O primă estimare. „Atunci vom avea gaze în casă”
Sunt în toi, la Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni lucrările de realizare a rețelei comunale de gaze.
Un consilier local implicat, Siminel Sterea, a adus pe grupul de facebook Mărăcineni Buzău informații importante pentru locuitorii celei mai mari comune din jud. Buzău.
La 1 decembrie, rețeaua comunală va fi predată firmei care va gestiona serviciul (concesionar).
De atunci vor începe probele generale, dar și proiectarea și execuția instalațiilor pentru fiecare gospodărie în parte.
Siminel Sterea, consilier local PSD Mărăcineni: „Suntem în discuții avansate cu firme de profil pentru obținerea unui preț foarte bun. Nu vă apucați să vă faceți lucrări în interior. Vor fi bani aruncați. Atât proiectarea cât și executarea lucrărilor în interiorul proprietăților vor fi executate doar de firme agreată de viitorul concesionar al distribuției gazelor în comună.
De principiu, în 01 decembrie lucrările trebuie sa fie finalizate și predate concesionarului care va avea la dispoziție toată luna decembrie pentru probe și introducerea gazelor în presiune pe țevi. Ca o estimare undeva prin martie vom avea gaze în case”.
După punerea în funcțiune a rețelei de gaze, la Mărăcineni vor fi condiții identice cu cele din orașul Buzău: apă, canalizare, gaze, străzi asfaltate, transport în comun etc.
Citește și:
Cum ar veni am putea s-o punem de-un referendum pentru unirea cu Maracineniul și în catastife ca-n rest suntem uniți din toate punctele de vedere. Poate cu ocazia asta putem sa mai facem și încă un absolut necesar pod peste râul Buzău, eventual care sa iasă pe viitoarea fostă sosea de centura, exact pe unde intra in Buzău, dinspre Dedeman de unde se poate accede Buzăul și pe Transilvaniei, și prin Unirii Sud.
Bani se găsesc, după cum ne este demonstrat deja….
Nu exista societăți comerciale ce vor trebui agreate de alte societăți.Pe partea de execuție gaz sunt doar societăți licențiate de ANRE
Nu înțelegi deloc subtilitățile….
Concesionarul va fi o firma „agreată” de administrație, văd ei cum se „înțeleg” in vederea „agreării”, ceva in genul cum se acorda contractele printr-un anumit municipiu, către tot felul de firme de birou, fara nici un muncitor dar care trebuie să trăiască și să mănânce și ele un ban public cinstit, și care, mai departe, subcontractează altora care execută, efectiv, lucrarea.
Așa și-n acest caz, firma „agreată” de autorități va fi o firma care se ocupa doar cu câștigarea de contracte și, mai departe, pune alte firme, selectate tot pe baza de „agreere”, sa facă treaba.
E ceva incorect, domnule reporter ?
Iarna care vine,tot minciunile si manipularile „marelui Titel” va vor tine de cald? Vin alegerile si nu o sa mai puteti minti si manipula oamenii. De unde obligatia de a face instalatiile interioare cu „firmele agreate””. Sau este vorba doar de ordin de la partid (PSD) ?
Domnule consilier local , conform OUG nr. 143/2021 si ordinului ANRE nr. 7/2022 publicat în Monitorul Oficial nr. 196/2022 regulile pentru branșarea la rețeaua de distribuție a gazelor naturale stabilesc că, în cazul clienților casnici, contravaloarea lucrărilor de racordare inclusiv a celor de proiectare se suportă integral de către operatorul sistemului de distribuție a gazelor până la limita valorii medii a unui racord.
Ca sa intelegem mai bine ,bransamentul , adica bucata din teava magistrala pana in cutia de separatie ce se amplaseaza la limita de proprietate in care se va amplasa contorul de gaz , conform legii se fac gratuit ,costurile fiind suportate de catre operetorul de distributie .
Ce il intereseaza pe fiecare proprietar , adica bucata de retea de la contor pana in casa ( aragaz , centala , sobe , etc ) astea nu mai sunt gratis , cheltuielele sunt suportate de fiecare proprietar . Acum ,, discutiile avansate cu firmele de profil pentru obținerea unui preț foarte bun” le fac eu ca proprietar cu ce firma vreau eu si cu costurile care le negociez eu , nu tu institutie publica . Dumneata , consilier local , faci negocierile pentru institutia care esti angajat sau o reprezinti , acolo esti dumneata mare jupan , la mine in proprietate sunt eu nu dumneata .
Mai stim si noi cum se fac negocierile astea subtile si cine are de pierdut si cine de castigat ………..
Domnule reporter, este voie sa spun că acest consilier este monumental de……”inteligent”, în concordanță cu fișa postului pe care îl ocupă, de altfel, dacă își imaginează că toți locuitorii din Mărăcineni sunt atât de…..”inteligenți” încât să nu știe că ei își pot executa proiectul de gaze cu orice firma doresc ei și acreditata de ANRE, de pe o lista pe care o primesc de la furnizorul de gaze la care vor merge in vederea încheierea contractului, nu cu ce firma dorește nu știu ce neica nimeni, incredibil de…..”inteligent”, din administrația locală ?!
Normal ar fi ca instituțiile statului sa își facă datoria in special Consiliul Concurentei se încalcă articolul 4 si 5 din legea concurentei din ce declara domnul consilier se numește lobby in afara iar la noi trafic de influența si se pedepsește cu închisoare . Legea prevede ca instalatiile interioare se pot proiecta si executa de orice firma autorizată ANRE la alegerea clientului . Dacă cele prezentate sunt reale trebuie sesizat consiliul concurentei si ANRE .
Nu trageți în solie, el face ce i se spune că d-aia este plătit. L-am auzit și eu susținând aceste lucruri dar nu l-am conttazis gandindu-ma la faptul că ar putea fi o variantă mai bună decât să negociem fiecare în parte. Acum realizez că de fapt noi nu avem voie să negociem nimic. Ce dacă sunt banii noștri!? Domnilor lăsați-ne că ne descurcăm noi de aici încolo.
,,, tov. Conseler zice bine, voi, habar nu aveți de democrație
,,,, poate candida din nou și scăpăm,,,,,