„Nu mă așteptam. Mi s-au înmuiat picioarele de emoție”. Iată ce i s-a întâmplat lui Costel Vânătoru

Buzoianul a primit premiul I la categoria cercetare la Gala PRIA Romanian Farmers.

În cadrul evenimentului sunt recompensați fermierii români care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea și menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE.

„Da, a fost emoționant. Nu mi-au spus nimic înainte, doar m-au invitat. A fost impresionant și pentru că a fost primul premiu din cadrul galei. Nu mă așteptam, erau în sală reprezentanți de la institute prodigioase de cercetare din România. Când m-au anunțat și a trebuit să urc pe scenă mi s-au înmuiat picioarele. Am trecut totuși peste buimăceală, am luat placheta și am ținut apoi și un mic discurs”, ne-a spus azi Vânătoru.

Cel care lucrează de peste 30 de ani în horticultură s-a născut la Lopătari în octombrie 1967. A fost muncitor, şef de echipă, tehnician, inginer, cercetător ştiinţific, director de instituţie. A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II. În prezent conduce Laboratorul de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. Este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate şi brevetate, 3 hibrizi, şi alte 4 soiuri pentru care se aşteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în vederea brevetării.

„Nu putem face în România avioane invizibile, dar semințe de plante și legume, da!”

„Cercetarea trece prin momente grele. Din păcate, toate guvernele de după 1990 au întors spatele cercetării românești. Dacă un motor sau o mașină merge foarte bine în România, în Alaska, în Africa sau în alt colț al lumii, un soi, o tehnologie nu produce la fel de bine în România ca în alte regiuni geografice. Avem nevoie de cercetare românească, avem nevoie de cercetare care să producă soiuri, hibrizi, tehnologii pentru țara noastră. Altfel, fermierii noștri sunt nevoiți să cumpere tehnologii din afară, genetică din afară. Putem face agricultură în România, putem face cercetare, putem face performanță în România. Probabil că este foarte greu să faci în România avioane invizibile, dar semințe de plante, de legume, de cereale putem face în România”.

Citește și articolul: Surpriza zilei! Iată ce a declarat Fănică Bârlă despre achiziția celor 15 autobuze din Olanda!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Nu mă așteptam. Mi s-au înmuiat picioarele de emoție”. Iată ce i s-a întâmplat lui Costel Vânătoru

  • Felicitari din tot sufletul ! Toata comunitatea buzoiana este alaturi de dumneavoastra ! Modestia si munca extraordinara pe care o faceti ar trebui sa ne inspire pe toti ! Doamne Ajuta !
    Constantin Toma
    Primarul Municipiului Buzau

    Răspunde
  • FELICITĂRI din toată inima colegului și prietenului meu Costel. Merită din plin această recunoaștere și chiar mai mult.

    Răspunde
  • Încă odată sincere FELICITĂRI colegului și prietenului meu Costel Vînătoru, cercetător științific gradul I și membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice.

    Răspunde
  • Felicitari ! Meritati din plin acesta recunoastere,acest premiu! Sunteti un model pentru multi!

    Răspunde
  • Felicitari ! Meritati din plin acest premiu care este o recunoastere a competentelor dvs. Sunteti un model !
    Poate in viitor nu vom mai cumpara legume din import si vom consuma doar produsele cultivate in judetul nostru!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.