Încă o lucrare importantă din Buzău ajunge la o firmă FĂRĂ MUNCITORI!

A fost punctul culminant al conferinței de presă de azi de la Primăria Buzău.

Reporter buzoienii.ro: Câți angajați are firma dvs. ?

Patron Euskadi SRL: Ăaaa, nu știu. Zece!

Reporter buzoienii.ro: Câți muncitori aveți angajați ?

Patron Euskadi: Niciunul!

Reporter buzoienii.ro: Păi… și cu cine faceți lucrarea ?

Patron Euskadi: O să căutăm muncitori. Și firme cărora să le dăm părți din lucrare.

Carevasăzică lucrarea de 32 de milioane de euro a ajuns la o firmă de apartament, care n-are una bucată muncitor cu o bormașină care să dea o gaură în perete. Euskadi SRL nici măcar nu-i de la Buzău (să cunoască străzile, să ia decizii rapid etc.), ci tocmai de la… Timișoara. Samsari de lucrări, ca s-o spunem pe șleau, veniți la Buzău nu pentru inginerie, ci pentru a câștiga bani mulți și ușor.

Ghinionistul Toma


De ce e Toma ghinionist ?

Pentru că în urma licitațiilor în orașul Buzău au ajuns să lucreze multe firme, scuzați-mi expresia, de doi lei și cincizeci de bani.

Vezi cazul Fraicom SRL – firma cu zero muncitori care a prins lucrarea din Piața Dacia (unde a mai murit și patroana).

La fel și cu Swarco SRL – cea care nu e în stare de un an și jumătate să schimbe semafoarele de pe Bd. Unirii (și îi țin pe loc și pe cei de la Strabag). Nici Swarco n-are muncitori și caută zilieri cu care să sape șanțuri.

Toma are, acum, ghinion și cu Euskadi de la Timișoara, firmă cu niciun muncitor angajat.

Simona Săvulescu, de la Comp. de Apă, a încercat să dreagă busuiocul („știți, sunt multe firme care nu au muncitori, dar se descurcă, angajează după aceea sau subcontractează părți din lucrare”), dar senzația că nu e ce trebuie n-a putut fi înfrântă.

Toma e ghinionist și pentru că alte lucrări ale Comp. de Apă (din totalul de 320 mil. €) din județ au ajuns la firme serioase Erbașu, Concas, Troia, fiecare cu utilaje, peste 200 de muncitori angajați, experiență etc.

La începutul conferinței de presă, când a luat cuvântul, primarul Toma l-a somat pe domnul Dan Dănoiu, de la Euskadi, să termine rapid lucrarea de pe Unirii până în iunie. Știți ce a răspuns Dănoiu ? „Sper că până în iunie vom găsi muncitori pentru a putea începe!”.

Așadar, dacă de la Euskadi speranțele sunt mici, nădejdea e mai degrabă de la celelalte firme intrate în această asociere, printre care și buzoienii de la Integral:

P.S. Unii cititori, în comentarii, găsesc vinovată de această situație (tot) Primăria Buzău întrucât nu impune în caietele de sarcini condiția ca firma să aibă un număr de angajați proprii care să poată fi numărați apoi pe șantier. N-ai muncitorii pe șantier, imediat reziliere contract! În acest fel s-ar elimina firmele de apartament (intermediarii), iar contractele ar ajunge la firmele serioase, nu la samsarii de lucrări.

Citește și:

loading...

23 de comentarii la „Încă o lucrare importantă din Buzău ajunge la o firmă FĂRĂ MUNCITORI!

  • Legile sunt facute de catre hoti pentru hoti.

    Răspunde
  • Daca e o condiție asa de importanta nr de muncitori… De ce nu o baga in caietul de sarcini? De ce nu fac caietul de sarcini astfel incat sa nu mai castige firme de 2 lei…
    E vrăjeală domnule reporter cu parere de rau o zic… Nu cenzura mesajul ca dupa e clara manevra.

    Răspunde
  • Nu sunt firme de doi lei și cinzeci de bani ci sunt firme de doi și-un sfert moștenitoarele UM225.

    Răspunde
    • De ce nu vb Toma cu colegul Ciolacu sa schimbe legea sau va convine .

      Răspunde
      • Nu știu ce ideea ai despre procesul legislativ din încă România. Drafturile de lege nu se concep la București. La București doar se cosmetizează și se ridică mâna.

        Răspunde
        • Cad scăpăm de șanțurile din centru ?

          Răspunde
  • Dle reporter, în documentația de atribuire a unui contract TREBUIE să se specifice o serie de condiții pentru ofertanți, inclusiv CAPACITATEA TEHNICĂ, FINANCIARĂ ȘI DE RESURSE UMANE!!! Ați verificat respectiva documentație, s-a cerut asa ceva?!?? Cum ajung așa firme să câștige? Plus că unei firme care nu și a respectat angajamentele i se dă Certificat constatator negativ și nu mai are dreptul să participe la licitații.
    E tare aia cu Fraicom, nume predestinat, gen Fraiercom…
    Așa că nu Toma are ghinion, ci noi!

