Imagini surprinse în parcarea centrelor comerciale de pe Frăsinet

Sunt imagini filmate sâmbătă seara în parcarea dintre Kaufland Frăsinet și Buzău Shopping City.


Comentariile celor care au văzut imaginile s-au împărțit între dezamăgire, „vai de noi, oare ce se va alege de țara asta când ăștia vor ajunge adulți” și înțelegere, „să nu fim atât de exigenți, sunt și ei tineri, așa se distrează ei, nu mai sunt vremurile de altădată”.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Imagini surprinse în parcarea centrelor comerciale de pe Frăsinet

  • Polutia locala doarme la ora aia? Pentru ce ii platim cu multe mii de lei in fiecare luna pe umflatii aia cu liceul terminat la seral, la 40 de ani? Sa faca nani noaptea si sa se plimbe arogant cu masinile ziua, tot pe banii nostri?
    Toma, fa macar un lucru bun, pune-i pe umflatii aia noaptea pe strazi sau da-i afara pe toti.
    Iar daca nu poti face ceva atunci pleaca tu ca ne-ai lamurit.

    Răspunde
  • Golani! Asta nu-i distracție… Vă dați seama cam din ce familii provin. Cum e turcu și pistolul…

    Răspunde
    • Din tot felul de familii provin, si de oameni saraci, si din familii de medici, avocati. Asta pentru ca la momentul asta, a aparut moda prin care parintii trebuie sa le dea copiilor bani pentru distractie si lucruri scumpe. In multe familii mai mult cheltuie copiii decat parintii care muncesc pentru acei bani. Prin copii, ma refer la cei pana la 24 ani, nu neaparat copii mici, ca sunt si multi studenti care toaca banii parintilor. In felul asta, capata aroganta, isi cumpara masini cu care fac curse si se dau in spectacol etc…

      Răspunde
  • Situatia este foarte complexa, din orice punct ai privi-o. Sincer, nici nu stiu daca este rau sau bine ce fac acesti copii. Pe de-o parte se distreaza in felul lor, pe care noi astia un pic mai batrani, sau cei in varsta, nu-l intelegem, exact cum nu ne intelegeau pe noi parintii nostri si indeosebi bunicii nostri. Intr-un fel, suntem in aceeasi situatie, de neintelegere din partea celor cu mai multi ani, sau din generatii diferite ca sa se inteleaga mai bine. Aceasta distractie, oricat de tampita ar parea unora, are si aspecte pozitive, de genul socializarii si a poftei de viata, mai ales ca nu par bauti si nici nu dau cuiva in cap. Problemele intervin cand aceasta stare de bine si socializare excesiva duc la consumul de droguri si de acolo la alte nebunii. Daca totul s-ar opri la acest tip de distractie, eu sunt perfect de acord sa-i vad asa zi de zi, seara de seara, daca le permite timpul. In ceea ce priveste banii de la parinti, pot spune ca este extrem de greu sa nu-i oferi copilului tot ceea ce are nevoie si chiar un pic mai mult, chiar daca stii ca nu ar trebui. De ce? Simplu! Din cauza acelor parinti care nu au limite. In felul acesta ne obliga si pe noi cei care am fi mult mai cumpatati, sa trecem de niste linii rosii pentru ca altfel, copiii nostri ar fi marginalizati si batjocoriti. Este un cerc vicios din care nu prea poti iesi fara sa ai probleme. Totul depinde in primul rand de educatia oferita de parintii care au foarte multi bani. Fac din copii lor niste modele, pe care, vrem nu vrem sa recunoastem, copiii nostri le urmeaza, sau doresc sa le urmeze. Sa nu fim ipocriti, noi nu am vrea sa fim toti patroni cu cat mai putina munca si sa ne pice banii din cer, sa ne plimbam in toata lumea si sa ne cumparam tot ce ne pofteste inima? Doar ca nu avem toti talentul sau intelectul pentru asa ceva. Sau chiar tupeul, nesimtirea si curajul, daca ma gandesc mai bine la modelele de afaceri de succes din zilele noastre. Sper doar ca aceste momente vesele sa fie doar niste amintiri placute in memoria acestor tineri si nimic mai mult.

