Sentință favorabilă pentru șoferul beat criță și care a omorât un copil

Frustrare printre buzoieni, ce să mai vorbim de părinți și celelalte rude ale copilului, la aflarea veștii.

Nicu Gavrilă,  șoferul beat criță (2,67g/l alcool pur în sânge) care a omorât în decembrie anul trecut un tânâr de 15 ani la podul Vadu Pașii a ieșit din arest.

Ieri, judecătorul de la Judecătoria Buzău a decis închisoare cu suspendare (doar 2 ani și 10 luni) pentru omor din culpă și conducere sub influența alcoolului.

În aceste condiții, Nicu Gavrilă a fost eliberat din arest și acum e acasă.

Nicu Gavrilă era angajat CFR și sărbătorea ieșirea la pensie. Era atât de beat încât nici n-a realizat că a spulberat copilul. A crezut că cineva a dat cu o piatră de i-a spart parbrizul!

A scăpat de arest la mustață. La 3 ani se dă cu executare, Nicu Gavrilă a primit 2 ani și zece luni. Deci, dacă lua cu două luni în plus sentința era cu executare.

Pentru omor din culpă a primit 2 ani și 3 luni (în codul penal pedeapsa e între unu și cinci ani), iar pentru conducere sub influența alcoolului 1 an și 9 luni. Pentru a doua pedeapsă se aplică efectiv doar o treime, adică din 21 de luni (1 an și 9 luni) inculpatul rămâne doar cu 7 luni. Se înțelege de aici frustrarea rudelor și a opiniei publice, întrucât judecătorul și codul penal au făcut concurs de blândețe și indulgență.

Nicu Gavrilă a rămas astfel doar cu cele 6 luni de arest preventiv (din decembrie până ieri). Închisoarea cu suspendare în acest caz e, să fim serioși, doar o mângâiere părintească pe creștet, „să nu mai faci”.

Opinia reporterului buzoienii.ro, dar și practica în cazurile de omor cu consum de alcool, converg către închisoare cu executare. De acord, într-o clipă de neatenție, șoferul poate greși (iar la volan greșeala poate avea consecințe teribile), dar faptul că te-ai urcat beat la volan nu e scuzabil.

Sentința nu e definitivă și va fi atacată cu recurs.

loading...

29 de comentarii la „Sentință favorabilă pentru șoferul beat criță și care a omorât un copil

    • Țara șmecherilor !
      Ai noștri îs la putere… și încă ce putere! Ne bucurăm când îi „facem” pe polițiști, pe profesori și chiar pe părinții „depășiți” care ne vorbesc de principii, de dreptate și de alte valori arhaice. Noi suntem generația PRO. STim să ne „descurcăm”! Accidentatul e de vină că nu s-au ferit! Pensie specială pentru judecători, procuror, polițiști!

      Răspunde
  • Judecatorii sunt cancerul acestei tari, lasa liberi toti nemernicii, incaseaza sume colosale pentru o tara asa saraca si ies si la pensie la 50 de ani, de parca ar avea handicap sau dau la sapa. Cum sa iesiti, de tineri la pensie intr-un job unde stai numai cu curu pe scaun? Lucrati in confort, nu se rasteste nimeni la voi, nu munciti fizic. La un soldat mai intelegi, ca nu mai e in stare sa care ranita dupa 50 de ani, dar un ins care sta numai cu fundul in scaun pentru ce iese la pensie? Ca sa lucreze apoi avocat (alta categorie de gropari ai tarii) inca 30 de ani, si cu pensie, si cu salariu? Daca ies la pensie la 50 de ani, de ce aproape toti mai raman sa profeseze inca 20-30 de ani? Nu sunt epuizati, saracii?

    Răspunde
    • Ăștia și cu biserica sunt stat în stat. Nici pe aia nu’-i întreabă nimeni ce fac cu banii.

      Răspunde
  • Inca ceva, cu judecatorii astia nu avem si noi voie o poza, un nume, ceva? Poate vrem sa le zicem „buna ziua” pe strada, desi probabil au argati care umbla pentru ei, nu stiu daca avem sansa sa-i intalnim. Politicienii cum sunt facuti publici? Ca doar si unii, si altii ne hotarasc soarta, ar trebui sa putem si noi vedea cine sunt baietii astia.

