Ce le-a răspuns Toma șoferilor de pe Bd. Unirii

În jur de 50 de buzoieni au răspuns azi invitației USR Buzău de a protesta în fața Primăriei Buzău:



Pe lângă membrii de partid (USR) la primărie au ajuns și buzoieni neimplicați politic, dar nemulțumiți de faptul că, de luni, au rămas fără loc de parcare pe Bd. Unirii.

Oamenii sunt supărați pe primarul Toma, întrucât:

1) „ne-a dat de înțeles că proiectul european de pe Bd. Unirii NU va duce la eliminarea totală a parcării la bordură” și

2) „a anunțat amenajarea unor parcări supraterane în locul punctelor termice”.

Ce a răspuns Toma

„Le înțeleg supărarea acestor 500 de oameni. Îmi pare rău, dar n-am reușit să mai găsesc o soluție pentru ei. E adevărat, am spus că voi încerca să mențin parcarea la bordură. Pe lung e drept, nu în spic. Dar Poliția Rutieră a apreciat, și are dreptate, că pentru un bulevard ca Unirii trebuie, pe lângă banda specială de autobuze, două benzi pe sens pentru circulația celorlalți. N-am avut ce face, a trebuit să eliberăm bulevardul de mașinile parcate. Suferă, e drept, acești 500 de buzoieni, dar să vedem și partea bună, în oraș sunt 60 de mii de mașini, acestea vor circula mai bine”.


O propunere, dar oare merge ?

Reporterul buzoienii.ro a mai scris despre asta în urmă cu un an-doi.

După ora 18.00 traficul de pe Unirii scade vertiginos și se poate desfășura lesne pe o singură bandă:.

După ora 18.00 s-ar putea parca în continuare la bordură până dimineața la 07.00.

Poate că Primăria Buzău și Poliția Rutieră ar consimți la acest compromis.

Problema e că din cele câteva sute de șoferi care ar parca aici peste noapte s-ar găsi dimineața la 07.00 câteva zeci de buzoieni care să nu vină să-și mute mașina.

Din această cauză, această propunere nu primește – cel puțin deocamdată – undă verde.

loading...

41 de comentarii la „Ce le-a răspuns Toma șoferilor de pe Bd. Unirii

  • Toată lumea trebuia să protesteze ! Și nu sub umbrela vreunui partid !
    Azi pe Unirii Sud, mâine interzice în Dorobanți, apoi în Micro 14 ! Nimeni n-ar trebui să se simtă la adăpost!

    Răspunde
  • Eu i-am zis să ne scutească de o revoluție și să desființeze prostiile de parcări de reședință, măcar până îi vine mintea la cap ori îi traduce careva că smart parking nu e o înjurătură și că și-ar ”bate” joc de noi cam la 5000 de dolari locul de parcare doar. Nu vrea să asculte, foarte bine!
    Vine vreme bună afară, sărbători, oamenii au timp liber destul, să-i enervezi așa cu nepăsare, doar că ești căpos și niciodată nu poți să recunoști greșelile…

    Răspunde
    • Nu este obligata nicio municipalitate sa.ti asigure loc de parcare. Atatea cate sunt, alea sunt, oricum numarul autoturismelor creste de la an la an, de unde locuri noi de parcare??? Hai sa mai renuntam la masini sa avem spatiu in oras, in loc sa ne plangem. Cum poti avea pretentii la spatii pt parcare daca fiecare familie are 2…3 chiar si 4 masini?

      Răspunde
      • maresti taxele si impozitele de la a 2 masina . dar lucru asta nu se va intimpla niciodata in maretul oras deschis, nu mai zic de romania , ptr ca implicit va duce la pierdere de votanti. si de abia atunci vor fi orasele mai aerisite. dar de ce sa si asume asemenea masuri administratia locala, e mai usor sa invrajbeasca lumea.