    Răspunde
  • si uite asa,incet dar sigur,managementui ”kaizer” (pe paine prajita pentru ”initiati”) va duce primaria si societatile in care consiliul local este actionar la ”succesurile” de la grupromet,de data asta pe banii buzoienilor,dar in folosul aceluiasi grup de ”initiati” ……….

    Răspunde
  • …normal ar trebui încă o ‘revoluțion’ dar cu cine….5 mil. sunt plecați în afara țării!… așa că șmenozeala continuă pe spinarea celor rămași!….

    Răspunde
    • Dacă privim lucrurile la rece, ce se întâmplă are coerență. Nu eu l-am asasinat pe Pingelică ci securiștii, deci ei au dreptul să stea la masă în fruntea bucatelor. Securiștii erau cei mai frustrați. Aveau comerțul exterior pe mână, aveau bănet căcălău dar nu-l puteau folosi. Erau forțați să aibă o singură mașină, o singură locuință și să-și petreacă vacanțele pe Litoral sau la munte împreună cu toată populimea. Legea 18 le stătea în gât. A fost prima lege abrogată.
      Deci este firesc ca securiștii și urmașii lor să aibă regim preferențial. Că ei declară fix pe dos, face parte din arsenalul diversionist pe care l-au învățat de la mentorii lor, iudeo-bolșevicii.

      Răspunde
  • Un polițist (gardian din asta inutil, de Buzău) mergând pe strada, vede in fața lui o coaja de banana și exclamă: Of, ce cruda-i viata, iar o sa cad !

    Cam așa ne pregătești dumneata moral, domnule redactor și în acest caz, respectiv pentru nerespectarea termenelor, pentru o calitate a execuție, vorba dumitale, de 2lei și 50de bani, ca și în cazul a ceea ce se face actualmente, prin tot orașul.

    Pai daca Toma al dumitale, veșnic nevinovat, a luat la cunoștință că aia n-au nici un muncitor, cum vine asta că aia au reușit apoi să câștige contractul ?!
    Dar, suntem perfect consecvenți, așa cum si tovarășa Enescu a câștigat sute de contracte cu statul, din postura de intermediara deși toată lumea știa că nu ea le executa.

    Răspunde
  • Lucrarile din bani publici nu se dau firmelor conduse de profesionisti ci firmelor conduse de securici dispusi sa dea spaga cui trebuie .
    Restul e can-can !
    Lucrarile pe bani publici sunt sursa de finantat partide si golani din politica !

    Răspunde
    • Revin ca sa-ti mai dau un amanunt. Vezi ca-n 2019 Euscadi a mai colaborat cu CA Buzau, tot in oras, in proiecte asemanatoare! Daca ar fi avut bube in cap ar fi putut fi descalificati! Cauta si vei gasi (simplu, pe site-ul lor)! Si apoi publica, asta ca sa dovedesti ca nu esti partinitor. Altfel, cine stie ce va crede lumea …
      Mersi!

      Răspunde
  • Bineînțeles,urmează sa fie subcontractate firme din judet, apropiate partidelor, firme cu necalificați la lopata și încasări record. Deja e prea mare bătaia de joc…din nou câțiva ani de șantier,cu rezultate execrabile.

    Răspunde
  • 1. Daca Toma e atat de ghinionist, sa-si dea demisia! Poate gasim altul mai norocos …
    2. Domn reporter, se judeca la nivel de asociere, asa cum scrie si in caietul de sarcini. Cat despre firma ce a castigat, daca vrei sa afli cam ce hram poarta, intreaba la Movila Banului sau Rusetu, ca-s mai aproape, pe acolo a tras vreo cateva zeci de km de conducte. Putina documentare n-ar fi stricat, dar cand suntem pusi sa scoatem in fata Troia sau Concas, desi in practica nu se vede un motiv real …
    Sper sa si publici, daca nu macar documenteaza-te pe viitor si macar prefa-te ca esti obiectiv!
    Mersi

