Toma: „Vom atribui locuri de parcare și pe străzi”

Anunț important făcut de primarul Toma în emisiune la Campus Tv (min.39).

„Vom începe să atribuim locuri de parcare și pe străzile cu case, nu doar la blocuri. S-au înmulțit mașinile și la case. Sunt familii care au 3-4 mașini, loc în curte, dar țin mașinile pe stradă. Nu mi se pare corect față de cei care nu au loc în curte”, a anunțat primarul.

Primarul a primit numeroase solicitări de la buzoieni care stau la casă – dar nu au loc de parcare – să ia această decizie:

„Bună ziua. Mă numesc Gabriela Grasu, locuiesc în Buzău pe Strada Sculpturii . Deși este o stradă cu sens unic, nu avem locuri de parcare și există mereu discuții și probleme între vecini. Îmi parchez mașina în fata porții și de fiecare dată când un vecin nu are loc de nenumăratele lui mașini, acesta sună și cheamă poliția! Poliția vine și îmi spune să le mut, dar pe orice parte le-aș muta apar alte discuții! Rog să ni se traseze și nouă locuri de parcare să nu mai fie discuții și certuri!”

Atribuirea locurilor de parcare de pe străzile cu case convine municipalității și pentru că ar încasa noi sume la buget.

Dacă în urmă cu 4-5 ani, o temă de dezbatere era „de ce trebuie să plătesc parcarea de la bloc”, acum unii dintre buzoienii de la bloc au reclamat, pe bună dreptate, „de ce trebuie ca noi, cei de la bloc, să plătim parcarea, iar cei de la case nu ? E vorba tot de domeniul public, nu ?”.

Citește și:

loading...

57 de comentarii la „Toma: „Vom atribui locuri de parcare și pe străzi”

  • eu propun o taxa de drum locala, gen 100 lei/zi daca vrei sa mergi prin Buzau, ca sa poata creste salariile bugetarilor putin….ce ziceti?

    Răspunde
    • Anonim, stai la casă și îți ții mașina în fața curții pe domeniul public, nu? Nu ești proprietar pe domeniul public, chiar dacă este în dreptul curții tale!

      Răspunde
      • Stau la casa, si tin masina in curte, am garaj . Nu vreau loc de parcare ca am in curte. Va da altcuiva loc de parcare platit in dreptul curtii mele ? Am 20 metri deschidere. Cui va da ? Ca blocuri sunt la 1 km distanta . Eu nu vreu loc ca nu am nevoie.

        Răspunde
        • Nu se va aplica decât pe străzile unde se pot trasa locuri de parcare și dacă există cerere pentru locuri de parcare. La fel ca în cazul unor blocuri.

          Răspunde
  • Si cu cei de blocheaza poarta si spatiul public, nimic? Eu bag masina in curte si mi se intampla foarte des sa gasesc poarta blocata.

    Răspunde
    • Lasă vrăjeală! Dacă ți se blochează accesul în curte cu mașina suni la locali, că tot freacă menta, și vor sancționa contravențional persoana vinovată.
      Susțin ideea primarului!

      Răspunde
      • Am pățit ca la 3 noaptea , cu copilul cu febra, sa nu pot sa scot masina pt ca era blocată poarta.
        Pana veneau localii si rezolvau, eu ce faceam cu copilul? A trebuit sa plec disperat cu taxiul.
        De atunci nu mai parchez in curte pt ca am copii mici si nu pot sti ce se întâmplă peste noapte.
        Iar langa noi sta o familie de romi cu bani. Nu le pasa lor de garajul meu, in orice caz.
        Daca chem localii mi-i pun in cap, oricum .
        Asa ca prefer sa o las afara. Solutii?

        Răspunde
        • Subscriu. In plus, va mai dau o problema delicata: stau pe o strada doar cu case unde ziua nu gasesti loc sa parchezi masina, insa seara este libera, sunt maxim 10 masini pe toata strada. Tot cei de la case suntem vinovati?

          Răspunde
      • Da, primeste o amenda si masina tot acolo e. O placere, mai ales daca lucrezi in afara orasului! Chiar ma incalzeste ca are cel ce blocheaza poarta o amenda, insa eu nu pot ajunge la munca. Si de ce sa platesc cat sa pot baga masina in curte? Terenul este al meu, si cred ca este ilegal sa nu pot sa il folosesc fara a plati la primarie.