        Răspunde
      • Ai vorbit când trebuia să taci, m-am săturat de guru parcărilor și a vieții fără mașină wanna be. Stați pe mute că e apa mică. Vă găsiți voi mereu cu sfaturi de doi bani. Nu am mașină și nici dacă aș avea nu văd care ar fi problema ta sau a altora ca tine. Plătesc taxe și impozite în satul ăsta cu blocuri, ok? Sunt adeptul mișcării în aer liber, și merg cu bicicleta la serviciu zilnic, nu e problema altora , e alegerea mea, ca ma bate vantul ploaia, mi-o asum. Așa și ăla de are mașină, dacă el și-a permis și a văzut rentabil, și-o asumă. Acuma hai să nu ne mai batem joc unii de alții. Într-un oraș civilizat, Buzăul fiind departe de acest lucru, ar trebuii să existe și parcări și piste pt biciclete samd. Dar nu sunt ce să vezi. Am plecat habotnicilor vegani ce sunteți ei bine cu autobuzul astăzi la gară, ghici ce in aproape o oră am ajuns la gară,din micro XIV, pt că traficul de pe Bălcescu, atenție, nu Unirii, repet Bălcescu era blocat din cauza traficului din tot orașul și a sistemului de monitorizare a traficului de o prea înaltă inteligență ce ne depășește pe noi muritorii de rând. Așa că voi ăștia gen Oana Cuzino și Mihaela Bilic a traficului rutier sau ce sunteți voi stați naibii potoliți și nu mai semnalizați măcar. ..Vai lăsați mașinile, mergeți pe jos, dar de ce nu luați autobuzul, de ce nu luați bicicleta…” Uite de aia să apară râmele ca voi să comenteze aiurea. Buzăul a eșuat și planeta se scufundă. Dacă și la anul tot cu ăștia luptăm, apoi merită să ajungă precum Bahmut așa zisa urbe Buzău

        Răspunde
        • Nea Vasile, sa-ti luam bicicleta pe „cardan”. Cadea-ti-ar lantul de la bicicleta cand e o ploaie torentiala afara si un vant de minim 50-60km\h!

          Răspunde
          • Stai potol fecior, sunt pățit. Nu renunț la fel de ușor cum ai renunțat tu la rațiune

            Răspunde
    • Slavă Domnului! În sfârșit bulevardul Unirii arată ca un bulevard. Cea mai bună decizie îndepărtarea mașinilor de pe acest bulevard. Abia acum Buzăul începe să arate ca un oraș european, în care autoritățile știu să pună piciorul în prag, luând decizii juste, fără compromisuri în stil balcanic, care să îi împace pe “cei 500 de protestatari “ , dar care să sufoce un trafic din ce în ce mai aglomerat. Dacă se vor pierde niște voturi la următoarele alegeri, vor fi compensate de satisfacția unui început de normalitate într-un oraș sau o țară, pe care ne-o dorim “ca afară” și oricum mulți buzoieni nepreocupati politic vor aprecia deciziiile care urmăresc interesul general al urbei și vor vota pentru continuarea modernizării . Acești buzoieni nemulțumiți, oare când și-au luat primul, al doilea sau al treilea autoturism s-au gândit unde vor parca, dacă au asigurat un loc de parcare, sau vor ocupa abuziv trotuarele destinate pietonilor și străzile municipalității pe care trebuie să circulăm civilizat? Primăria nu este obligată să transforme orașul într-o mare parcare destinată autobazelor de apartament, în care toți din casă dețin câte un autoturism și nu își pun problema locului de parcare înaintea achiziționării. Deocamdată o primărie de nivelul unui oraș ca Buzăul nu își permite să construiască parcări cu costuri de nefrecventat pentru a rezolva o problemă a unor cetățeni îmburgheziți care doresc să parcheze doar în centru, pe bulevard, în fața blocului, pe trotuar, pe stradă, pe scuar, pe trecerea de pietoni, pe pista de biciclete, pe colțul intersecției sau oriunde a mai rămas un petic de “ pământ necucerit”. Vă rog eliberați orașul de acești invadatori pe patru roți, redați-l oamenilor, lăsați-l să respire, vrea să trăiască organic, nu-l mai aglomerați abuziv. Poate când cinema merge să-și declare autoturismul cumpărat la primărie ar fi bine să fie întrebat și dacă are un loc de parcare asigurat, concesionat sau în proprietate și astfel printr-un impozit sau taxă suplimentară să fie descurajat în achiziționarea acestuia. Luați decizii corecte acum, poate “nepopulare “, dar cu siguranță generațiile următoare vă vor fi recunoscătoare și vor vota pe mai departe cu cei care promovează bunul simț, biosul și dezvoltarea unei comunități în care tinerii să-și dorească să trăiască, să se stabilească, să-și întemeieze familii și să-și crească copiii într-un mediu civilizat și sănătos.