    Răspunde
  • Cu tot respectul, dar nu firma castigatoare a stabilit punctajul criteriilor de departajare. Fara exceptie, proiectele din Buzau sunt alocate celor care ofera pretul mic, caracteristica cu pondere de obicei de peste 80% din scorul final. Exista cerinte despre experienta, despre capacitatea organizatorica, dar acestea ”atarna” infim la desemnarea castigatorului. Personal, nu vad nimic rau in asocierile de firme, pentru ca lucrarile publice sunt complexe, specifice si de durata, cine-si face firma special pentru UN gen de lucrare? Nimeni, in schimb, se specializeaza si la nevoi te asociezi. Asa facea si UMB, pana si-a permis sa devina conglomeratul care e azi si sa nu mai depinda de nimeni, si iata ca a functionat si functioneaza bine intreprinderea. Asta si pentru ca patronul si-a facut un scop din asta, altii insa prefera tunul si uscheala.
    Nu! Singura cale, chiar si cu punctajul ramas neschimbat, este sa apelezi tu, ca beneficiar, in secunda unu cand constati inadvertenta lucrarilor (adica salariatii din primarie de obicei, ca mama tot moarta-i, deci nu poarte saraca), la garantie si gata, adica firma va fi imediat pusa la plata. Cand insa primarul roaga, spera si smulge promisiuni de la constructor, in loc de clauze contractuale si o strangere de mana cel mult, ceva e altfel decat trebuie sa fie, nu ca invinovateste cineva de altceva. E flasc, imun la smecherie si intelegator doar cu firmele contractante. Bine, dansul si-a ”fracut” treaba, l-a avertizat pe patron ca spera ca ceva nerau sa se intample. Firma va face treaba, acum ca se vor intelege la alta suma si tehnica de lucru, problema ramane la noi, cetatenii, ca iar ne luam din toate directiile numai pareri politice contra. Le dam si noi mai departe, ce sa facem?!?

    Răspunde
    • Domnule Z, din câte știu eu, nu sunt în domeniu, s-ar putea să greșesc, colaboratorii trebuie anunțați dinainte, de asta se permit asocierile de firme. Nu cum se întâmplă acum, câștigăm licitația cu 0 sau 10 muncitori (adică samsari de lucrări), și apoi căutăm zilieri. Și dacă nu-i găsim, cum se întâmplă acum cu Fraicom și cu Swarco, ce facem ?

      Răspunde
      • Ce sa facem, ne taiem rotile si ne distrugem planetarele in santuri lasate asa cu saptamanile.

        Răspunde
    • Poate și la Buzău, cu chiu și vai, samsarii ăștia de lucrări de la Euskadi vor găsi pe unii să lucreze. Dar de ce să primim noi buzoienii, lucrări proaste, cu termene amânate, emoții (că pleacă zilierii oricând acasă) când putem pune din prima o firmă responsabilă cu angajați și utilaje (fără intermediari care sug banii din contract) ?

      Răspunde
      • Asocierea este anuntata din primul moment cand se inscrie liderul acesteia la licitatie, pentru a indeplini toatre criteriile caietului de sarcini, acesta fiind si motivul combinatiei.
        Cu ce firma din Buzau faci semafoarele daca nu exista niciuna? De unde sa tragi pe sub asfalt teava daca in Buzau nu ai astfel de utilaje de inchiriat ori operatori ai acestora? Cu Urbis? Nici Compania de Apa, colega mai mare si vecina de sediu nu apeleaza la ei, despre ce vorbim?!? :))) Imi pastrez parerea ca vina este la beneficiar, adica la primarie. Nu te obliga nimeni sa nu-ti pui criteriile asa cum crezi tu ca e mai bine, in CAIETUL DE SARCINI. Nu mai zic ca o garantie de buna executie te face sa dormi noaptea bine.
        Legislatia aferenta licitatiilor e mereu specificata in documentatia premergatoare, adica tot in caietul ala de sarcini, nu e nevoie sa fim specialisti. Nu e nevoie dar n-ar fi rau, ca unele anunturi sunt date indarat de SEAP, ca zici ca-s facute de mine, atat de ”bine” se pricep super-angajatii primariei sa respecte niste anunturi-sablon unde doar pe linia punctata pui ce ai tu nevoie.

        Răspunde
  • Cum sa fie castigatoare ale unor licitatii una dupa alta unele firme de apartament , fara angajati , fara istoric , palmares…Cum de sunt zeci de lucrari inca nu sunt receptionate iar altele stau sa inceapa …Santierul de pe Unirii inca nu s-a terminat, stagneaza de mult si inca va mai stagna, si va incepe altul ? Nu invatam nimic din toate acestea si perseveram ? Santier peste santier , incepute de-a valma ? Ori vreti sa-i goniti pe cei din Buzau si sa ramaneti numai voi?Sensuri unice aparute peste noapte creand haos peste haosul deja creat…Acum vom sparge iar Unirii ca sa inlocuim tevile…Cat sa mai rabdam ?

    Răspunde
  • Ai publicat comantariul trunchiat domnule echidistant si independent . Renunt sa ma mai implic, o sa ma marginesc la a ma amuza copios de comentariile unora. Oricum , pana acum nu citeam vre-un articol pana nu vedeam ca apar reactii ale celorlalti, parcurgeam sumar articolul ( daca se poate numi articol o stire de un paragraf) apoi mergeam si citeam comentariile, uneori savuroase, adevarate articole de presa (unii au un real talent ).O dedicatie pentru dumneata: „aquila non capit muscas” Desi recunosc faptul ca , uneori, „muscas” devin suparatoare pentru „aquila” atunci cand o bazaie.

    Răspunde
  • De ce nu se pune conditia ca lucrarile sa nu poata fi subcontractate?!?
    Sau sa ceara dovada numarului de angajati, experienta similara samd?

    Pe bune, mi se pare cioraneala pe fata cu firmele astea…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.