        Răspunde
  • Si ca un mic edit, nu mi se pare normal sa platesti cat sa ai locul din fata portii. Daca se va ajunge aici va fi o mare greseala, si va descuraja lumea sa bage masinile in curte.

    Răspunde
    • Cei care au loc de parcare în curtea casei nu trebuie să primească loc de parcare pe domeniul public. În fața curții este domeniu public!
      Felicitări, domnule primar! O inițiativă foarte bună, fără discriminare între locuitorii orașului.

      Răspunde
    • În fața porții este domeniul public, nu proprietatea ta! Ești proprietar dincolo de gard, în curte!
      În alte orașe, cei de la case plătesc de ani de zile pentru locul de parcare.

      Răspunde
      • Am înțeles, locul din fata curții este domeniul public !De ce iarna când ninge vin cei de la poliția locală și ne amenință că primim amendă dacă nu curățăm zăpada din fața curții? Hotarati-va,este sau nu domeniul public ? Eu sunt de acord să-mi plătesc loc de parcare in fata porții, pentru că niciodată când vin de la serviciu nu am unde parca mașina.

        Răspunde
  • Super! Ma simțeam oarecum discriminat în calitate de locuitor la bloc!

    Răspunde
    • si eu, cel de la casa, m-am simtit si ma simt discriminat ca platesc subventii la apa calda si caldura celor de la bloc!

      Răspunde
      • Ușor cu pianu’ pe scări! În mare lor majoritate, cei de la bloc au centrale individuale. Vezi că există și case racordate la rețeaua centralizată de încălzire. Așa că, nu mai vorbi aiurea.

        Răspunde
      • Sau apa meteorica pe care noi cei care stam la case o platim

        Răspunde
    • O sa iti mai creasca un plămân dupa asta!
      Sa iti fie de bine.
      Eu, ca locuitor la casa, ii compatimeam pe cei de la bloc … dar macar in cazul lor era justificată actiunea, pt ca nr de locuri de parcare era mic comparativ cu nr de masini.
      Ca doar cand s-a dat aprobare de constructie, nu s-a tinut cont daca au loc de pus masina, ca in țările civilizate… (si aici ma refer la construcții relativ noi)

      Răspunde
  • Bai primare, locul din curte e proprietatea celui care l-a cumparat! Asa cum e, de exemplu, sufrageria celui ce sta la bloc! Ce treaba ai tu ce-si face ala in curte? Baga masina, isi face piscina, sau il tine degeaba, c-asa vrea sufletul lui, ca d-aia a platit o caruta de bani pe el si pe amenajarea lui si plateste in continuare anual impozit mai mult decat chiria unui loc de parcare la bloc! De ce amesteci spatiile publice cu cele private? Pentru a da apa la moara celor multi ce nu sunt in stare sa se dezbare de gandirea comunisto-ceapista? Pentru a-ti asigura votul majoritar al ratacitilor in tranzitie?
    Se vede din cum administrezi orasul ca doar atat poti!

    Răspunde
    • Băgăți cotețu’ în curte, tovarășe cu gândire democratică! Vrei să parchezi pe domeniul public, trebuie să plătești!

      Răspunde
      • @Gino. Pai cine a zis ca n-o sa plateasc? Primaria, pe domeniul public face ce vrea. Cat de corect si de moral este? Asta-i alta discutie… M-am referit doar la modul de a pune problema, astfel incat sa-si atraga de partea lui pe cei multi, ce nu inteleg nici azi, lumea in care traim si pe care ii abureste cum vrea sufletul lui de presedinte de colhoz! Din pacate, n-ai facut altceva decat sa confirmi cele spuse de mine!

        Răspunde
  • Corectă inițiativă! Ai loc în curte, parchezi în curte! Dacă nu, parchezi pe domeniul public, dar plătești ca ceilalți.

    Răspunde
    • Il mai voteaza tata mare pe Toma , daca asta va face.
      Cat despre frustrații care au comentat mai sus, in speranța sa moara si capra vecinului, nu am ce zice. Atât pot ei. In buzunarul lor tot nu o sa intre nimic. Dar na, macar se mai umple burta unui consilier de la primarie.

      Răspunde
      • Frustrată ești tu!
        Eu stau la casă, țin mașinile în curte, nu îmi blochează nimeni accesul și susțin ideea primarului de a taxa locurile de parcare din fața curților.
        În rest, nu prea am susținut ceea ce a făcut și nu susțin ceea ce face primarul. Nici măcar nu l-am votat!

