„Mai bine nu luam banii de la U.E. și rămânea cum era!”

Probleme la Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni pe drumul județean.

De câteva zile pe asfalt au apărut din loc în loc biciclete desenate cu vopsea albă:


Noile marcaje vor să anunțe lumea că de o parte și de alta, lângă bordură, ar fi pistă de biciclete!

Localnici nemulțumiți!

Drumul județean a fost asfaltat cu bani de la Uniunea Europeană.

CJ Buzău, administratorul drumului, n-ar fi avut niciodată fonduri să asfalteze drumul de la Mărăcineni până sus la Bisoca.

CJ Buzău a cerut și a primit bani de la Uniunea Europeană. U.E. a acceptat cu multă bunăvoință să dea bani și la Mărăcineni, unde drumul e mai lat, dar cu condiția – ca pe lățimea suplimentară a carosabilului – să se amenajeze piste de biciclete:


Na belea, acum, localnicii nu sunt deloc de acord cu pista de biciclete. Vor să folosească spațiul de la bordură ca parcare pentru mașini. Corul nemulțumiților devine tot mai mare:

„Mai bine nu luam banii de la U.E. și rămânea ca înainte! Cum să faci drum fără parcare la bordură ? Noi vrem parcare, nu pistă de biciclete!”, e mesajul scris de zeci de localnici pe facebook.

Ce se va întâmpla ? Din fericire pentru localnici, nimic! Drumul va figura în scripte ca prevăzut cu piste, cu biciclete desenate pe asfalt, dar în realitate va avea parcări generoase pentru localnici de o parte și de alta. Mai pe românește, „Țeapă, U.E.!” Nu-i bai, cei de la U.E. nu se vor supăra prea tare, doar știu și ei cu cine au de-a face.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Mai bine nu luam banii de la U.E. și rămânea cum era!”

  • Ce pretenții să ai de la țărăneți, n-ai cum să-i educi deși ei se văd în Europa. Înainte căruțele și caii, le țineau în curte, acum „bolizii” trebuie ținuți la poartă, să vadă vecinu ce mașină am și să se poată pleca rapid, mai ales când ai de dus și adus „elitele” de la școlile din municipiu.

    Răspunde
  • Și pe Unirii dacă se va permite totuși parcarea? Nu este tot teapa? Ați înnebunit de tot cu bicicletele. Totul se face în mintea celor de la u.e doar pe biciclete. Livrarea de produse, salvarea cetățenilor, transport în comun…totul pe „buciclete”.

    Răspunde
  • Nu si daca se face o sesizare la UE!
    Personal eu zic ca sa se respecte acea pista in lunile in care se poate merge cu bicicleta pe timp favorabil, undeva in intervalul Martie-Octombrie si in restul timpului sa se poata parca pe piste, lucru care il sustin si in orasul Buzau acolo unde pistele sunt pe asfalt!
    Eu zic sa cam incetam cu astfel de tepe ca ciuciu bani pentru orice de la UE in stilul asta.
    Vreti o tara ca afara? Atunci mai faceti si eforturi in acest sens. Ca sa nu zic cazuri in care este loc de parcat masina in curte si unde erau porti de acces si multi au facut gard de colo colo ca sa puna gazon! Masina este o necesitate absoluta in zilele noastre dar tot noi trebuie sa ne si asumam grija lor!

    Răspunde
  • Taranasul cu BMW din 1998 de 800 euro vrea sa il tina in strada, sa se oftice vecinii, desi TOTI au spatiu berechet in curte pentru masini…
    Locul nostru nu este in UE…. nici in Schengen….

    Răspunde
  • Ce comentarii de oameni frustrați, care fie n-au mașina, fie sunt utilizatori ocazionali de autoturism, fie dacă n-au ei unde parca mașina trebuie sa nu aibă nimeni.

    Poate proprietarii din zona mai au și musafiri !
    Poate prin zona mai opresc mașini și din diverse motive !

    Apoi, in caz că n-ați observat, și la Mărăcineni, ca pe orice strada importanta, din orice localitate, implicit cu vad bun, s-au dezvoltat „n” activități comerciale pe ambele părți ale drumului.
    Ca și client unde ar trebui sa las mașina ?!

    Prin țările alea de le invocati cate unii mai sus, acestor mici activități administrația le crează facilități, inclusiv și mai ales locuri de parcare, fie și numai pentru necesarul de aprovizionare, nu sunt trimise „la plimbare”, sa se descurce, fiindcă acele activități cotizează și ele la buget, nu doar fiindcă administrația trebuie sa lucreze in folosul cetățeanului, nu împotriva lui, așa cum se-ntampla prin diverse orașe românești care inca n-au scăpat de concepțiile comuniste din anii ’70 ale administratorilor care încă își imaginează că populația ar trebui să meargă la serviciu cu dubele puse la dispoziție de fabrica, copii să meargă pe jos, cu bocceluța in spate, etc, și să renunțăm la autoturismul propriu fiindcă ei sunt incapabili să sistematizeze traficul conform nevoilor actuale.

    Apropo, i-a trecut prin cap vreunei administrații din astea, fie ea de la Maracineni, Buzău, etc, sa efectueze vreun studiu în ceea ce privește utilizarea bicicletei înainte să procedeze la crearea infrastructurii specifice ?
    Nu de alta, dar este un pas de efectuat, în prealabil, obligatoriu, nu doar recomandat, sa vezi, exista cerere, nu exista, in ce măsură, s.a.m.d.

    Răspunde
    • Nu vă obosiți,la nivel de administrație nu se cer păreri,nici studii( !!). Atâta timp cât există mentalitate adânc înfiptă în trecut ,nicio viziune și nicio logică nu-i poate determina să facă pact cu realitatea . Oameni vechi, uzați care doar pun frână altora mai bine pregătiți,tineri și cu dorință de schimbare.

      Răspunde
  • N-ar strica o plângere către EPPO pentru demararea procedurilor de verificare a proiectului, a modului cum administratorul drumului urmărește respectarea criteriilor pentru care s-au alocat fonduri europene și chiar sesizarea Departamentului pentru Luptă Antifraudă și a celor de parchet. Sunt unii de prin Consiliul Județean care ar fi trebuit ca imediat după recepție să asigure respectarea managementului fondurilor europene în ciuda voturilor pe care primarul speră să le mai primească, voturi pe care, de altfel, le așteaptă și partidul din care face parte. Și uite așa se pune și de o neglijență în serviciu.

    Răspunde
  • Ce frumos ai formulat tureacă…
    Cum le știi tu pe toate ca un om mare :)))
    De ce nu ai intrebat ambele „tabere” CJ si Primăria care este punctul lor de vedere???
    Pt ca te tăiau de la ciolanul cu fasole.
    Rusine sa va fie tuturor ba nesimțiților.

    Cu deosebit respect Nelu Vasilache

    Răspunde
  • Ăștia de la țara au impresia ca ,,europenismele” o sa ii lovească doar pe cei din oras. E drept ca întâi pe ei dar… o sa vina vremea când țăranii nu vor mai putea sa dea foc la gunoi in propria curte, sa plătească parcarea din dreptul curții, sa plătească Per fiecare basina trasa de vaca lui, sa nu mai arunce gunoiul in pârâul care trece prin curtea lui, sa arunce gunoiul in sat, sa plătească de îl ia dracii dacă își ia bemveu de 30 de ani cu 300 de euro și care scoate mai mult fum decât pe hornul casei, sa fie nevoit sa pună filtre la fiecare soba făcută de bunici și multe altele. Si atunci sa vezi bocete la locuitorii săteni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.