Cât au luat Toma, Ichim și Drăgulin

C-tin Toma (PSD) 67,5 % 28,5 mii votanți

Carmen Ichim (PNL) 13,8 % 5,8 mii votanți

Florin Drăgulin 8,05 % 3,4 mii votanți

Haritina Crăiță (independent + AUR) 3,9 % 1,6 mii votanți



Surprinde numărul mare de procente / voturi luate de Toma în condițiile în care a avut patru ani foarte dificili cu probleme generate de constructori (Piața Daciei și Bd., Unirii), plângeri penale ale dușmanilor politici, inflație, Covid, semafoare etc.

Opinie: Toma a câștigat acum și alegerile de peste patru ani. Urmează un mandat mult mai ușor, astfel că dacă va fi sănătos și va mai dori un mandat, Toma va câștiga lejer și în 2028.

Toma și PSD, majoritate largă și în CLM

PSD 60%

PNL 14%

ADU 11%

AUR 9%


Cele patru partide vor avea consilieri locali. Procentele de mai sus vor mai crește puțin după redistribuire.

O posibilă împărțire a numărului de consilieri locali (23 în total):

PSD 15 sau 16

PNL 3

ADU 2 sau 3

AUR 2


Alegerile de ieri au consfințit și faptul că Oana Matache și Ionuț Apostu vor rămâne pentru încă patru ani viceprimari.


loading...

12 comentarii la „Cât au luat Toma, Ichim și Drăgulin

  • Încă un mandat de cârpeli ! Să ne obișnuim…zic .. !

    Răspunde
  • Păi deh, măi prietene, numărul de voturi obținute ține în primul rând de prezența la vot. Degeaba stai pe margine și dai cu huo, dacă nu te duci să pu ștampila pe cine trebuie… Diferența de procente covârșitoare spune totul! Și despre candidat și despre cei cu drept de vot. Și parcă nu am putea spune despre ce s-a făcut până acum, că ar fi o cârpeală și nu am culoarea roșie pe ștampila de vot. E drept că și ăla de dinainte, dar deja individul este istorie, tot „roșu” era și n-a făcut nimic bun. Sincer, în urbea asta „roșie”, nu prea sunt contracandidați de alte culori politice, capabili de ceva bun. Totul este apă de ploaie. „Galben-albaștrii” ar face bine să se dea după cei „roșii” și or să supraviețuiască, politic vorbind. Lada istoriei este încă larg deschisă!

    Răspunde
  • …cele cateva primării rurale rebele vor pâlpâi o vreme galben și albastru dar vor trece la roșu și ele…

    Răspunde
  • Ce prezenta la vot a fost putem afla? Sau nu mai conteaza? Eu, de exemplu, nu am votat, ca nu am avut ce. Asta nu inseamna ca nu as fi vrut sa scap de Toma. Iar in situatia mea este peste jumate din oras, care nu a avut cu cine vota, caracatita PSD a distrus orice speranta.

    Răspunde
    • Prezenta la vot oficială e de 42%, dar e una mincinoasă, mult sub realitate. Numarul de votanți 102 mii a rămas cel de dinainte de 1989, la o populatie de 140 de mii de locuitori. Iar noi, în oraș, nu mai suntem nici o sută de mii, s-a văzut la referendum. Dacă scădem 25% din o sută de mii, minori fără drept de vot, găsim că raportarea ar trebui să se facă la 75 de mii de locuitori. Ca să nu mai spunem că din ăștia 75 de mii mai sunt vreo zece mii mutați la țară, în comunele din jur, și care prea vin duminica, zi liberă, la oraș ca să voteze.

      Răspunde
      • Dacă sunt mutați la țară nu văd de ce sa voteze „la oraș”.

        Răspunde
        • Corect! De aceea spun că procentul de 42% prezența la vot în Buzău e unul mincinos, face referire la o bază de votanți mult mai mare față de realitate. Nu-i adevărat că nu merge lumea la vot! Atâția mai suntem! În oraș și în România. Minciuna e promovată la nivel de țară, întrucât mai puțini locuitori înseamnă mai puține fonduri europene.

          Răspunde
    • Raspuns pentru domnul care nu a votat pentru ca nu a avut cu cine, chiar daca ar fi vrut sa scape de Toma. Va rog sa-mi permiteti sa va corectez. Daca voiati sa scapati de Toma atat de mult, clar trebuia sa alegeti un alt candidat (doamna ichim ar fi fost o optiune buna, chiar daca nu a venit cu absolut nimic nou, iar declaratiile dansei au avut mereu deficiente gen – in Buzau sunt firme care nu respecta intocmai legislatia de mediu si functioneaza – iar dansa este singura care ii poate inchide, sau ca nu ar fi asfaltat ci ar fi izolat blocurile…). ceea ce-mi spune ca totusi nu sunteti atat de vehement si puteti observa imbunatatirile substantiale aduse orasului nostru, chiar daca aveti alte interese. Alta solutie pe care cu siguranta ar fi trebuit sa o aplicati, ar fi fost sa va prezentati la vot (cum altfel mi se pare corect, pentru ca au murit multi oameni ca sa aveti dumneavoastra acest drept de care va bateti joc) si sa anulati buletinul (puneti stampila pe toti candidatii de exemplu. Asa atrageati atentia ca v-ati saturat de toata clasa politica. Dar e mai simplu sa comentati apoi.
      Doamna Ichim are tot respectul meu pentru o afirmatie: „cei care nu au votat, NU au dreptul sa se planga!!!”

      Răspunde
  • Bine că n-a ieșit AUR. Cât despre domnul fost și viitor primar să sperăm că a învățat din greșelile pe care le-a făcut, altfel probabil că la viitoarele alegeri – dacă va mai candida să își continue proiectele începute sau să le înceapă pe alea promise de aproape două mandate – îl vor vota doar pensionarii și asistații sociali. Tinerii vor pleca în continuare din acest oraș care nu le oferă nimic.
    Să auzim de bine!

    Răspunde
    • Tinerii pleaca in orase unde isi pot continua studiile si de obicei, cam raman acolo. Ar putea fi Buzaul ca un oras cochet din Suedia sau Finlanda, cat timp nu exista un centru universitar, tinerii vor pleca. Iar asta se va rezolva cu un prim pas facut. Apoi, tinerii vor un loc de munca bine platit. O data cu autostrada, Buzaul se va dezvolta, pentru ca infrastructura este cel mai important aspect pe care-l iau in considerare firmele mari, iar norocul nostru este ca suntem la o rascruce. Dupa munca, vine timpul liber, iar cat timp primarul isi poate aplica propria viziune de modernizare a acestui oras, care deja prinde contur prin evenimentele si investitiile (nu parcari) pentru un climat fara poluare, tinerii nu au cum sa se plictiseasca. In final, vine momentul pentru o familie, iar Buzaul va fi cu siguranta o optiune foarte buna tinand cont de nebunia din Bucuresti sau alte orase foarte mari, unde dai un salariu intreg doar ca sa-ti poti duce copilul la gradinita privata sau la nu stiu ce afterschool. In Buzau s-au dezvoltat in mod continuu gradinitele, iar asta este un mare as in maneca. Oricum as privi, orasul asta va arata foarte bine, trebuie doar putina rabdare, pentru ca nu se poate curatenie fara praf.

      Răspunde
      • Când spuneam să atragă investitori pentru a produce, la Buzău, eram hulit…
        Discrepanța salarială între Buzău și capitală este imensă în continuare. Cerere și ofertă, deh.

        Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.