      Răspunde
      • Păcat că nu pot pune poze.
        Să vezi că Buzău nu înseamnă doar Unirii…
        Eu chiar văd un compromis balcanic în faptul că pe Unirii nu ai voie sa parchezi sau să circuli pe banda destinată autobuzelor dar pe alte străzi reabilitate tot cu fonduri europene poți. Sau să poți parca în intersecții dacă ai tupeu. Ăsta nu ți se mai pare compromis balcanic? Întreb retoric, pentru un prieten!

        Răspunde
  • Nu mai zic absolut nimic.
    Mă uit și mă minunez cat de ușor este să manipulezi bătrânii (pentru ca majoritatea prezenți la “protest” au fost bătrâni, șoferi de duminică supărați rău domne ca nu mai pot parca gratuit de acum.
    Uitați-vă mă fraților câte a făcut omul ăsta ( îmbunătățirea aspectului, crângul, parc tineret extindere, asfaltări peste asfaltări, platoul Dacia)
    Nu e nimic ciudat ca normalitatea sa vi se pară ceva anormal după 20 ani în care nu s-a făcut nimic, dar adaptați-vă și încercați să vedeți dincolo de propriul interes (acela de a parca mașina în fața scării )!

    Răspunde
  • Cât tupeu. Ăia 500 sunt holtei, văduvi toți? 900 de locuri de parcare ne-a costat marea fluidizare (îi număr în față, pe harta satelitară de pe google de acum 3 ani) . Fără să mai socotesc beneficiile societăților comerciale rămase în aer cam cu vreo 80% dintre clienți, mi-a zis mie unu care a făcut școala cu ăla care numărase 22% de buzoieni amețiți și care aglomerau strada, eu cred că succesul este evident.
    Nu ai, nu ceri. Nu ai locuri de parcare, nu cere bani pe alea existente și încasează doar din alea publice, dacă vrei să descurajezi aglomerarea centrală și să nu nenorocești oamenii pentru care lucrezi, sublimule care ai ideile astea! În weekenduri când se pleacă de acasă, sau în perioada concediilor și a vacanțelor, locurile sunt rezervate 24h, îți vine să te arunci de la etaj când vezi parcările goale și nefericiții fără abonament cățărați pe garduri. Mai ținem minte când ceream coșuri de gunoi dese, pentru a nu mai arunca pe jos gunoaiele? Deși seamănă logica, ”aici nu înțelegem noi, e altceva!”
    De acord cu John. Azi interzice pe undeva, mâine altceva altundeva, pentru că vede că se poate iar la vot iar vor fi vreo 2 iepuri amețiți de la alții și cu cine desemnează psd.
    Apropos, Avrămescu se făcu de macao la comisii micuțul, dar desigur că incompetența este un atu pentru politicul de azi, a luat destule voturi pentru postul de vice la ASF.

    Răspunde
    • Probleme cu parcările sunt în așa-zisa „zona rosie”, cum este și pe strada Bistritei, iar primarul a promis ca rezolva cu parcările, dar nu a facut nimic.
      Asa ca trebuie protestat în fiecare seara și chiar un marș cu mașinile și blocata str. Unirii, pana va rezolva cu parcările.

