Mâine la ora 12.00 se dau toate gardurile jos! E gata!

Sursele buzoienii.ro ne-au informat că mâine (joi, 7 septembrie) se vor îndepărta gardurile din Piața Dacia și de pe Aleea Trandafirilor!

E gata! După un an și cinci luni (șantierul a fost deschis pe 8 aprilie 2022) buzoienii vor putea pătrunde din nou în Piața Dacia și pe mijlocul Aleii Trandafirilor

Mâine la prânz buzoienii vor putea inspecta (personal) lucrările realizate.

Inclusiv autoritățile locale urmează ca mâine să facă o inspecție parțială, iar eventualele neconformități să fie comunicate constructorului (înainte de a se face recepția).


Ce câștigă buzoienii după acest proiect ?

1) S-a înlocuit marmura degradată cu plăci de granit

2) Piața Dacia și Aleea Trandafirilor au băncuțe, canale cu apă și multe fântâni arteziene. Primar Toma: „Scopul proiectului e ca acest centru al orașului să nu mai fie doar un loc de tranzit, ci unul în care buzoienii să stea”

3) Precum în orașele respectabile din Europa, centrul a devenit pietonal, fiind favorizată apariția de terase

4) Centrul orașului va avea o clădire Info-Turism dotată la subsol cu toalete (și chiar dușuri)

IMPORTANT! Modernizarea centrului Buzăului va continua cu reabilitarea blocurilor din jur (cele cu patru niveluri), Primăria Buzău atrăgând fonduri europene în acest sens

loading...

15 comentarii la „Mâine la ora 12.00 se dau toate gardurile jos! E gata!

  • Păi și cu pamblica…cum rămâne? Nu înțeleg totuși de ce la marele pasaj de la catedrala din centru a fost un mare tam- tam, iar aici, la o lucrarea de o amploare mult mai mare, apare așa, o inaugurare ” pe surse”! Cumva, cineva nu vrea să se asocieze cu această „măreață realizare”?

    Răspunde
    • Din păcate lucrarea nu arata ca în machete, iar calitatea execuției lasă mult de dorit.
      Comparati cum sunt puse plăcile în fostul magazin Dacia și cum sunt și la cele din piață, unde nu găsești pe tot platoul 2 placi montate la acceasi distanță și inaltime. Și unde sunt trandafirii de pe Aleea Trandafirilor? Ca sa nu mai vorbim și de calitatea plăcilor montate care sunt de cag I, cât II și categoria III (zgâriate și ciobite pe la colțuri), iar acum sunt pline de adeziv si trebuiesc curățate profesional cu o masina speciala. Cred ca nu se poate face recepția la o astfel de lucrare.
      Sa speram ca lăsați acest comentariu sa apara, pentru ca părerile contradictorii duc la progres.

      Răspunde
    • S-au facut futelnite pt oamenii strazii…circoteca va fi, mai ales noaptea

      Răspunde
  • Ce nu ai înteles? Mâine va fi o inspecție provizorie.

    Răspunde
  • Sugestiva ultima fotografie cu ambalajele si paharele acelea lasate pe bancute. Nu-s vreun carcotas, dar din pacate asa vor arata toate aceste bancute – pline de resturi, ambalaje etc. Aseara, cand treceam pe acolo, in zona restaurantului Boema erau niste „copii foarte educati” care efectiv se suiau cu bicicletele pe acele banci. Daca nu patruleaza Politia Locala prin zona se vor distruge foarte repede.

    Răspunde
  • 1. Dar spatiile verzi unde sunt? Parca se prezentau si spații verzi in pozele de inceput. Ne-am fi dorit spații verzi, umbră, ca pe Str Cuza Vodă, și țâșnitori multe de apă.
    2. Cum se face aprovizionarea teraselor, pe unde intră masinile de aprovizionare?
    3. Unde se vor depozita deseurile, gunoaiele rezultate la terase, cum se vor evacua?
    4. Cum vor suporta proprietarii din proximitatea teraselor zgomotele produse?
    5. Ce program vor avea terasele?
    6. Cum și cui se vor atribui aceste terase?
    7. Fiecare își va construi terasa cum îl taie capul sau toate vor fi tip (identice)?
    8. Deși suntem invitati să ședem pe niste bănci, de altfel moderne, acestea nu sunt deloc confortabile.
    AȘTEPT RĂSPUNSURI PUNCTUALE DE LA AUTORITĂȚI!
    Mulțumesc!

    Răspunde
    • Ce specie sunt copacii aia, la ce inaltime vor ajunge?

      Răspunde
      • La fix ,acum au unde să frece menta cei 400 de șomeri de la super firma Yazaki

        Răspunde
  • Aleea Trandafirilor fara trandafiri!! Macar vro trei din aia rosii sa mai fi ramas, asa de samanta! Sau e pe cale de disparitie? Pun pariu ca in curand prin HCL se va schimba denumirea strazii. Ceva de genul: Aleea suspinelor!

    Răspunde
    • Wow, ce câștiguri !!!

      De fapt, noi, prostimea, norodul, n-am câștigat nimic cu adevărat palpabil, substanțial, vizibil, domnule redactor dar cu siguranță am pierdut in mod palpabil, substanțial.

      Pentru omul de rand, că-i marmura sau granit, tot un drac, tot niste dale gri sunt și alea și alelalte.

