev în parte.

În plus, elevii care vor cu adevărat să învețe, nu mai pierd 1-2 ore cu naveta către oraș în ambuteiaje. Cele 5-10 ore câștigate într-o săptămână pot însemna o carte citită în plus, patru într-o lună, cincizeci într-un an. O adevărată avere intelectuală!


Și atunci, se pune întrebarea pentru ce această furie a părinților cu transferul copiilor la școlile din oraș, pentru ce chinul zilnic al navetei către Școala 11, 1, 15 etc. ?


Așteptăm opinile dvs. pro sau contra celor enunțate mai sus în rubrica de comentarii.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „Pentru ce sutele de mașini cu elevi plimbați zilnic de la Mărăcineni către Buzău ?

  • Încă odată se demonstrează că se poate, contează seriozitatea elevului. Cinste ei, părinților care au educat-o, cât și profesorilor care își fac datoria. Dacă-i bâtă, poți să-l duci și la Sorbona, tot degeaba. Beleaua e că, nu se mai pot lăuda țărușii ca au copilul la „11”,nu dă bine în societatea lor obscură, aici e baiul. Oricum din marea lor majoritate, nu iese nimic, sunt mediocri, o spun cifrele, dar trebuie să fii în trend cu restul oilor.

    Răspunde
    • Absolut corect ! Înveți și la o școală în vârf de munte dacă ți-e gândul la carte. Și prejudecata că doar la 2 școli sunt profesori buni a făcut mult rău de-a lungul timpului… Snobism rural și urban!

      Răspunde
  • Da’ oare nu școală 11 era aia a mai șmecheră cale de câteva galaxii, intens mediatizata pentru cât de școală adevărată este ea, urmată îndeaproape de alelalte exemple de mai sus ?!

    Semn că lumea mai citește și media…

    De-acu’ proclamați școala din Capatanesti drept a mai haladita din galaxie, chemați eventual și prezidentu’ într-o vizită și-n câțiva ani părinții vor efectua la loc comanda.

    Răspunde
  • By the way, cam ca pe când un referendum de unire cu Maracineniul că deja suntem, practic, uniți ?!

    Vreo două benzi pe sens in plus la ulița aia care unește Maracineniul de Buzău că astea sunt necesități cât se poate de reale, urgente și cum mai vreti domnia voastră, spre deosebire de alea cu parc și sate de răchită in spatele altui parc de care nu va fi fost nevoie never ever vreodată în toată existența ce va s-o mai aibă Buzăul.

    Știu, iar sunt răutăcios…

    Răspunde
  • Pentru un jurnalism de calitate, corect ar fi să comparați niște statistici, nu să trageți concluzie după un singur exemplu. Dacă un elev ia 10, nu înseamna că nivelul este egal. Poate fi cum ziceți, nu vă contrazic, doar vă zic că nu prea poți deduce în mod sigur concluzia dvs.

    Eu personal cunosc un copil violat și maltratat care a luat 10 la Bac, asta nu înseamna că asta e cheia succesului. Dacă compari copiii maltratați cu cei crescuți normal, sigur vor fi diferențe.

    Răspunde
    • Eu cred ca de la bandana se trage, i-a scapat detaliul asta. Sa facem peste tot uniforme scolare cu bandana, sa ia toti 10

      Răspunde
  • Așa și? Mă interesează media tuturor notelor obținute la capacitate de elevii școlii respective, din ultimii 3 ani, de exemplu, să pot trage o concluzie!! Apoi, servesc și eu o masă la Titel Măleanu și eventual îi fac și puțin lobby!!

    Răspunde
    • V-as da un exemplu de elev care-a luat aproape numai 10 dintr-a-ntaia pana-ntr-a opta, cu olimpiade, cu de-astea, într-una dintre cele mai mici, sarace și amarate comune din acest județ dar mi-e că dau fuga apoi toți părinții din Mărăcineni și-și înscriu copiii acolo…

      Bine, posibil sa se documenteze și să afle că rezultatele restului elevilor sunt un mare dezastru și să se calmeze !