      Răspunde
  • Voi gândiți înainte să scrieți sau să porniți la proteste organizate de diverse partide?
    Fraților așa a fost mereu în preajma sărbătorilor!
    Nu e an să nu se blocheze unirii înainte de Crăciun sau Paște, reveniți-vă !!

    Răspunde
    • Este vorba ca nu mai avem unde parca masinile ! Nu ai priceput nimic !

      Răspunde
      • Mocangeala și neajunsuri – ce atâta pomana, ia organizați-va în asociație, băgați niște bani și va achiziționați niște parcări smart – dealea supraetajat (costa dar rezolvați problema) și concesionat doar o parte de teren din spatele blocurilor unde puteți baga mașinile – dar pe banii voștrii, nu ai contribuabililor, nu te obliga primăria sa ai masina (știu e comod, pleci când vrei, faci ce vrei), dar primăria și consiliu trebuie sa se ocupe de toată urbea, nu de cativa, gândiți pe termen lung, nu doar pe plan personal

        Ps: presa ar trebui sa promoveze lucruri de genul asta, sa fim educați, sa acceptam și sa vrem eco, nu sa se facă ca scrie VAI CE DE PROBLEME, doar panica și orgolii,

        PS: DL TOMA ARE VIZIUNE DAR NU ARE CU CINE (babuinii pe bicicleta au vandalizat 80%din ele, habar n-au legislație rutiera, minorii merg peste tot pe ele, iar adulții știu sa fie agresivi și prosti

        Succes urbe salbatica

        Răspunde
      • Voiai sa o bagi și în casa, ca deaia stai la bloc sa ai și parcare moca, sa nu cumva sa dai slănină jos. Fa mișcare, grasule!

        Răspunde
    • Dacă nu eram la muncă veneam și eu la protest.

      Răspunde
  • USR un partid care numai rău a făcut și face României! Incompetenți , dar care cred ca sunt cei mai deștepți! Lideri oportuniști, mulți din ei copiii unor generali din fosta si actuala securitate! Racolați de diferite ONG -URI din afara care nu vor binele României! Sper ca la următoarele alegeri sa nu între in parlament sau așa 5-6%!

    Răspunde
    • Tu ai venit recent din bengal? Ai memoria scurtă? Masochism?

      Răspunde
      • Pai USR nu era partidul lu bangalezu? Ecologistii sexomarxisti? Acum au devenit daunatori, brusc.

        Răspunde
        • Ce vrăjeală! 500 de locuitori… Sunt câteva mii D-le Primar. Și i-ați sacrificat pentru cei ce nu locuiesc în Mun. Buzău. Orașul Buzău, bun de tranzitat, imposibil de locuit!

          Răspunde
  • Dacă dorea cu adevărat reducerea numărului de mașini din municipiu, așa cum e Buzăul acum (și nu permite să-l împarți pe zone, fiind o mămăligă cu de toate resturile din frigiderul democrației), condiționa desfășurarea activității oricărei societăți care lucrează direct cu publicul de existența de locuri de parcare (așa cum unele restaurante au de ex), condiționa locuințele noi de existența locurilor de parcare (așa cum unele blocuri noi au deja), creșterea impozitului local pentru mijloace de transport, toate.
    Astea trei sunt singurele măsuri prin care, treptat și natural, o primărie are voie moral să intervină când vine vorba de interzis aspecte esențiale ale vieții moderne, care nu neapărat se încadrează în conceptul de ”civilizație” (ex Dubai). Iar până atunci, din fonduri proprii, DOAR asfalta trotuarele de pe Unirii și strada, cu parcare longitudinală, la fel cu stâlpișori, la fel frumos și cu tot spațiul din lume.
    Se pare că nu asta a dorit, ardeau autobuzele de așteptare.
    Vedem în vară prețul la apartamentele de pe Unirii și ce casă își ia gagu pe Bahamas în 3 ani!

    Răspunde
  • Cu reabilitarea străzii Unirii a dispărut o bandă.. și din cauza asta a ieșit rău pentru cetățeni.
    Dacă plătești taxe auto, este firesc să ai pretenții la loc de parcare.

