„Recomandăm părinților să țină copiii acasă!”

Veste bună pentru marea majoritate a elevilor și profesorilor.

De luni, cadrele didactice din trei mari confederații sindicale vor intra în grevă generală iar cursurile vor fi suspendate.

Înainte de greva generală, mâine (miercuri) între orele 11.00 – 13.00 va fi grevă de avertisment.

„Recomandăm părinților să țină copiii acasă!”

Simion Hăncescu, lider sindical Federația Sindicatelor Libere din Învățământ: „Recomandăm părinților să țină copiii acasă. E mai înțelept decât să vină și să nu aibă cine să stea cu ei. Grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează.

Se vorbește despre înghețarea anului școlar. Ferească Dumnezeu! Dacă se ajunge acolo, guvernanții vor plăti”.

Dragi părinți vă cerem să ne înțelegeți că am apelat la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru ai determina pe acești guvernanți să nu ne mai ignore să nu mai fie indiferenți și să nu mai amâne luarea unor decizii vitale nu doar pentru noi și pentru sistemul de învățământ și pentru viitorul copiilor dumneavoastră.

Dragi elevi să nu vă speriați de declanșarea acestei forme de protest este o acțiune îndreptățită a noastră o acțiune de protest care vizează până la urmă o finanțare corespunzătoare sistemul educațional și asigurarea unui viitor pentru voi aici în țară”.

La greva de avertisment de mâine (11.00 – 13.00), elevii vor sta în bănci (în teorie), dar fără ca profesorii să intre pe conținutul lecției (predare/ascultare) .

Citește și:

loading...

17 comentarii la „„Recomandăm părinților să țină copiii acasă!”

  • Cum poate fi asta o veste excelenta, dle.redactor?
    Mai treci si prin filtrul gandirii cand scrii un articol.

    Răspunde
    • Domnule părinte îngrijorat, am scris excelentă pentru marea majoritate. Convine sau nu, pentru marea majoritate a elevilor faptul că stau acasă în vacanță și nu merg să se plictisească la școală e o veste excelentă. În clase sunt acum chiuituri când află despre grevă. Numărul de elevi dintr-o clasă care se bucură că merg la școală pentru a acumula cunoștințe, să recunoaștem, rareori depășește degetele unei mâini .

      Răspunde
      • Ai fost prin clase ca sa auzi chiuituri? Mergi prin clasele de a 8-a sau a 12-a

        Răspunde
      • Serios!
        Hai să închidem tot sistemul de învățământ dacă este așa. De ce să „pompăm” bani dacă tot nu se întâmplă nimic bun.
        Îmi place că deții adevărul absolut în orice scrii.
        Ca dumneata, bobocule, mai rar cineva!

        Răspunde
  • Când o să ajungem ca elevul, copilul, să fie pe primul loc pentru educație, atunci vom progresa cu adevărat. Până atunci, educația înseamnă, de cele mai multe ori, un loc de muncă pentru învățători, profesori și personal auxiliar.
    Unii profesorii strigă hoți, dar uită că nu plătesc taxe și impozite pentru banii obținuți din meditații.

    Răspunde
  • Nu cred ca profesorii se bucura ca stau acasa. Orele care nu se fac in timpul grevei nu se platesc.

    Răspunde
    • Stați liniștit, la final dau la pace cu guvernul și vor fi plătiți pentru zilele cât au stat acasă.

      Răspunde
    • Trist, dar adevărat. Locurile unde copiii vin de plăcere la școală sunt rara avis.

      Răspunde
  • Eu sunt de acord sa se mărească ff mult, exagerat de mult salariile. să aibă bani sa nu aibă ce face cu ei cadrele didactice. dar atât timp când în județ și nu numai la noi la nivel național sunt licee fără un absolvent de BAC.. despre ce vorbim aici ? De ce în mediul privat se plătește PERFORMANTA?

    Răspunde
    • Auzi la el, veste buna… Doamne, mare ți-e gradina…

      Răspunde
  • De ce nu au făcut grevă în timpul „prostituției” online?

    Răspunde
  • Profesorii care nu au niciun etalon de eficiență fac grevă. Inclusiv cei din liceele ai căror elevi nu promovează bac-ul. Ar cam trebui concediați. Nu mângâiați pe creștet. La muncă, profesorilor!

    Răspunde
    • Nu promoveaza bac-ul ca atat ii duce capul, nu ca nu li se preda. Profesorii sunt aceiasi peste tot, dar daca materia prima este de cea mai proasta calitate, atat se poate. Iar la salariu de muncitor la Kaufland, cine crezi ca ar veni in loc? Poate unii si mai slab pregatiti

      Răspunde
    • @ Gegea

      Sunteți amuzant domnule Gegea….. vreți etalon de eficiență la profesori….primarii au etalon de eficiență? Polițiștii au etalon de eficiență? Jandarmii au? Militarii au ? Judecătorii și procurorii au etaloane de eficiență? Poate au senatorii și deputații și nu știm noi ….cu siguranță ei sunt plătiți pe criterii de performanță! Prefecții tot etalon au și ei? Miniștrii și secretarii de stat la fel….
      au cumva etaloane? Poate au medicii…
      ….. ați găsit cu ce să începeți cu criteriile de performanță…..tocmai cu profesorii! Înseamnă că recunoașteți indirect importanța pe care ar trebui să o aibă educația în „dezvoltarea și propășirea unui popor”……deși numai popor nu suntem…..mai degrabă populație…
      ..

      Răspunde
  • În piramida nevoilor, Maslow a așezat la baza societății Sănătatea, Educația și Siguranța publică, acestea fiind interdependente. Altfel spus: nu poți asigura, ca stat, Sănătate, fără Siguranță și Educație, Educație, fără Siguranță și Sănătate, dar nici Siguranță, fără Educație și Sănătate!

    Răspunde
  • Propun ca cei nemulțumiți sa plece din sistem ca nu ii tine nimeni cu forța legați de scaune, le recomand sa meargă în sistemul privat de educație ca este nevoie….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.