„Fiecare buzoian va plăti cu 3 lei mai puțin!”
Da, nu-i minciună, fiecare buzoian va plăti cu aproape 3 lei mai puțin!
Anunțul, oficial, a fost făcut de directorul RER Sud Buzău.
„Pentru luna iunie, reducerea la factură pentru fiecare buzoian va fi de aproape 3 lei. Mai exact 2,88 de lei. Procentual înseamnă 14%. DE la 20 la 17 lei pe lună. E ceva, nu?”, a anunțat Liviu Mocanu în ședința CLM Buzău.
„Această reducere se datorează faptului că buzoienii au început să colecteze separat din ce în ce mai bine. Noi, RER Buzău, am putut valorifica reciclabilele, astfel că am putut acorda această reducere la factură. Deja se observă acum și utilitatea investițiilor făcute în platformele îngropate de la blocuri, prevăzute cu pubele separate pentru reciclabile. Le mulțumesc buzoienilor și le transmit că e loc și de mai bine”, a adăugat Mocanu pentru buzoienii.ro.
Reducerea facturii pe iunie e de 2,88 de lei, pe mai de 1,8 lei, iar pe aprilie de 0,8 lei. Practic, facturile au scăzut cu un leu în plus în ultimele trei luni!
SURPRIZĂ, anul viitor facturile buzoienilor la salubritate ar urma să scadă și mai mult, după implementarea sistemului cu RFID. Detalii, într-un articol viitor.
Citește și:
Interesanta stire, insa mai interesant este anuntul celor de la RER prin care schimba gratuit tomberoanele pentru cei ce locuiesc la casa. Pun la dispozitie tomberoane noi cu microcip ce pot fi identificate mai rapid. Pana aici toate bune si frumoase. Toata smecheria este ca acestea se impart in functie numarul de persoane de la respectiva adresa. Capacitatile tomberoanelor functie de numarul de persoane se pot vedea pe site-ul RER. Acum daca de exemplu la o adresa locuieste o persoana si in acest moment are in dotare tomberon Negru de 120l si maro de 240l, incepand cu 01 August, RER va colecta gunoiul numai in noile tomberoane, care in acest caz dat exemplu, vor fi de Negru de 60l si maro de 120l(capacitate injumatatita), ceea ce rezulta dublarea pretului/unitatea de volum colectat pt unii din locuitorii de la case. Cum au descoperit domnii de la RER ca de la 01 August gunoiul produs in acest caz se injumatateste, de parca suprafata gospodariei nu este una si aceeasi, in copaci nu mai cresc decat 50% frunze si ramuri, s.a.m.d.
Intersati-va mai bine si veti ajunge la aceeasi concluzie!
Nu văd unde ar fi problema. Se va tarifa în funcție de greutate/volum. Ai tomberon mic (60 l) plătești puțin, ai tomberon mare (120 l) plătești mai mult.
Întrebarea mea e ce se întâmplă dacă locatarul are doar un sfert de tomberon plin. Nu-l mai ridică? Dar dacă acel conținut (sfert) miroase urât ?
Raspuns pe langa subiect… tomberoanele vor fi mai mici dar contractul, suma de plata ramane la fel !
Suma de plată nu va mai fi la fel din moment ce principiul va fi „plătești cât arunci”.
Suma de plata va fi aceeasi, adica se dubleaza tariful /unitate de volum!
Indiferent daca ai umplut tomberonul complet, sau nu si l-ai scos in strada , colecatrea are loc indiferent de volum. Ma indoiesc ca va fi masurat volumul de gunoi care se regaseste in fiecare tomberon. Microciparea are rolul de identificare(numar serial) si in eventualitatea in care angajatii constata ca nu ai facut colectarea selectiv, sa te poata identifica mai rapid si sa te arda !
Sunt curios si cat de mult vor rezista noile tomberoane!
Daca tot se vor inlocui pubelele cu pubele noi cu microcip, poate salariatii RER le vor colecta si le vor readuce apoi acolo unde au fost amplasate, adica in fata imobilului, nu cum se obisnuieste in prezent sa le arunce care-incotro, la intamplare, incurcand circulatia auto si cea pietonala si lasand cetatenii sa alerge sa le recupereze. Sau, cine stie, sunt pubele automatizate, revin singure !!!
daca se va colecta gunoiul in functie de kg oamenii ptr a plati mai putin il vor arunca oriunde ….. deci?
Și ce ne facem cu cei fara contracte??? unde vor duce acestia gunoiul??
Nu știu dacă și la noi exista posibilitatea asta, dar în Germania încarci efectiv în masina/remorca ta orice fel de „gunoi” îl ai prin ograda, fie ele triat sau nu și-l duci direct in curtea companiei de salubrizare. Se cântărește mașina la intrare, din nou la ieșire, ești direcționat către zona adecvată tipului de gunoi, îl descarci jos pur și simplu apoi pleci și la poarta plătești, destul de puțin as zice eu, ținând cont că duceam tone de gunoi și plăteam de ordinul câtorva zeci de €.
Nu contează dacă ai sau nu vreun soi de contract, situație ce rezolva mai multe probleme, mai ales în situația în care ai implementat mental faptul că orice „gunoi” pe care îl produci, nu trebuie abandonat ci dus și lasat undeva anume.
Mai există și un serviciu gratuit in cadrul căruia, o data pe săptămână scoți la poarta diverse categorii de „deșeuri” care sunt ridicate gratuit.
Inutil, bănuiesc de amintit, faptul că aproape orice sticla este plătită separat de conținutul din ea, la cumpărare, uneori sticla fiind mai scumpă decât continutul, pentru a te durea inima s-o arunci, ci s-o returnezi la centrele de colectare prezente in orice supermarket și nu numai.