    Răspunde
  • Pentru cine nu stie Primaria doreste sa scada preturile apartamentelor centrale si sa la majoreze pe cele de la periferie sau pe cele noi care ofera locuri de parcare. Sunt inerese ca anumite persoane sa cumpere mai ieftin si spatiile comerciale de la parterul blocurilor. Cam peste 2 ani parcarile vor reveni cu siguranta.

    Răspunde
  • Stiti ce nu inteleg unii? Ca in afara de locuitorii din Unirii, pe fata, saraci si cu cate doua cazane la usa, aceasta masura de fapt ajuta pe toti ceilalti care circula liber pe Unirii.

    Răspunde
    • Că bine le zici tu, bobocule!
      Dacă toți „săracii” de pe Unirii aveau câte două mașini nu mai aveai loc de parcare nici la Mărăcineni. Exagerez și eu dar cred că mai puțin decât tine.
      Aseară, un amic, a făcut 1 oră de la Carrefour până în bariera Ploiești. Să îi spui și lui că se circulă bine!

      Răspunde
      • Poate intelegi si tu
        Masura ii deranjeaza doar pe cei care locuiesc in Unirii, pe partea din fata, care sunt saraci si care pe deasupra mai au si cate doua masini.
        In rest, pe ceilalti de pe Unirii, care au o masina, au loc in spate sau care sunt foarte bogati si isi permit licitatii nu ii deranjeaza chiar deloc. Nu mai zic de prin alte cartiere, unde chiar ii doare in pix.
        Cat despre amicul tau, si eu am amici dar ai mei ma mint mai putin.

        Răspunde
        • Tare! :))
          E regulă, pe Unirii, că dacă nu stai „la stradă” și ai o mașină ai și loc de parcare??? :))
          M-ai făcut să râd!
          Eu cred că măsura îi afectează pe toți. Să te duci în vizită la cineva pe Unirii, de exemplu, și apoi vorbim. Eeee, dar tu de duci cu bicicleta sau cu un taxi că îți permiți, nu ca săracii ;).
          Dacă le vine un prieten, o rudă (din afara orașului/județului) , în vizită, celor de pe Unirii ce să facă? Să le zică să lase mașina la Lidl?
          Cei că tine nu vor să înțeleagă realitatea. De dragul unor fonduri europene s-a dat peste cap orașul. A fost prezentată altfel această reasfaltare, care nu era necesară (avem încă străzi neasfaltate in Buzău) și a ieșit o bulibășeală românească. Faptul că au dispărut benzi de încadrare în loc să apară mai multe arată viziunea celor implicați.
          Că locuri de parcare tot nu vor fi suficiente înțeleg, dar de ce să micșorăm intenționat numărul lor nu pot înțelege!
          PS. De astăzi m-am certat cu amicul meu că am aflat că m-am mințit!

          Răspunde
    • Daca nu facea benzile de autobuz, ramaneau si benzile, si parcarile. Dar autobuzele aproape goale care trec din jumate in jumate de ora cu cativa pensionari (exceptand orele de varf rareori) trebuie sa se miste repede, spre deosebire de oamenii care merg la serviciu cu masina. Timpul pensionarilor este pretios, promotiile zilnice la tigai nu trebuie ratate.

      Răspunde
    • Unde circuli liber pe Unirii, ca si cu desfiintarea parcarilor tot doar doua benzi INGHESUITE sunt pentru circulatie.
      Au facut o prostie, zilele trecute de cate ori am trecut pe Unirii, pe centru, be banda de speciali circulau agale doar masini de politie si politie locala ce vegheau ca cine n-are insigna in geam sa fie scos de pe banda, si din cand in cand cate un magistrat escortat agale de politie, ii cunoasteti dupa numerele cu MJR.

      Răspunde
  • Mă întreb, de ce stă poliția pe Unirii, calare pe benzile de autobuz și pe Transilvaniei, Industriilor, de la Carrefour spre Mărăcineni se poate circula liber pe benzile destinate autobuzelor!?!
    Și de ce nu putem merge pe ele dar prin centru se merge, frecvent, pe interzis iar toți parveniții pot lăsa mașinile parcate în intersecții!?!