        Răspunde
  • La casa îmi găsesc poarta blocata mereu, faceți un sistem prin care sa nu se mai poată bloca porțile de acces

    Răspunde
    • Trebuie sa aduca bani la buget.
      Dar cand gasim portile blocate de masini straine de la blocuri ca nu au mai prins loc si polotia locala da din umeri, cum facem?
      Am scris primarului si nici o rezolvare, doar promisiuni…
      Sper sa se publice comentariul

      Răspunde
      • Va fi bine și pentru cei de la case. Când se va face trasajul se va ține cont de accesul în curte.

        Răspunde
  • Cand ramai in pana de idei ce faci? Mai pui o taxa!

    Răspunde
  • DE CE NU SE BAGA MASINILE IN CURTE ? SAU IN GARAJ ? SAU AU FACUT CAMARA DIN GARAJ CUM E IN MICRO 3

    Răspunde
  • Am stricat grădina cu flori ,am cheltuit bani și am adus piatra și nisip sa fac rampa pentru mașina ,și când am nevoie mă rog de vecinii ce deținut 3 -4 mașini sa elibereze accesul in curte ,care desi au spatiu in curte le lasă pe trotuar și uneori nu am nici pe unde intra sau ieși din curte. Cine deține mai mult mașini sa plătească taxa de parcare pentru fiecare.

    Răspunde
  • Dezbina si castiga voturi.Cea mai buna afacere.
    Nu mai e mult…. In final o sa fie bine

    Răspunde
  • Asta-i soluția pentru mașinile de pe Unirii? Astea-s marile proiecte de parcare? … Suntem dezamăgiți în fiecare zi de aceaste idei superficiale și antibuzoiene. In curand o sa asistam, după terminarea fondurilor EU, la … o comuna, părăsita, trista și neinteresanta…

    Răspunde
  • E nevoie de un pic de talent și inițiativa să reușești să învrăjbești unii împotriva altora 100.000 de oameni, nu-i așa ?

    In pura acceptiune a gândirilor limitate întâlnite la autoritățile române, atunci când sunt în impas, pun o interdicție, taxa, etc, ferească Dumnezeu să găsească o rezolvare in favoarea cetateanului.

    Apropo de parcelarea si vânzarea orasului la metru patrat, s-au gândit stimatii inițiatori ai proiectului că oamenii prin acest oraș mai circula și după ora 16 ?!
    Daca vrei sa mergi la cineva, oricine si din orice motiv, fie stai cu ochii pe ceas, sa dispari cu masina pana-n ora 16, fie stai cu morcovul ca vei găsi inutilii locali pe langa mașina, intocmind proces verbal, fie cauți cu lumânarea, uneori și la sute de metri distanță de destinație, un loc liber și unde sa poți parca și legal (eventual pe străduțe cu case, cum e subiectul de fata, unde e mai mica densitatea de mașini), ceea ce ușor, ușor, devine utopie in acest oraș putred care nu vrea să-ți ofere nimic dar vrea sa-ți ia totul.

    Răspunde
  • Trebuie eliminate T O A T E taxele deja existente. Altfel nu va mai fi limită la prosteala cetățeanului…

    Răspunde
  • Locuitorii acestui oraș, buric al Europei mai tare ca Parisul, ar trebui sa gândească în avantajul lor și sa boicoteze licitațiile pentru parcările de resedinta. Cred ca este o soluție corecta având în vedere ca locurile de parcare sunt insuficiente și acest fapt duce la invrajbirea cetatenilor între ei. Ce rost are sa faci douăzeci de locuri de parcare pentru tot atâtea apartamente, faci mai puține și câștigi mai mult la licitație și faci oamenii sa se certe. Asa se conduce o societate, prin dezbinare și manipulare.

    Răspunde
  • Civilizat este ca pe tot domeniul public locurile de parcare să fie trasate. Că se pune taxă sau nu se pune este altă discuție. Dacă cei care stau la bloc plătesc o taxă atunci nu pot fi discriminați cei care stau la curte. Tot civilizat ar fi să se interzică parcarea în fața porților de acces în curte. Chiar și pentru proprietarul curții. Un eventual turist nu are de unde să știe că autovehiculul parcat în fața porților este al proprietarului. Acum vreo 20 ani într-un orășel din Franța proprietarul imobilului unde m-am cazat m-a rugat să mut mașina din fața porților de acces. Așa hotărâse Consiliul Local. Nimeni să nu parcheze în fața porților de acces auto. Mi-a explicat că le-a trebuit ani de zile să pună în aplicare această regulă dar locuitorii s-au conformat într-un final. În tot orășelul erau trasate locurile de parcare.

