Și-a tras vilă arătoasă, dar de peste gard vine damf de bălegar. Vecinul are cal și căruță. Iată unde se întâmplă asta dar și ce proiect are Primăria!

E imaginea și poate controversa zilei de la Buzău.

Pe de o parte, un buzoian și-a construit o vilă spațioasă și aspectuoasă. Pe de alta, vecinul său are gospodărie cu animale, chiar dacă locuiește în municipiu.

Se pune întrebarea dacă această situație trebuie curmată sau tolerată de autorități.

Din fotografia trimisă de un cititor al site-ului buzoienii.ro se poate lesne observa căruța și grajdul aferent casei. Nu știm încă dacă fermierul, uitat de vremuri în oraș, crește inclusiv porci în gospodărie.

Imaginea este din cartierul buzoian Micro V, iar casele din fotografie sunt situate între blocurile turn și strada Decebal.

Locatarii de la bloc se plâng la rându-le că damful din gospodărie ajunge să-i deranjeze uneori și pe ei.

Citește și articolul: Păzea! Acest utillaj a fost folosit azi pentru prima dată în Buzău!

Cu sau fără animale de fermă în oraș ? Dezabatere publică la această oră

Din întâmplare, chiar la ora scrierii acestui articol, la Primăria Buzău se desfășoară dezbaterea publică privitoare la creșterea animalelor de companie, dar și a celor de fermă în municipiul Buzău. Municipalitatea a întocmit un proiect de hotărâre care ar urma să intre la vot în ședința din luna noiembrie.

Conform acestuia creșterea animalelor de fermă va fi permisă, dar numai în câteva cartiere:

Art. 9: Creşterea animalelor de fermă este permisă pe raza municipiului Buzău doar în
cartierele: Mihai Viteazul, Dorobanţi II, Marghiloman, Simileasca și Poştă.

În aceste condiții, dacă proiectul va fi aprobat, atunci fermierul din Micro V ar trebui să nu mai poată țină cal și nici crește porci, în caz că are.

Conform codului rutier, în municipiu este interzisă circulația atelajelor. Totuși, într-o hotărâre de Consiliu Local aprobată săptămâna trecută, s-a stipulat că în municipiu se interzice circulația căruțelor, însă doar a celor care transportă deșeuri. Pentru cele folosite de fermieri se îndeamnă încă la toleranță.

„Unele cartiere ale orașului au un anumit specific, de care trebuie să ținem cont. De aceea, vizăm ca unele hotărâri de Consiliu Local să privească doar anumite cartiere” – C-tin Toma, primar municipiul Buzău.

Citește și articolul: Exclusiv! Bătaie de „Ziua educației”. „Doamna dirigintă mi-a dat pumni în cap”. Iată la ce școală s-a petrecut incidentul

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Și-a tras vilă arătoasă, dar de peste gard vine damf de bălegar. Vecinul are cal și căruță. Iată unde se întâmplă asta dar și ce proiect are Primăria!

  • Este interzis prin lege circulația căruțelor. Au fost multe accidente datorită acestora. Fermierii să se modernizeze, utilajele şi maşinile sunt la înemâna oricui şi animalele scapă de chin. Unde suntem? Nicăieri în Europa nu se circulă cu animalele puse la atelaje. După ce că e aglomerație „irespirabilă” mai facem precedentul cu căruțe.

    Răspunde
  • OAMENII SUNT LASATI PE PAMANT SA CIRCULE CU CE DORESC EI , LEGILE LOR SUNT FICTIVE CA SI CEI CE LE DAU !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.