    Răspunde
    • Pe Transilvaniei ar fi culmea marlaniei sa nu lase masinile pe banda de autobuz. Autobuzele trec o data pe ora, cred. Oamenii ce vor face cand vor vedea iesirea din oras blocata complet si banda libera pe care nu pot circula? Desi, chiar si asa, tolerati fiind, tot nu ar trebui nimeni sa aiba mila la vot. Oamenii ar trebui sa aiba dreptul sa circule, nu sa fie tolerati din mila primarului care si-a dat seama ca a acceptat un proiect delirant si acum nu stie pe unde sa mai scoata camasa.

      Răspunde
      • Oamenii ar trebui sa aiba dreptul la minte…
        … ti se pare o dovada de multa minte, pleaca fiecare cu masina personala, desi vede ca nu se mai poate circula?!? Daca se permite circulatia pe banda de autobuz, ce obtii?!? In loc de 1 banda blocata, 2 benzi blocate… O, da, multa minte iti trebuie pentru asta!

        De aia e banda speciala de autobuz, pentru ca sa fie goala, sa poata circula transportul in comun! 500 de posesori de ‘benveu’ nu au decat sa stea ca … in trafic, in schimb beneficiaza cateva mii care pot calatori rapid cu autobuzul.

        Vrei masina? Perfect! Cumpara-ti SINGUR loc de parcare, nu cersi sa iti faca Primaria pe banii celorlalti cetateni! Vrei sa circuli cu masina, ca iti ‘pute’ sa mergi cu autobuzul ? Perfect, ia de stai in trafic, inhaleaza gazele pe care tu si altii le emanatti…

        Răspunde
        • Uită te un pic mai sus amice, am răspuns unui alt camarad de-al tău, la fel de vegan ca tine, inepțiile de genul pe care le proliferati zilnic nu-și mai au locul

          Răspunde
        • Stai tu linistit, ca in masinile noastre miroase frumos, dar n-ai tu de unde sa stii ca nu o sa iti permiti nici o masina vreodata.
          Oricum esti condamnat sa circuli doar cu autobuz si sa faci schimb de respiratie cu toti homelesii ce isi fac veacul prin autobuze, ca atat te duce mintea, si noi ne plimbam cu BMW ultimul model cu aer conditionat si incalzire in scaun.

          Răspunde
  • FâssSR a scos iar oile in strada. Au ajuns la fel ca AUR, profita de orice ocazie sa faca spectacol. Ei sa arate ce au facut ei, nu ca nu le place ce au facut altii. In afara de consultanta nu stiu sa faca nimic acesti pui de fosti securisti. La munca!!!

    Răspunde
  • Dacă mai iese nea Toma primar, eu, Vă dau cuvântul meu de onoare, că a doua zi vin în fața primăriei într-un kimono alb și comit seppuku

    Răspunde
  • Problema cu parcarile este de atata timp si nu se face nimic. Ba chiar se mai si desfiinteaza. Nu e normal asa ceva.

    Răspunde
  • Da e foarte bine ca s-a eliberat Unirii asa ar trebui sa se intample cu toate strazile este normal ,se va circula mai bine DAR sunt persoane care au o singura masina si nu au loc de parcare, ca nu au prins la licitatie si oricum la licitatie trebuia sa fie cineva pe dinafara iar sa renunti la masina pe vremurile acestea mai ales sa depinzi de masina cu locul de munca ,schimbul 3 ,distanta mare de locul de munca etc ,. este o necesitatae nu un lux iar daca mergi in vizita la cineva te lovesti de aceasi problema sau vine cineva la tine .

    Răspunde
  • Cei care fac comentarii privitor la desfiintarea locurilor de parcare propuneti guvernului ca harburile mai vechi de 15 ani sa fie casate si scoase din circulatie, singura modalitate de a scapa de aglomeratie si de poluare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.