      Și c-o dunga de apa de două șcheoape si câteva țanșnitori de apa si fără ele, tot un drac…

      Și c-o șandrama care n-am înțeles exact la ce folosește, mă refer la acel info center și fără el, tot aia…

      Centrul era pietonal și până acum iar cât privește șederea pe-acolo, pai cine mergea pe „Platou” și făcea chestii pe-acolo (role, bicicleta, skateboard, etc) va merge și de-acum încolo, cine nu mergea, nu va merge nici de-acum încolo fiindcă n-are ce face, in plus, fata de până acum.

      In schimb, in mod clar am pierdut niste străzi importante pentru traficul local si niste milioane de Euro.

      Cam așa stă realitatea văzută prin prisma omului de rând.

      Cam cu stau lucrurile și cu mărețul fost bulevard Unirii.

      Marele câștig îl reprezinta o dunga de asfalt rosie, a cărei prezenta sau lipsa nu influențează în nici un fel traficul biciclist, că cine mergea cu bicicleta o făcea și înainte, cine nu, n-o face nici după vopsirea unei părți din trotuar în roșu.
      In schimb am pierdut niste milioane bune de Euro, am pierdut din lățimea bulevardului, am pierdut semafoarele corelate (când prindeai verde, mergeai până la capătul celălalt, acum ai verde la unul dar roșu la următorul și nu te poți mișca, așa că te uiți la acel verde cum se face roșu iar tu stai că prostu și aștepți in continuare după semaforul „inteligent” sa se facă verde), am pierdut benzile de încadrare stânga – dreapta (e de râsul curcilor mai ales intersecția cu Prutului unde trebuie sa te „refugiezi” cumva în dreptul scuarului ca sa virezi stânga).

      Realitatea e că în urma acestor modernizări, obținem o funcționalitate net inferioara celei de dinainte, o calitate a execuție jalnică dar pentru care, culmea, plătim niste bani grei.
      Cam asta am obținut in realitate domnule redactor !

      Răspunde
      • Domnule Anonim , de pe margine toti suntem deștepți , le știm pe toate ,ne crapă capul de idei mărețe …….
        Primarul , cel mai gospodar de la revoluție pana astăzi , vrea sa facă dar nu are sprijin și mai apar și nemulțumiții de pe băncuța
        Muncitorii și șefii lor nu au niciun pic de responsabilitate
        Populația……..departe de un comportament civilizat
        Copiii, tinerii “educați “ sunt ai noștri
        Dacă doriți sa candidați pentru funcția de primar aveti votul meu !!!!

        Răspunde
        • Pai, primarul ca sa iasă din impas ar putea începe prin a face prin oraș cu prioritate ceea ce-i cer cetățenii, numai că el face fix pe dos, cel mai probabil din reavoință, nu din întâmplare, coincidenta, etc: îngustează străzi, elimina străzi, elimina parcări, etc.
          Astea sunt durerile primordiale ale buzoienilor !

          Apoi, ar putea continua prin a adjudeca contractele către firme cu palmares real și dovedit fix in acel domeniu, cu capacități de execuție în regie proprie a contractelor, nu către tot felul de firme de apartament cu 0 angajați, 0 experiență în domeniul pe care urmează să-l acceada și care doar promit pe roșu că la un moment dat găsesc ei vreo altă firma sa execute contractul. Din start, mai mulți intermediari înseamnă mai multi bani cheltuiți aiurea.

          Nu in ultimul rand, ar trebui să trimită înalta comisie formată din tăietorii de frunza cotidieni, in frunte cu alde Apostu și duduile viceprimarițe precum și tovarășa diriginte de șantier pe care n-am vazut-o la fata prin acest oraș, pe nici un șantier vreodată, ever, sa stea cu ochii pe muncitori in fiecare zi și când constată o neregularitate să-i pună să refacă și să le de-a și amenda, pe model Ciucu de la sectorul 6.

          Prin Buzăul acesta sunt chestii cu o calitate atât de jalnică a manoperei încât ai impresia că fie proiectantul, fie executantul au probleme mentale grave.
          De exemplu, prostiile alea galbene din fata trecerilor de pietoni care habar n-am ce rol au, in afara de-a aluneca pe ele când sunt ude și care s-au dezlipit fix din prima zi de când au fost puse.
          Adică acel sistem a fost implementat în premiera mondiala aici, la Buzau, suntem cobaii nr 0, n-a mai fost folosit acel adeziv niciodată pe planeta asta până în acel moment, pentru a i se observa comportentul ?

          Daca le puneau cu Moment fix Extreme Power, garantez eu in scris, cu stampila și semnătura că rezistau pe poziție infinit mai mult.
          Experiența practică 0 barat din partea proiectantului și executantului !
          Măcar dacă-i ducea capu’ sa dea o fugă până la Dedeman sa ceara o soluție unui angajat de la raionul in cauză și-ar fi obținut o soluție net superioara…

          Răspunde
  • Bani cheltuiți aiurea, Buzăul nu are viitor

    Răspunde
  • Foarte corect comentariul ultimului anonim! Cine sta pe bancile alea incomode sa iti numere oasele? Tot aia care se vor chinui sa adune si gunoaiele dintre stinghiile alea probabil.

    Răspunde
  • Domnule Tereacă, din câte observ, toate comentariile de aici, dar absolut toate,nu par a fi din cele favorabile și mai mult, par a proveni de la persoane cu o inteligență peste medie, având în vedere formularea și modul de exprimare! Aș avea o întrebare! Interesează pe cineva aceste păreri, dvs.personal ce spuneți de ele, în afară de faptul că provin de la „cârcotași”? Sau tot ceea ce contează este votul și aici, fără a jigni pe nimeni, se cam știe „cum stăm”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.