    Răspunde
  • Chiar așa, cum aflăm și noi numele respectivului. Poate vrem să-i urăm și noi numai de bine!

    Răspunde
    • Și dacă afli cum îl cheamă, ce? I se fâlfâie de tot și toate. Și la 50 ani se pensionează și va avea o pensie mai mare decât a avut salariul! Prost să fi să nu ieși la pensie în aceste condiții! De ce să nu fie și el mărinimos!

      Răspunde
  • Copilul putrezește și ăsta își vede de viață, halal justiție. Domnul Tereacă, se pot posta numele celor care l-au făcut scăpat?

    Răspunde
    • Copilul nu avea ce cauta pe strada.
      Cred ca asta a cantarit foarte mult in decizie, pe langa faptul ca cel mai probabil nu s-au constatat incalcari ale regimului de circulatie rutiera care sa aduca o mai mare culpa.
      Acelasi tip de decizii vezi in cam toate cazurile astea cu pietoni care merg pe strada si inevitabil ajung sub rotile unei masini.

      Per total e o decizie buna, poate vor invata parintii sa isi educe copilul sa nu mai mearga pe strada, ca in ultima vreme e plin de adolescenti care merg pe strazi ca pe trotuare, ba chiar sar brusc in mijlocul strazii, uneori cred ca doar de distractie, sa sicaneze masinile in trafic.
      In zona aia dar si pe Horticolei in zona parcului Marghiloman parca e concurs printre adolescenti care sa mearga mai pe mijlocul strazii si care are curajul sa sara mai brusc in fata masinilor si sa joace ruleta ruseasca sa vada daca soferul reuseste sa evite.

      Răspunde
      • Alte încălcări ale regimului de circulație? Avea alcoolemia de 2.67! Prea blândă pedeapsa. Băut la volan și accident cu victimă trebuia să îi dea maxim de pedeapsă. Iar proiectanți drumului să plătească despăgubiri uriașe familiei.

        Răspunde
  • Mulțumim Auras, pentru ca ne-ai aratat cine este. De acum stim ce sa facem cand il vedem pe strada pe acest betiv.
    Cat despre justiție, cel care a dat sentința, cu siguranță va plati cu vârf si indesat pe lumea cealaltă, ca de altfel si acel bețivan. Justiția din România nu exista la ora actuala, este corupta pana in maduva oaselor si este o anarhie la noi in tara mai ceva ca in Somalia. Politia romana este mana in mana cu infractorii si judecătorii judeca cu fundul.

    Răspunde
    • Deci….sa inteleg….2 ani si 10 luni pentru OMOR DIN CULPA si conducere cu alcoolemie de 2.7 ????!!!!
      What a fuck ???????????????????
      I N C R E D I B I L

      Ii doresc fix acelasi lucru, copiilor judecatorului care a dat aceasta mascarada de sentinta !!!!

      Dle Tereaca, te rog lasa asa acest comment.

      Răspunde
  • In cazul politistului de la care a fost omorat la Constanta de un sofer beat, respectivul a luat 20 de ani, s-a considerat ca daca te urci foarte beat la volan iti asumi faptul ca masina devine o arma cu care poti omora oameni pt ca nu poti sa o controlezi. Aici nu s-a mai aplicat rationamentul. Se joaca judecatorii cum vor cu pedepsele, cine trebuie scapa.

    Răspunde
  • La americani nu se alege numai conducerea politica. Se Votează șeful poliției, președintele tribunalului și inspectorul școlar . Nu ar fi bine și la noi?

    Răspunde
    • Domnule Anonim, nu ar fi bine! Atunci l-am avea pe Ciolacu președintele de Tribunal, că tot l-a făcut Georgică revoluționar, pe Mocanu șeful poliției și pe Ionela Dobrică inspector școlar! Și să te ții atunci! Așa, poate mai avem o șansă!