    Răspunde
    • Pai si la noi sunt amenzi,dar cine sa le aplice, ca cei de la Locala dorm in tenesi, plus ca de cele mai multe ori cei blocati nu apeleaza organele in drept,nu mai zic de nesimtirea unui astfel de cretin care blocheaza accesul, indiferent de motivul pe care l-ar avea.

      Răspunde
  • De multi ani asteptam ca Politia Locala sa respecte si sa aplice HLC Buzau, in zona parcarilor neregulamentare, de pe trotuare sau de pe accesele spre trotuar…
    Taxele noi sunt doar, asa cum bine mentiona un al cetatean, doar pentru bugetul/salariile din UAT Buzau, cat despre ordine/disciplina/aplicarea legilor o sa ramana cum am stabilit…lupte intre cetateni, castiga cel mai tare …
    PS In scurt timp vom avea camere prin tot orasul, dnii. din PL sau UAT Buzau nici pe teren nu-i vom mai vedea…totul se analizeaza cu VAR

    Răspunde
  • Pentru cei nemulțumiți de la case care nu înțeleg ca strada din dreptul lor e proprietatea comunității propun ca Toma sa le vândă și strada… Pe același principiu guvernul României poate vinde autostrăzi cocălarilor.

    Răspunde
  • Toti proprietari de case si blocuri (dar la bloc este disolutia autoritatii) avem obligatia de a curata domeniu public din fata proprietatii! Misto, nu. Domeniul public nu e al meu dar am obligatii fata de el. Daca am masini parcate in fata proprietatii mele si nu pot curata zapada, de exemplu, eu, proprietarul „gardului ” sunt de vina. Cei care parcheaza in dreptul proprietatii mele, in ultimii 10 ani, nu au dat cu matura sau lopada. Ei au drepturi, noi obligatii. Apropo, parchez in curte!

    Răspunde
  • ok.daca am 3 masini in fata curtii si nu ma cert cu nimeni pe parcare , tre sa iau loc de parcare ? eu cu cine licitez ? eu tund iarba .adun gunoaiele,vopsesc gardul etc…
    da de ce tre sa platesc loc de parcare ? nu mai sunt bani ?

    Răspunde
  • Da, sa nu fie disciminare, un tratament egal, sa fie taxa de parcare si la bloc si la case ori sa nu fie deloc, ca ne descurcam mai bine inainte , gaseam fiecare loc pe unde puteam si nu mai era atata galceava ,am ajuns sa ne certam si sa ne stresam cand ajungem la cineva in vizita ,nu avem noi destule probleme, grija parcarii ne mai trebuia ,daca erau persoane care tineau mortis sa detina un loc de parcare puteau sa plateasca dar nu toata lumea daca ne-a tras dungi trebuie sa si platim nu destul suntem impovarati de taxe si impozite ,nivelul de trai e asa cum e mai avem si parcarea , in loc sa ne ofere orasul asta un salariu decent ne ofera taxe mai multe ,mai mari.

    Răspunde
  • 47 de comentarii and counting !

    Diversitatea și polemica întâlnite mai sus reflecta fix ideea de mai sus cu învrăjbirea unui oraș întreg, unii împotriva altora !

    Cum ar fi, așa, ca un pur exemplu absolut utopic pentru acest oras, sa fie reconditionate, asfaltate, etc. străduțele și parcările dintre locuințe, fie ele blocuri, case, etc. dar fara sa fie vândute mai apoi ?
    Cum ar fi sa fie create alveole pentru parcari de necesitate, ale micilor întreprinzători pentru a-și satisface necesitățile cu aprovizionările fara sa fie nevoiți să pună avariile și să ocupe o banda ?

    Nu, toate astea nu sunt utopii prin alte țări ci normalități !
    Autoritățile trebuie sa se-ngrijeasca de bunăstarea cetățenilor care le oferă un salariu pentru acest fapt, nu sa încerce să le ia cat mai mult și din ce in ce mai mult și să le ofere din ce in ce mai puțin.

    Ce, nu sunt bani suficienti la buget ?!

