Reușită a unei pictorițe din Buzău

Întâmplare fericită la unul din liceele din Buzău.

Azi fost dezvelită pictura lui Alexandru Ion Cuza, domnitor ce dă, mai nou, numele Colegiului Tehnic din Buzău.

Dezvelirea tabloului plasat la intrarea în unitatea de învățământ au făcut-o primarul C-tin Toma și nepotul fostului domnitor, Bogdan Cuza.

Pictura a fost realizată de pictorița Ana Maria Bogleș, profesoară la Liceul de Arte din Buzău:


Ana Maria a lucrat la acest tablou aproape două luni. Acasă, în sufragerie, din câte se vede în fotografiile de pe contul de facebook!

Pentru ce a făcut până acum, în trecut dar și pentru ce mai urmează să facă pentru oraș, Ana Maria Bogleș ar merita să fie numită Cetățean de Onoare al Buzăului
Tabloul a fost amplasat azi pe holul de la parterul liceului buzoian. Onorariul artistei a fost achitat prin sponsorizare de o firmă care dorește să rămână în anonimat
Pictura este o reproducere după fotografia „oficială” a lui Cuza, realizată de Carol Popp Szathmari

Colegiul Tehnic i-a luat oficial, de zece zile (de la 1 septembrie 2024) numele domnitorului („Liceul Tehnologic Alexandru Ion Cuza”)

Cu un asemenea nume și cu așa tablou, chiar la intrare, e de așteptat ca unitatea de învățământ de pe Bd. Industriilor, ca și elevii de aici, să facă un important salt calitativ. Numele de „Cuza” obligă!

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Reușită a unei pictorițe din Buzău

  • 1) Este exagerat sa fie numita si Cetatean de Onoare al Buzaului…
    Si eu daca as avea 2 luni la dispozitie, toate instrumentele de lucru, as putea picta un tablou ca acela (e drept, nu mi-ar iesi la fel de reusit, dar nici prea departe, mai ales ca e o reproducere, deci NIMIC CREATIV aici)… Si ca mine ar fi multi altii, si fara a avea specializare in domeniu, conteaza mai mult talentul, indemanarea.
    2) Oricum, tabloul realizat de aceasta pictorita ascunde si cel putin 2 erori (pe care numai niste ochi avizati le sesizeaza):
    – O PRIMĂ EROARE: degetele lui Cuza sunt cam lungi si ascuțite, arată mai degraba a niste gheare, formand o mână mică , disproporțională cu cealaltă.
    – A DOUA EROARE: scaunul lui Cuza e prea mare, disproportional cu inaltimea domnitorului. Practic, din acest tablou reiese ca A.I. Cuza ar fi fost un pitic, ceea ce nu e adevarat si destul de scandalos.

    In rest, femeia a muncit mult, nimic de zis, si-a dat silinta cat a putut si pentru asta merită într-adevăr un premiu, o sumă de bani cât de cât… Dar ATÂT, fără și Cetățenie de Onoare !!

    Răspunde
    • Buna ziua…nu eu am specificat ca vreau sa fiu cetatean de onoare…Doamne fereste! Lucrarea este o interpretare sin 2 lucrari…unde apar aceste erori pe care le semnalati, poza facuta lucrarii va deformeaza imaginea…va invit sa va duceti sa vedeti lucrarea in realitate…sa va uitati pe pagina mea de facebok cat am muncit si muncesc in domeniul artei si la mine in sufragerie sa vedeti spatiul in care am facut lucrarea. Si va rog dupa sa faceti si dumneavoastra o lucrare!

      Răspunde
      • Stimată doamnă, faceți o greșeală băgându-i în seamă. Încep să se creadă importanți deși cea mai mare realizare din viața lor se produce dimineața pe tron.

        Răspunde
      • Distinsă doamnă profesoară, critica la adresa lucrarii dvs este bine intemeiata. Nu va pun nicidecum la socoteala efortul/munca depusa pt. realizarea acestui tablou, dupa cum am mai subliniat deja… Pt. faptul ca ati muncit mult, v-ati daruit atata timp lucrarii, DA, sunt de acord sa fiti recompensata financiar, nu am nimic impotriva (si chiar sper sa fiti remunerata cat mai bine, cam echivalentul a doua salarii, apreciez eu)…
        Eu doar am sesizat ca lucrarea, desi laudabila, nu este una perfecta. Aratand care sunt respectivele imperfectiuni. Imi pare rau, dar tot tabloul reputatului Szathmary arata mult mai realist !! La dvs in tablou apare si o A TREIA EROARE constand in redarea unui chip mai imbatranit al lui Cuza , inclusiv prin evidentierea acelor suvițe albe … Oare chiar avea iubărețul Cuza, la cei 30 si ceva de ani ai sai cat avea cand a ajuns domn, atâtea suvițe albe ?? Si deasupra frunții, si la tâmple, si la țăcălie ?? Fotografiile oficiale cu el, care sunt cele mai veridice imagini, ne arată că NU.

        Răspunde
  • Fotografia oficială? Sunt multe elemente schimbate, adăugate sau lipsă. Hahahaha!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.