      Răspunde
      • Variantele actuale sunt cel putin la fel de nasoale, deci mai rau nu ai unde te duce

        Răspunde
    • Judecatorul asta nu are copii?cum poți sa gândești asa o asemenea fapta,e strigător la cer….măcar la recurs sa deschidă cineva ochii

      Răspunde
      • Te-ai prins. Dacă prima instanță dădea un verdict corect bănuțul nu se mai arăta și rămânea sărmanul judecător doar cu bănuții din leafă. La recurs, unde avem doi judecători bănuțul se plasează mai greu și deciziile sunt altele.

        Răspunde
    • Nu este adevarat.
      La americani seful politiei nu este ales, este numit politic de catre primarul ce castiga alegerile locale, ca si multe alte functii locale importante, nu sunt lasate la voia intamplarii ci sunt puternic politizate si sub controlul partidului ce castiga alegerile locale.

      La noi seful politiei se numeste politic de la centru de catre alti oameni numiti la randul lor de politicienii ce au castigat alegerile nationale.

      Răspunde
  • Pe acest rationament-ma intreb ce rost mai are facultatea, daca poti judeca asa aceasta crima- inseamna ca suntem liberi la savarsirea unor astfel de fapte, ca oricum nu vom fi inchisi. RUSINE completului de judecata!

    Răspunde
  • Facultatea are un rost și încă unul foarte mare! La caracter trebuie lucrat. Și încă foarte mult. Și chiar peste tot, mai ales în politică,nu numai în justiție! Din păcate, suntem prea lași să o facem, atâta timp cât ne vindem votul pe o pungă de mălai! Mamaligichi!

    Răspunde
    • Prin „facultate”, e referea la puscarie, cred. Adica, ce rost mai are existenta puscariilor daca nici macar betivii care te omoara pe strada nu ajung acolo.

      Problema e ca legile sunt facute in asa fel incar judecatorul e d-zeu. Daca esti scos vinovat, el hotaraste in multe din pedepse daca stai cativa ani la puscarie sau ramai liber. Asts in functie de avocatul pe care-l alegi si banu pe care-l decartezi la avocat. Ca aia cu pledoaria e o gluma proasta, majoritatea se duc si doar plang de mila, atat, dar astia din justitie fiind o haita, se ajuta intre ei. Daca alegi avocatul potrivit, ramai criminal pe strazi.

      Se poate afla daca i s-a anulat permisul pe viata sau peste vreun an ne intalnim cu el pe sosele?

      Răspunde
  • Bine-nțeles ca este adevărat. Principala forța de poliție in SUA e condusă de șerifi care, in majoritatea cazurilor, sunt aleși. Șeful poliției unui oras, fie el și New York, sunt o poliție locala și sunt , ca și la noi, sub autoritatea primăriei. Una peste alta sunt aleși. Și principalii judecători și inspectorul școlar. La noi chiar dacă s ar alege prost totuși s ar alege și nu s ar impune ca acum. Singura diferența fata de perioada comunista e cu partidul unic și conducere impusă de acesta.

    Răspunde
    • De când PNL+PSD=LOVE nu mai este nicio diferență, practic avem același partid unic.
      Alegerile par democratice doar la nivel de imagine. Practic alegem pe unii care au fost selectați de alții. Electoratul doar validează pe cei care au fost selectați de jupâni. Legislația este concepută în așa fel încât nu poate candida oricine dorește.

      Răspunde
  • Pai cu bani dați unde trebuie , se poate rezolva orice…

    Răspunde
  • Din data de 25 mai instanța tot se amână la pronunțare, pentru că delibera. Apoi, pe 20 iunie, iar o păsuire, tot la deliberare, ca pe 26 să vină cu acest verdict debusolant. Dar cine e ”instanța” asta deosebită de la Buzău?*

    ATENȚIE!!! Despăgubirile sunt în contul asigurătorului șoferului, respectiv Groupama, ca parte responsabilă civilmente (Soluția: https://portal.just.ro/200/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20000000000321475&id_inst=200). Inculpatul, știm deja ce n-a pățit. Sper ca la apel procurorii să fie luați mai în seamă!!!

    * pe Secția de penal, la Judecătoria Buzău, sunt decât 4 Dumnezei, respectiv ACEȘTIA: https://portal.just.ro/200/SitePages/organizare.aspx?id_inst=200
    ** norocul lor ca nu exista Ordonanta 13 „noaptea ca hotii”, ca acum tot completul dadea cu subsemnatul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.