„E o problemă importantă pentru cetățenii din zonă”

Un buzoian mai în vârstă susține că înainte de ’89 pe locul unde funcționează micuța librărie Vega ar fi existat un pasaj care făcea legătura între Bd. Unirii Sud și zona din spatele blocurilor (zona BIG – Olimpic):


Buzoianul e de părere că reînființarea pasajului ar fi foarte utilă locatarilor din zonă, dar și vizitatorilor care ar putea să-și lase mașinile în parcarea generoasă din spate și să vină prin pasaj la magazinele din Unirii Sud.

Pasajul ar ajuta mult și afacerile din zonă – care au de suferit după desființarea parcărilor de pe Bd. Unirii.

Buzoianul i-a scris zilele trecute primarului, sugerându-i să caute o rezolvare:

„Până în anii 90 exista un gang între blocurile B16 și E3 din Unirii-Sud, unde a fost amenajată apoi o mică librărie Vega. Acest pasaj a fost proiectat/construit de inginerii anilor 80 cu scopul facilitării trecerii locatarilor blocurilor din Unirii spre Arinului/Viitorului! Până acum trecerea se mai făcea prin blocurile vecine, însă acum nu se mai poate. Ca să ajungi dincolo trebuie un ocol de sute de metri pe la blocul Olimpic sau pe la blocul B17 Germanos. Acest pasaj ar ajuta și pe cetățenii din alte zone care găsesc un loc de parcare în intervalul 7.30-16.30 pe Arinului și au treabă pe Unirii. Am expus această problemă foarte importantă pentru viața cetățenilor din zona respectivă și nu numai. Evaluați situația și luați o decizie! Vă mulțumesc”.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „„E o problemă importantă pentru cetățenii din zonă”

  • Așa este. Acolo era pasaj. Tot primăria a dat autorizație de construcție. Acum este dificil de împăcat și capra și varza. Primăria ar trebui s-o dea la pace cu Vega Com, asta presupune să-i găsească altă locație de funcționare și bineînțeles Vega Com să fie de acord.

    Răspunde
    • Nu a fost niciodată pasaj. Locuiesc în zona din 1986. Nu vezi ca deasupra librăriei sunt apartamente?Pe ce crezi ca se sprijină?Pe chioșcul Vega? E zidul cu stâlpi de susținere al blocului în prelungirea căruia a fost construit și chioșcul.

      Răspunde
      • Ia uite la unu care crede ca apartamentele stau unul peste altul ca țigările in cartuș. Feriți-va frate ca daca iau aia ghișeul de acolo nu mai are blocul pe ce se sprijini si cade, tragand dupa el si rondul de la dragaica.

        Răspunde
        • Ai vrut da pari inteligent,nu? Nu ti-a reușit. Mai încearcă. Dar nimeni n-a făcut din rahat bici. Nomal ca zidul blocului este unul de susținere, dar dacă tor ce ai construit în viata ta e un coteț de găini, nu ai de unde ști cu ce se ocupa un structurile și un arhitect .Data viitoare comentează strict pe ce subiecte cunoști, de ex înghițirea micilor.

          Răspunde
        • Am stat în blocul asta, B16, din’84 pana în 2000.blocul a fost dat în folosință in’81 și nu a avut niciodată pasaj. În spatele magazinului e zidul blocului. După revoluție, din cauza ca blocul avea o singura ieșire principala, niste vecini au dat gaura cu bormașina im zidul blocului sa facă o gaura de aerisire la zona de țevi pentru ca mirosea îngrozitor din cauza mizeriei acumulate la subsol. În spatele blocului e și ghena de gunoi. Înainte de 2000 oamenii treceau din spate în fata turnurilor prin blocurile E3 care era între cofetărie și restaurant Buzău sau celelalte E-uri pana sa se pună interfoane.

          Răspunde
      • singurele metode de trecere dintr-o parte in alta erau prin blocurile care nu aveau usile inchise si alea erau putine la numar, subscriu nu a fost niciodata pasaj, s-a gasit motiv de galceava in zona.

        Răspunde
      • A fost, dar nu stii tu.
        Ce treaba au apartamentele de deasupra, peste tot unde sunt pasaje, sunt deasupra apartamente, vezi chiar visavis langa afterschool, sau la KM0 visavis de McDonald, sau pe Unirii Nord colt cu Transilvaniei unde e banca Intesa, sau la intersectia cu Prutului in zona Postei micro3… iar exemplele pot continua, existand in fiecare cartier ganguri ce fac trecerea din fata blocului in spatele blocului. Unele dupa 89 au fost inchise si transformate in spatii comerciale ce au ajuns la fostii turnatori ce au facut lovitura de stat in 89

        Răspunde
    • Este xerox nu mult să ocolești. E la pensie ce are de făcut. O idee nefondată

      Răspunde
  • Cetățeanul e rău voitor sau prost informat. E zidul blocului cu 11 nivele, nicidecum un pasaj. În spatele zidului e fosta ghena de gunoi a blocului.Nu a fost niciodată pasaj de trecere, e pur și simplu zidul blocului. Sa nu ne mai luam după toți ignoranții.

    Răspunde
  • „Buzoianul mai în varsta” este departe de realitate. Nu a existat vreun pasaj/gang/orificiu de trecere în acel loc.
    Dealtfel, dacă se merge în spatele blocurilor se poate vedea ca peretele este din construcție. Și „reporterul” ar fi putut vedea , dacă nu prin deplasare la fata locului, măcar prin accesarea Street view din Google Maps.

    Răspunde
  • Mai bine daramam blocul,sa aiba mosul asta pe unde trece la magazinele din zona sa isi ia paine si iaurt. Si,trebuie construit si un pasaj subteran cu scari rulante pentru traversarea strazii, fiindca ne dor genunchii de atata mers. Oricum,pasajul de care vorbeste mosul nici nu a existat. poate doar in inchipuirea lui. E greu cu Alzhaimerul. AR FI TOTUSI BUN DE CONSILIER LA PRIMARIE CU IDEILE ASTEA NASTRUSNICE.

    Răspunde
    • Chiar de primar. Îl întrece pe Toma in idei. Bani sunt ca nu ii scoate din propriul buzunar

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.