    Pai, eliminați găurile negre, eliminați rudele, neamurile angajate pe tot felul de posturi de asistenți, consilieri, etc, fiți mai atenți cu asistenta sociala, eliminați inutilii locali că avem serviciul național de poliție și jandarmerie, eliminați sponsorizarea sporturilor profesioniste, etc.

    Răspunde
  • Daca toate locurile sunt date in chirie, unde mai parchezi cand te duci undeva? Practic poti parca la tine acasa si la mall, atat, masina devine inutila pentru orice alta destinatie din oras. Si in timp ce posesorii locurilor platite sunt plecati, nu poate parca nimeni, deci locul ramane gol. Efectul? Locuri de parcare goale si masini parcate prin intersectii si prin locuri care incurca. Mai ok ar fi fost impozitul progresiv de la a 2-a masina pe locuinta in sus, la a 3-a deja sa coste astronomic, pentru ca multi au cate 3-4 masini, nu ii costa aproape nimic sa tina jafurile parcate aiurea

    Răspunde
    • Parcarea cu plată se face după ora 16.30. Până atunci poate parca oricine.
      La fel este și în străinătate, nu se plânge nimeni. După 16.30, parchezi într-o parcare publică, iar restul drumului îl faci pe jos. Sau mergi cu autobuzul.

      Răspunde
      • Înaintea acelui 16:30 in general oamenii mai merg și pe la munca, aia care mai produc ceva prin orașul ăsta, de vizitat in orice scop pe oricine rămânând de făcut cam în cursul după amiezii târzii ori serii.

        S-au gândit geniile producatoare de viziune de la palat sa aloce câteva locuri la fiecare bloc, inscriptionate in culori diferite, pentru vizitatori fiindcă așa ar fi normal dar și de bun simț fiindcă altfel pur si simplu îngrădesc libertatea de-a mă deplasa cu automobilul propriu după 16:30 ?
        Din foame excesiva de bani sau pur și simplu nu i-a dus capu’ ?

        Cum adica după 16:30 parchez in parcare publica sau merg pe jos ori iau autobuzul ?!
        Nu vreau, fiindcă trăiesc într-o țară presupus liberă și nu-mi poți impune tu cu ce sa ma deplasez eu prin oraș, cu atât mai puțin primarul tau pe care EU îl plătesc ca și angajat al MEU să-mi găsească MIE soluții pentru a prospera ca-n caz contrar ii zic Hai pa si plec ca ăia zeci de mii de oameni care au fugit din haosul asta in ultimii câțiva ani !

        Cât despre tari străine, iar aberezi in necunoștință de cauza.
        Am trăit și cutreierat prin Europa din 2005 și până în prezent. Desfășor o activitate în Germania de ani de zile. La domiciliu am parcare gratuita, dar nu fiindcă ar fi inclusa in chirie sau care
        e platita altcumva ci pur și simplu nu e taxată iar în cadrul serviciul pe care îl prestez, nu m-am regăsit NICIODATA in ipostaza de-a fi nevoit să plătesc parcare acolo unde am treabă, de la Hamburg la Munchen și de la Koln la Berlin.
        Pentru mine e un șoc că într-un răhățel de oraș românesc mă regăsesc deseori în imposibilitatea de-a găsi un loc de parcare legal și gratuit.

        Huooooo !

        Răspunde
      • În Făgăraș și alte orașe nu se plătește parcarea 24 din 24.Se poate și la Buzău .

        Răspunde
  • Parcari publice fiind care, in afara de cea de la piata si de la iazul morilor? Primarul nu realizeaza ca asta doar va aglomera si mai tare strazile inguste. Asa si cu parcarile de resedinta, inainte toata lumea gasea loc si nu prea erau probleme, in timp ce acum e plin de polemici.

    Răspunde
  • Parcare publica? Ce e aia? Delirezi? Cartiere intregi au toate spatiile marcate si vandute, iar multe stau goale si nu le poate folosi cine are nevoie, lasa lumea masina prin intersectiile stradutelor.

    In strainatate se intampla multe, inclusiv blocarea termostatelor la 17 grade din motive ideologice si interzicerea plitelor pe gaz. Nu tot ce e din occident e bun, mai ales recent, cand au luat-o pe panta declinului economic, social si cultural. Poate era un model occidentul acum 20-30 de ani

    Răspunde
  • Vad ca foarte multi o tin langa cu parcatul altcuiva in fata portii mari unde intru cu masina , mai cititi legea fratilor ,acolo nu are voie nimeni sa parcheze ,cum luarati parmisul ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.