    Răspunde
    • Giuli, daca locuiesti in zona nu cred ca vrei sa ii vezi/auzi seara de seara.

      Răspunde
  • Și ce e rău în asta? Se distrează și ei cum pot! Bine că nu se droghează sau nu se bat, nu dau în cap sau nu jefuiesc, nu fură, nu vandalizeaza….

    Răspunde
    • ar fi bine ca distractia lor sa nu deranjeze linistea altora…

      Răspunde
  • Toata lumea cu pile la psd si pnl face ce vrea,psd face legea in tara,ar cam fi cazul sa scapam de ciuma rosie si galbena

    Răspunde
  • Distractia ca distractia, dar daca va uitati mai atent pustanii au montate pe masini lumini puternice neomologate, cel mai clar vezi la min 1:54 un cazan vechi Skoda de Buzau 77-BRA care are sub numarul de inmatriculare o placa mare de leduri de zici ca e nocturna de la stadion.
    Daca te intalnesti cu asta noaptea pe sosea si incepe sa se „distreze” dand flashuri cu acea placa de leduri, te orbeste de poti sa ajungi intr-un in afara carosabilului.
    Politia am vazut ca era prezenta la party, dar a dormit, in loc sa le faca verificare la sange sa elimine pericolele astea de pe strazi, ca pentru asa ceva se retine talonul.

    Răspunde
    • Gica, ai dreptate. Dreptul si libertatea lor se opreste unde apare dreptul tau. Sunt total de acord si asa ar trebui sa fie. Totusi, trebuie sa ne uitam in urma si sa ne vedem propria viata. Noi am fost sfinti? Poate tu ai fost, dar multi altii nu au fost. O data cu trecerea anilor, intervin alte nebunii si nu-ti mai arde de pierdut vremea pe trotuar la Kaufland. De asemenea, ar trebui sa fim mai intelepti si mai intelegatori, chiar daca drepturile ne sunt afectate. Uite, iti dau un exemplu. Eu am locuit in blocul din fata statiei lui 3, si in fata blocului aveam un teren liber, pe care il foloseam sa jucam fotbal, zi de zi si chiar noaptea mai rar. I-am spart unui om de la U-uri, de zeci de ori geamurile, cu mingea (copiii, nu doar unul). Sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca niciodata nu s-a suparat cat timp i-au fost achitate costurile cu inlocuirea lor. Printre acesti copii (eram al naibii de multi acum 30-35 de ani), erau si copii ai unor pensionari de acum. Ghici ce… chiuiam si ne harjonean nopti intregi cu lapte gros si altele asemenea. De revelioane si de sarbatori, duduiau scarile blocurilor de muzica si petreceri. Nu se supara nimeni. De ce? pentru ca toti faceam asta si era o voie buna permanenta. Dupa ce au crescut copiii ( 2 bucati chiar) vecinilor mei, zona s-a modernizat si s-au facut 2 parcuri. Acum, daca un copil mic plange, pun mana pe telefon si suna la politie ca le distruge somnul de dupa amiaza. Daca eu dadeam drumul seara la un film cu volumul mai tare, imi bateau in tevi si perete si mai apoi la usa. De ce schimbarea asta totala de atitudine? Pentru ca romanul este intelegator doar cat timp il priveste direct pe el. Dupa aceea, lucrul rau nu mai are voie sa se intample. Este ca si in cazul unui politai care amendeaza pe toata lumea ca nu trece strada pe la trecerea de pietoni, dar si el face la fel. astia sunteti voi romanii! Niciodata nu va puneti si in pielea celuilalt si nu lasati de la voi fereasca Dumnezeu. In ceea ce priveste modificarile constructive sau estetice neomologate, da… politia ar trebui sa-si faca treaba, insa cateodata se pare ca dau dovada de omenie. Din motive de teama ca nu stiu al cui copil o fi ala, sau poate ca au si ei unul acasa… nici nu mai conteaza. Sunt alte locuri unde pot fi prinsi si amendati, nu neaparat seara cand ii vezi ca se distreaza.