      Aaa, că poate fi important: juri dumneata pe roșu, domnule redactor, că eleva aceea n-a făcut naveta în oraș, la meditații, așa cum e moda actualmente, încolonată regulamentar cu celelalte autovehicule de Mărăcineni, măcar de câteva ori pe săptămână ?!

      Răspunde
      • Dacă o elevă de la școala Mărăcineni a putut lua zece, înseamnă că și ceilalți elevi, dacă ar învăța și ar avea capacitatea intelectuală necesară, ar putea lua tot note bune. Că școala o ok, ca dotare și pregătire profesorală. Statistici despre media notelor școlilor din Buzău la capacitate nu cred că s-au mai făcut, presa nu a primit așa ceva. Ce vreți să spuneți, că elevii care se nasc la oraș sunt mai deștepți decât cei care se nasc în rural ?

        Răspunde
      • Nu știu dacă a făcut meditație sau nu. Poate a făcut meditație cu profesori tot din Mărăcineni. Ori din Săpoca, Cernătești. Care e relevanța ?

        Răspunde
  • Parintii sunt prea caposi , au mofturile si fixatiile lor, deci ma tem ca nu veti reusi sa-i luminati , oricate articole ati scrie pe marginea acestei probleme… Si nici directorii scolilor-gazda de la oras nu se sinchisesc sa inlature problema asta pentru ca le convine de minune,mai mananca si ei o spaga de la unul, de la altul, ca de-aia sunt romani adevarati… INTERESUL POARTA FESUL !!

    Răspunde
    • Foarte bine punctat! Daca directorii scolilor din oras ar pune picioarele in prag si nu ar mai inscrie copiii care nu apartin de scolile respective intradevar s-ar schimba ceva!!!Dar cum bn ati mentionat peste tot este vorba doar de spagii nu conteaza ca un biet invatator se trezeste cu 40 de elevi intr-o clasa…nimanui nu-i pasa…cum sa faci fata la atatia copiii??? Mai ales ca unii dintre ei sunt atat de razgaiati si de mofturosi…

      Răspunde
  • Eu stau in Micro 3. M-am săturat de ei frate. Merg in coloana, opresc în fața școlii coboară îl îmbracă îl pupă. Next avansează în fața 3 metri, oprește îl dă jos in fața porții îl îmbracă etc. Cel din spate nu poate să facă același lucru. Încă nu a ajuns in fața porții. Ăștia nu au serviciu, nu au altceva de făcut decât să-și ducă vlăjganul de 2 metri la școală ?

    Răspunde
    • Au mandria lor astia din Maracineni.Inainte veneau doar la piata ,acum toti sunt intelectuali in devenire ,mai ales la scoala 11…..

      Răspunde
  • Traficul aglomerat si poluarea inutila adusa de zeci de masini care merg zilnic la Buzau, preiau copiii la scolile din oras, sunt ingrijoratoare. Cu toate acestea, Maria de la Maracineni ne arata ca scoala din satul ei este la fel ca scolile din oras si ca putem folosi orele castigate astfel pentru a invata lucruri noi. Fie ca titlul primarului sa fie sprijinit si mai mult pentru ca scolile din provincii sa devina mai bune!

    Răspunde
  • cunosc foarte multe persoane de la tara care au studiat in localitatile lor si au au ajuns la licee de prestigiu si chiar facultati de prestigiu si in unele cazuri chiar fara meditatii si cu lipsuri financiare dar acum e la moda sa faci meditatii , sa coboare copilul din masina adus de parinti,sa se imbrace de firma , numai cu scoala este mai in urma si ajunge tot un analfabet functional.

    Răspunde
  • Dle Tereaca ai acces si lucrarile din judet?
    Si daca da, de ce nu te preocupa „prostia” cu DJ 203K-zona Maracineni, stii ce zic!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.