      Răspunde
      • Giuli, acum 30-40 de ani nu urlai la 12 noaptea… nu iti ambalai masina la ora 2 noaptea .
        Este adevarat ca treceam canalul la experimentala si ne mai fugareau paznicii dar ‘distractiile’ si nebuniile de atunci erau chestii simple si copilaresti .. nu ca acum … si nu cred ca daca cineva iti atragea atentia ca deranjezi deveneai agresiv asa cum se intampla cu generatiile de astazi si cu cei care se distreaza in parcarea de la kaufland. Despre asta e vorba, lipsa de bun simt si de respect reciproc conduce societatea de astazi iar egoismul si nepasarea a modelat societatea. Doar priveste in jurul tau ce se intampla cu orasul … nu mai exista comunitate.

        Răspunde
        • Sunt nevoit sa repet… ai dreptate. Este o diferenta foarte mare intre generatia actuala si cele anterioare, din punct de vedere al bunului simt si al educatiei primite. Este clar ca parintii sunt principalii vinovati si nu pot intelege cum cei din generatia mea, de exemplu, nu fac nimic impotriva acestui curent de nesimtire si tupeu. O explicatie logica ar fi faptul ca se uita in jur si nu vad decat rautate si egoism extrem, asfel ca un copil tupeist si lipsit de orice urma de bun simt are toate sansele sa razbata in aceasta jungla. Mi-as dori oarecum sa-mi pot lasa copiii sa se adapteze la aceste realitati triste, insa lupt sa nu fie asa. Sunt inca mici, insa imi este teama ca indiferent de educatia primita, vor fi fortati sa supravietuiasca. Nu vedeti ce se intampla cu cei civilizati si cuminti. Isi bat joc de ei toti marlanii, ai caror parinti sunt mandri de realizarile puslamalelor. Astfel, ajungem la a doua problema, scoala. Iar aici inca se poate face ceva. Sa se ia complet puterea din mana parintilor care isi ocrotesc copiii violenti si sa le ofere profesorilor puteri sporite (nu zic sa-i ia la bataie cum era pe timpul nostru, cand ma duceam acasa cu palmele rosii sau fara perciuni daca nu era atent, iar daca indrazneam sa-i spun mamei, ma incingea si ea ) si sa-i dea afara foarte usor. Sa existe scoli speciale, in genul celor de corectie, unde sa ajunga astfel de indivizi si sa fie lasati sa se omoare intre ei. Foarte simplu.
          Am deraiat, insa ati inteles ca sunt de aceeasi parte a baricadei. Totusi, cat timp nu sunt violenti si nesimtiti la adresa celor straini de ei, din partea mea pot sa faca ce vor. Nu mai stau in Micro 3, pentru ca la casa am descoperit ca viata este mult mai buna, dar si aici sunt grupuri de copii care isi pierd noptile in apropiere, facand galagie. Eu ii suport si ma declar multumit ca nu se iau de nimeni.

          Răspunde
  • numai frustrati in comentarii, oamenii se distreaza fara a distruge/ deranja pe nimeni, am vazut un comentariu care spunea ca sa stai acolo si sa auzi seara de seara asta, omule, s-a intamplat 1 data, nu te mai frustra degeaba

    Răspunde
    • S-A INTAMPLAT 1 DATA..?
      Se intampla aproape in fiecare noapte, pana spre diminneata se ambaleaza motoare, se chiuie, se fac „drifturi” si tot soiul de alte nebunii. Te invit sa stai o saptamana la blocurile de vis a vis, sa vedem daca o sa iti placa diminetile cand trebuie sa pleci la serviciu, dupa ce fiecare sfanta noapte o petreci incercand sa linistesti 2 copii mici care adorm greu din cauza zgomotului si luminilor si care tresar din somn din aceleasi motive. S-ar putea sa ajungi si tu un „frustrat” care nu intelege distractia tinerilor de azi.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.